Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Την Τετάρτη συζητάμε για τις νέες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση

Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes


Η κατάσταση που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι, το νέο κλίμα στις σχέσεις Ρωσίας και Τουρκίας, η ανθρωπιστική κρίση που διαμορφώνεται από τις αυξανόμενες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, το κλείσιμο των συνόρων, η εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά σημαντικά θέματα για μια Ευρώπη που έχασε την ομόνοιά της μετά από 6 χρόνια οικονομικής αβεβαιότητας και αστάθειας.
Είναι, όμως, μόνο αυτές οι προκλήσεις που ταλανίζουν το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα; Είναι πλέον τόσο σταθερό, ώστε να αντέξει τριγμούς τόσο εντός όσο και εκτός; Πως συνεχίζεται η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, πέρα από τα θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα; Πόσο ακριβώς αντιλαμβανόμαστε το τι συμβαίνει στη Μέση Ανατολή; Πόσο ενημερωμένοι είμαστε για τις διαδικασίες και αλλαγές που βρίσκονται σε εξέλιξη και επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας;
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Robert Schuman (Centre européen Robert Schuman - CERS) διοργανώνουν στη Ρόδο ημερίδα με θέμα "Οι νέες προκλήσεις για την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση", στις 09/12/2015, ημέρα Τετάρτη, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιδρύματος Υποτροφιών Ε. & Μ. Σταματίου (Γρ. Λαμπράκη) με στόχο να απαντηθούν πολλά από τα παραπάνω ερωτήματα αλλά και να εκφραστούν νέα.
Εξαίρετοι νέοι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να διαφωτίσουν αναλυτικότερα αυτές τις πτυχές, γνωστές και άγνωστες, να προβληματίσουν το κοινό και να διατυπώσουν νέες ερωτήσεις που η απάντησή τους κρύβει το μέλλον της Ευρώπης.
Κεντρικός εισηγητής: Γιώργος Μαρής, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο και μέλος της Ομάδας Ευρώπης της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
O Γιώργος Μαρής είναι λέκτορας στην Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Νεάπολις στην Πάφο με κύριο αντικείμενο της Ευρωπαϊκή Πολιτική Οικονομία και την Οικονομική Διακυβέρνηση και συντονιστής του διδακτορικού προγράμματος του Πανεπιστημίου. Είναι επίσης επιστημονικός συνεργάτης στα ΠΜΣ «Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές» και «Μεσογειακές Σπουδές» του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου) και «Οικονομική και Διοίκηση για Μηχανικούς» στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου). Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου έχει υπάρξει επίσης ειδικός επιστημονικός συνεργάτης (407) στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης. Τέλος, ήταν Πανεπιστημιακός Υπότροφος στο ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής. Ολοκλήρωσε με άριστα το διδακτορικό του στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με αντικείμενο την Πολιτική Οικονομία της Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης και την ΟΝΕ. Έχει επίσης υπάρξει ερευνητής στην Ευρωπαϊκή και Εξωτερική Πολιτική στο Jean Monnet European Center of Excellence του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι τελευταίες ερευνητικές εργασίες του έχουν δημοσιευτεί από τους εκδοτικούς οίκους Routledge, Taylor and Francis, Hart Publishing, Oxford και τις εκδόσεις Λιβάνη. Επίσης, είναι εξωτερικός σύμβουλος στην Task Force for Greece (TFGR) στην European Commission, για την παροχή τεχνικής βοήθειας στις Ελληνικές αρχές για την υποστήριξη και πραγματοποίηση ενός Σχεδίου Δράσης για μια αποτελεσματική πολιτική για τις ΜμΕ στην Ελλάδα και μέλος της Ομάδας Ευρώπης της Αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα  εκτείνονται στα γνωστικά αντικείμενα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας, της Οικονομικής Διακυβέρνησης, της Πολιτικής Οικονομίας, της Πολιτικής Επιστήμης και της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
«Ψηφιακή Ατζέντα 2020», Χρυσή Χρυσοχού, Δικηγόρος
Η Χρυσή Χρυσοχού αποφοίτησε απο τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) το 2011 και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της  σπουδές στη Σκωτία στο  Δίκαιο του Ίντερνετ και των Τηλεπικοινωνιών (LL.M. in Information Technology and Telecommunications Law, University of Strathclyde).  Ειδικεύεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων, στο δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας, στο ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce) και τα social media και στο κυβερνοέγκλημα (cybercrime).  Είναι κύριο μέλος της συντακτικής επιτροπής του Εthemis.gr στον τομέα του Διαδικτύου, των προσωπικών δεδομένων και των νέων τεχνολογιών. Αρθρογραφεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά (ΔιΜεε, C.T.L.R. κ.α) και στον τοπικό τύπο. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. 
«Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή», Αναστάσιος Χατζηαναστασίου
Ο Αναστάσιος Χατζηαναστασίου είναι απόφοιτος της Επιχειρηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Westminster έχοντας ένα bachelor στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA in Business Studies) καθώς και ένα μεταπτυχιακό στο Επικοινωνιακό Marketing (MA in Marketing Communications). Επίσης είναι κάτοχος δεύτερου μεταπτυχιακού τίτλου στις Διπλωματικές Σπουδές με ειδικότητα την εθνική ασφάλεια και αντικατασκοπία (ΜΑ in Diplomatic Studies (Intelligence  and National Security). Ομιλεί 3 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά). Έχει συμμετάσχει στην παρουσίαση του ΟΗΕ για την ένταξη της Ινδίας, της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας στο Μόνιμο Συμβούλιο Ασφαλείας. Επίσης έχει συμμετάσχει σε συνέδριο του OECD στο Παρίσι το ίδιο έτος (2005). Έχει 6 χρόνια τραπεζικής προϋπηρεσίας στη ΣΥΝ.ΠΕ Δωδ/σου. Είμαι Έφεδρος Ανθ/λγος στις Ειδικές Δυνάμεις και μέλος στο ΔΣ του ΣΕΚΙΡ. Ασχολείται με σκοποβολή IPSC, ιστιοπλοΐα, καταδύσεις και ορειβασία.

Θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση.
Περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/events/713151422153537/

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη μερική υποστήριξη του προγράμματος Europe for Citizens και την ευγενική φιλοξενία του Ιδρύματος Υποτροφιών Ρόδου "Εμμανουήλ και Μαρίας Σταματίου".
Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όσους το αιτηθούν κατά την είσοδό τους πριν την έναρξη της εκδήλωσης.


Για την αφίσα: 
--
Γραφείο Τύπου - Press Office
Το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο - The House of Europe in Rhodes
30, Evraion Martyron Sq. and Byzantiou St., Medieval Town, P.C. 85100, Rhodes, GREECE
Postal Box 226, 85100, Rhodes, GREECE
Visit our website www.houseofeurope-rhodes.eu
Connect with us on FacebookTwitterGoogle+Youtube


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου