Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ - ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 18ου Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ

ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ.
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com- τηλ. 6976507568 
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΕΝΩΣΗΣ -18ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΡΟΔΟΥ
Το Σάββατο 16-5-2015 , πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των  Διοικητικών  Συμβουλίων του Συλλόγου Γονέων του 18ου Δ.Σ. Ρόδου και της Ένωσης  Γονέων  Μαθητών του Δήμου Ρόδου με κεντρικό θέμα  την έντονη  ανησυχία γονέων και μαθητών της περιοχής  για τους  πυλώνες ηλεκτρικού ρεύματος που βρίσκονται λίγα μέτρα από το σχολείο. Οι γονείς ενημέρωσαν το ΔΣ της Ένωσης για τις  ανησυχίες τους για την αύξηση της τάσης των πυλώνων αυτών που ενδέχεται να γίνει σύντομα.  Ήδη από τη χρονιά που φτιάχτηκε το σχολείο η τάση έχει διπλασιαστεί και προκειμένου να αυξηθεί η μέση τάση της πόλης,  υπάρχουν πληροφορίες ότι θα πενταπλασιαστεί !  Τα παιδιά του σχολείου είναι εντελώς εκτεθειμένα στο ηλεκτρικό και μαγνητικό πεδίο των πυλώνων αυτών αφού είναι μόλις 30 μέτρα μακριά και  χωρίς κανένα κτήριο να μεσολαβεί (ώστε να απορροφηθεί κάποιο μέρος της ακτινοβολίας.) Κατόπιν τη συζήτηση  αποφασίστηκαν από κοινού τα παρακάτω:
Θα ζητηθεί να γίνει ξανά μέτρηση της ακτινοβολίας που εκπέμπουν οι πυλώνες. Το ΔΣ της Ένωσης έχει ήδη μιλήσει με καθηγητή του Δημόκριτου .
Θα ζητηθεί συνάντηση με τον Διευθυντή της ΔΕΗ , για να υπάρξει  επίσημη ενημέρωση για οποιαδήποτε αύξηση  τάσης στην περιοχή και στοιχεία παλαιότερων και νέων μετρήσεων.
Να προσκομιστούν από τους υπεύθυνους οι επιστημονικές μελέτες (αν υπάρχουν) και έγγραφες βεβαιώσεις  για την ασφάλεια ύπαρξης  πυλώνων σε τόσο μικρή απόσταση σε σχολική μονάδα που φιλοξενεί πάνω από 200 παιδιά…..
Αν επιβεβαιωθούν οι φόβοι μας ότι δεν έχει ληφθεί η απαραίτητη μέριμνα για την υγεία των παιδιών θα απαιτήσουμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση των πυλώνων σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων προς το πάρκο που δεν κατοικείται . Δε θα δεχτούμε καμία δικαιολογία περί  κόστους  και καλύτερης απόδοσης της ηλεκτροδότησης. Η υγεία των παιδιών μας ΔΕΝ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ !!
Επίσης έγινε συζήτηση και υπήρξε έντονος προβληματισμός για το θέμα της καθαριότητας στα σχολεία, καθώς και στο 18ο ΔΣ Ρόδου υπάρχει συμβασιούχος καθαρίστρια που σύμφωνα με τη σύμβαση  εργάζεται μετά το πέρας των μαθημάτων. Επίσης είναι γνωστό ότι η δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων με τις καθαρίστριες των σχολείων τελειώνει το 2015, εξέλιξη ιδιαίτερα επικίνδυνη για  την καθαριότητα των σχολείων. Το ΔΣ της Ένωσης γνωστοποίησε την θέση του για μόνιμη καθαρίστρια σε όλα τα σχολεία και την πρόθεσή του να μην επιτρέψει να δοθεί ο καθαρισμός των σχολείων σε ιδιωτικά συνεργεία. Επίσης  τόνισε ότι οι γονείς δεν πρέπει να δίνουν για τις αυτονόητες υποχρεώσεις του κράτους ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Καραπάνου Ειρήνη
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παπαδοπούλου Σπυριδούλα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου