Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σύλληψη διακινητών και παράτυπων μεταναστών στη Ρόδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Σύλληψη διακινητών και παράτυπων μεταναστών στη Ρόδο
  • Εντοπισμός και σύλληψη διακινητή και παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών στην Πάτρα
  • Εντοπισμός και σύλληψη παράτυπα εισελθέντων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα την Πάτρα στη Κω και το Αγαθονήσι
Τρεις (03) αλλοδαποί διακινητές και τριάντα επτά (37) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στη περιοχή “ΣΤΕΓΝΩΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ” ν. Ρόδου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρισης, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου εντόπισαν τους ανωτέρω παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς στην παραλία ''ΣΤΕΓΝΩΝ'' και τους συνέλαβαν. Παράλληλα, δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ακινητοποίησαν ύποπτο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο απομακρύνονταν από την ανωτέρω περιοχή  και συνελήφθησαν οι (03) αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος το οποίο οδηγήθηκε αυτοδύναμα στο λιμένα Μανδρακίου ν. Ρόδου καθώς και τρεις (03) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
*****
Δύο (02) αλλοδαποί διακινητές, ένας 34χρονος και ένας 23χρονος καθώς και δύο (02) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του νοτίου λιμένα Πατρών, από στελέχη Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα ο ανωτέρω 34χρονος, ως οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος τύπου van, με συνοδηγό των 23χρονο διαπιστώθηκε πως μετέφεραν τους ανωτέρω παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς, οι οποίοι κατείχαν και επέδειξαν πλαστές ταυτότητες Ουγγαρίας, με σκοπό να την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα, καθώς και τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
*****
Δύο (02) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του επιβατηγού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του γραφείου ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω διαπιστώθηκε ότι έφεραν επί των διαβατηρίων τους πλαστές σφραγίδες εισόδου στη χώρα.
Επίσης ένας 20χρονος παράτυπα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας κατόπιν ένδειξης σκύλου βιοανίχνευσης, να επιχειρεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό και με σκοπό νε μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
*****
Ένας (01) παράτυπα εισελθών αλλοδαπός συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, κατείχε και επέδειξε πλαστή ταυτότητα Ιταλίας και πλαστή άδεια διαμονής Ιταλίας,  με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω  πλαστά  έγγραφα.
*****
Είκοσι εννέα (29) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην παραθαλάσσια περιοχή ΄΄ΨΑΛΙΔΙ΄΄ ν.Κω, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι, στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.
*****
Εννέα (09) παράτυπα εισελθόντες αλλοδαποί  εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βορειοανατολικά ν.Αγαθονησίου, στην περιοχή “ΚΑΛΥΒΙΑ” από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Ανωτέρω συνελήφθησαν διότι, στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πυθαγορείου Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου