Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Εντυπωσιακή απήχηση είχε η παρουσίαση του Ν. Αιγαίου στην Έκθεση Τουρισμού World Travel Market

Συνέντευξη Τύπου του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου

Για την εντυπωσιακή απήχηση που είχε η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου World Travel Market, μίλησε στους δημοσιογράφους ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σήμερα το πρωί.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη τουριστική έκθεση της σαιζόν, όπου έγινε η έναρξη της νέας στρατηγικής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού, με την παρουσίαση της νέας τουριστικής ταυτότητας των νησιών της, η οποία φέρει την υπογραφή του διεθνούς τηλεοπτικού δικτύου  CNN και στόχο έχει να λειτουργήσει ως ομπρέλα,  να αναδείξει  την ιδιαίτερη ταυτότητα του κάθε νησιού και να επανατοποθετήσει όλα τα νησιά  στις διεθνείς τουριστικές  αγορές.
Όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης, η παρουσίαση του Νοτίου Αιγαίου στην WTM έγινε δεκτή με εγκωμιαστικά σχόλια, καθώς έγινε από όλους αντιληπτό ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει το κεφάλαιο τουρισμός με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο, συνεργαζόμενη με τους κορυφαίους στον κόσμο, όπως εν προκειμένω με το CNN, χτίζοντας διεθνείς συνεργασίες, με στόχο τα νησιά να κερδίσουν το στοίχημα της επιβίωσης, μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, όπως αυτό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα.
«Τον τουρισμό που αποτελεί σήμερα την βασική πηγή εισοδήματος για την χώρα, πρέπει από εδώ και πέρα να τον δούμε με ένα τρόπο εξαιρετικά επαγγελματικό, αντιμετωπίζοντάς τον ως ένα στοίχημα επιβίωσης για τις μικροοικονομίες των νησιών μας. Μόνο έτσι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να αντιμετωπίσουμε την πολύ δύσκολη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις συνέπειές της στο εισοδηματικό επίπεδο του μέσου νησιώτη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζημάρκος ενώ υπογράμμισε ότι   ο τρόπος που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αντιμετωπίζει τον τομέα του τουρισμού, αποτελεί αποτύπωση της ιεράρχησης και των προτεραιοτήτων που έχουν τεθεί, σε μια εποχή δύσκολη δημοσιονομικά. «Διανύουμε μια εποχή που δεν μπορείς να τα κάνεις όλα. Ωστόσο είναι βέβαιο ότι κάποιες εκατοντάδες κυβικά μπετόν λιγότερα, θα μας δώσουν ην δυνατότητα για πρωτοβουλίες και δράσεις που θα επιφέρουν πολλαπλασιαστικά οφέλη διαρκείας για τα νησιά μας» ανέφερε.
Η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το CNN περιλαμβάνει την παραγωγή των spot για την καμπάνια και την προβολή των νησιών τηλεοπτικά και διαδικτυακά. Ολοκληρώνεται στα τέλη του Δεκεμβρίου, ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις για την συνέχιση της και το 2016.
Κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού
Ως μια καλή είδηση για το Νότιο Αιγαίο χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης την δέσμευση του ιδίου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε σύσκεψη που έγινε προ ημερών στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι θα καλυφθεί από εθνικούς πόρους, εντός του 2016,  το ποσό των 62 εκατ. ευρώ όπου υπολογίζεται το έλλειμμα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου από το τρέχον ΕΣΠΑ, λόγω της ολοκλήρωσης του Προγράμματος χωρίς το σκέλος της εθνικής συμμετοχής. Η μόνη προϋπόθεση που τέθηκε από τον πρωθυπουργό είναι, ως το τέλος του τρέχοντος έτους, οι φορείς υλοποίησης του Προγράμματος να καταβάλουν προσπάθειες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, ώστε το χρηματοδοτικό κενό να μειωθεί όσο γίνεται περισσότερο, λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας. 
Συμμαχίες στη μάχη για τον Στόχο ΙΙ
Το πρόβλημα υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου λόγω της κατάταξής της στον Στόχο ΙΙ ετέθη από τον κ. Χατζημάρκο  στην 43η Γενική Συνέλευση της CRPM που πραγματοποιήθηκε στην Φλωρεντία, ως «προλείανση» του εδάφους για την μεγάλη πολιτική μάχη που θα δώσει ο Περιφερειάρχης εντός του 2016, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναθεώρησης του ΕΣΠΑ.
Ο κ. Χατζημάρκος  παρουσίασε για μια ακόμη φορά τα επιχειρήματα της Περιφέρειας και αναζήτησε συμμαχίες σε επίπεδο ευρωπαϊκών περιφερειών προκειμένου να υπάρξει μια νέα πολιτική από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον αφορά το μοναδικό κριτήριο που υπάρχει  σήμερα για την κατάταξη των Περιφερειών και είναι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.  « Ήδη έχουμε συμμάχους σημαντικές χώρες και σημαντικές Περιφέρειες σε αυτήν την προσπάθεια» ανέφερε.
Σημειώνεται ότι μετά από πρόταση του Περιφερειάρχη, που έγινε δεκτή από τα μέλη της Επιτροπής, η επόμενη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων της CRPM θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο, το δεύτερο τρίμηνο 2016, με πιθανότερη περίοδο τις αρχές Μαΐου.
Σε λειτουργία το Φράγμα Γαδουρά
Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα τεθεί σε τεθεί σε λειτουργία το Φράγμα Γαδουρά,
όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης. Ο στόχος που έχει τεθεί είναι, την προσεχή Παρασκευή με Σάββατο, οι δεξαμενές στην περιοχή Κοσκινού που υδροδοτούν την πόλη της Ρόδου, να τροφοδοτηθούν με νερό από το Φράγμα Γαδουρά, ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στο Νότιο Αιγαίο. Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι τόσο από πλευράς Περιφέρειας όσο και από πλευράς ΔΕΥΑΡ, έγινε ότι έπρεπε να γίνει προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία. Σημειώνεται ότι διαχειριστής του Φράγματος για ένα διάστημα 2,5 περίπου ετών θα είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Στο Τολέδο για την Έκθεση του Ν. Φλώρου
Ο Περιφερειάρχης αναχωρεί το πρωί της Τρίτης για το Τολέδο όπου θα τελέσει τα εγκαίνια της Έκθεσης του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη Νίκου Φλώρου, «Αφιέρωμα στον Γρέκο – Από το σκοτάδι στο φως». Η Έκθεση μεταφέρεται στο Τολέδο, στο Μουσείο Ελ Γκρέκο, δίπλα στα αυθεντικά έργα του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου,  μετά από την παραμονή της επί ένα μήνα στη Ρόδο, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου. Επόμενος σταθμός της θα είναι η Ρωσία, στο πλαίσιο του Έτους Ελληνορωσικής Φιλίας. Την Έκθεση συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Πολιτισμού της Ισπανίας και το Μουσείο Ελ Γκρέκο.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου