Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

Σύλληψη 39χρονου που διέπραξε στην Ύδρα την ανθρωποκτονία 67χρονου και εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, κλοπής αυτοκινήτων

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρουσίαση του Διοικητή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχου Χρήστου Παπαζαφείρη, δύο (2) υποθέσεων που αφορούν η πρώτη στη σύλληψη ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε στις 16-8-2015 στην Ύδρα την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και η δεύτερη στην εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.

Κυρίες και Κύριοι καλησπέρα σας

Σας καλέσαμε εδώ σήμερα για να σας ενημερώσουμε για δύο (2) υποθέσεις.

Η πρώτη υπόθεση αφορά στη σύλληψη ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας που διέπραξε στις 16-8-2015 στην Ύδρα την ανθρωποκτονία 67χρονου ημεδαπού και η δεύτερη στην εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά στην πρώτη υπόθεση, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά την εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας 67χρονου ημεδαπού και της ληστείας σε βάρος της 58χρονης ημεδαπής συζύγου του, που διαπράχθηκαν στις 16-8-2015 στην Ύδρα και τη σύλληψη ομάδας επτά (7) ανδρών υπηκόων Γεωργίας, συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την ανεύρεση και σύλληψη και των υπολοίπων δραστών, με αποτέλεσμα τη σύλληψη χθες (10-11-2015) το μεσημέρι στην Καλλιθέα, ενός 39χρονου υπηκόου Γεωργίας, αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Ειδικότερα, προς αναζήτηση των δραστών που είχαν διαφύγει από την Ύδρα, αμέσως μετά την τέλεση της ανθρωποκτονίας, συγκροτήθηκαν ομάδες αστυνομικών που ερεύνησαν πλήθος περιοχών στην Αττική, με αποτέλεσμα την ανεύρεση στοιχείων που οδήγησαν στην εξακρίβωση της ταυτότητας ενός εξ αυτών, του αρχηγικού μέλους της εγκληματικής ομάδας.

Κατόπιν αυτών και μετά από επισταμένες έρευνες και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίσθηκε την 10-11-2015 στην Καλλιθέα ο 39χρονος υπήκοος Γεωργίας, να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα που διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιασθεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας και βρέθηκαν μεταξύ άλλων, ένα (1) διαβατήριο, το οποίο είχε επικολλημένη τη φωτογραφία του συλληφθέντα και στοιχεία ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.

Όπως επίσης εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το έτος 2011, από κοινού με έναν άλλο ομοεθνή του που έχει συλληφθεί για την ίδια υπόθεση, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα, πράξεις για τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης δέκα (10) ετών και τεσσάρων (4) μηνών, ενώ την 8-7-2015 αποφυλακίσθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ οι έρευνες για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών συνεχίζονται.

Στη δεύτερη υπόθεση, που αφορά πολυμελή εγκληματική ομάδα, η Υπηρεσία μας κατόρθωσε, μετά τη συγκρότηση ειδικής ομάδας και πολύμηνη έρευνα να την εξαρθρώσει. Τα μέλη της παραπάνω ομάδας διέπρατταν κλοπές αυτοκινήτων από την ευρύτερη περιοχή της Αττικής, τα οποία αποσυναρμολογούσαν στις περιοχές Ζεφυρίου και Αχαρνών, διαθέτοντας τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά στο εμπόριο. Δρούσαν οργανωμένα, μεθοδικά, με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εγκληματικές ομάδες, κλοπής αυτοκινήτων, που έχουν δράσει στη Χώρα μας.

Μετά την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της σπείρας και την ταυτοποίηση των μελών της, οργανώθηκε, πρωινές ώρες της 9-11-2015, αστυνομική επιχείρηση στο Ζεφύρι, με τη συμμετοχή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, των Ο.Π.Κ.Ε. και τη συνδρομή της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν ένδεκα (11) μέλη της ομάδας, δέκα (10) ημεδαποί ΡΟΜΑ και ένας (1) υπήκοος Ρουμανίας.

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, τα μέλη της ομάδας, από τα τέλη του έτους 2014, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κινούντο στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και εντόπιζαν αυτοκίνητα κυρίως φορτηγά, τα οποία και αφαιρούσαν. Στη συνέχεια τα μετέφεραν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, κοντά στις οικίες τους και εντός του καταυλισμού ΡΟΜΑ Ζεφυρίου, όπου προέβαιναν στην άμεση αποσυναρμολόγησή τους, με σκοπό την πώληση των εξαρτημάτων, ως ανταλλακτικών στο εμπόριο. Για τον ίδιο σκοπό τα μετέφεραν και σε μάντρα σκραπ, στην περιοχή Αγίας Σωτήρας Αχαρνών, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί εκατόν δεκαεπτά (117) περιπτώσεις κλοπών Ι.Χ. επιβατηγών και φορτηγών αυτοκινήτων, από διάφορες περιοχές της Αττικής. Εξιχνιάσθηκαν επίσης δύο (2) περιπτώσεις αφαίρεσης φορτηγών, κατά τη διάρκεια των οποίων αποβίβασαν, με τη χρήση βίας, τους οδηγούς τους.

Σε μία μάλιστα περίπτωση, δύο από τους συλληφθέντες, που είχαν αφαιρέσει προηγουμένως φορτηγό αυτοκίνητο από την περιοχή του Μαρκόπουλου, έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και καταδιώχθηκαν. Εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα στον καταυλισμό των ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι, από τον οποίο εξήλθε ομάδα διακοσίων (200) περίπου ΡΟΜΑ και επιτέθηκε με πέτρες, ξύλα και σίδερα στους αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίζοντας έναν εξ αυτών.

Όπως διαπιστώθηκε επίσης, οι δράστες έχουν μεταφέρει τουλάχιστον άλλα επτά (7) κλεμμένα Ι.Χ. Φορτηγά αυτοκίνητα στην Κρήτη, τα οποία εκτιμάται ότι έχουν διαθέσει στο εμπόριο με παραποιημένα τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Τα οχήματα αυτά αναζητούνται.

Σε χώρους στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν όλες οι πινακίδες κυκλοφορίας των ταυτοποιημένων κλεμμένων οχημάτων καθώς και έγγραφα αυτών (άδειες κυκλοφορίας, ασφαλιστήρια συμβόλαια, έγγραφα Κ.Τ.Ε.Ο. κλπ). Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι (6) Ι.Χ. Φορτηγά και τέσσερα (4) Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, τα οποία φέρουν παραποιημένα τεχνικά χαρακτηριστικά και των οποίων η ταυτότητα και η προέλευση ερευνάται.

Εκτιμάται ότι η παραπάνω ομάδα, αποκόμισε από την εγκληματική της δραστηριότητα, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων κλοπής οχημάτων συνεχίζεται.

Σας ευχαριστώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου