Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Απολογιστικό δελτίο Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Δελτία Τύπου

[02/04/2015]

Απολογιστικό δελτίο Διεθνούς Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου

Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο «Λογοτεχνικές Διαδρομές: Ελλάδα – Τουρκία» που διοργάνωσε το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου από 27 μέχρι 30 Μαρτίου 2015.
Για λίγες μέρες η Ρόδος έζησε στους ρυθμούς της παιδικής λογοτεχνίας, αφού επισκέφθηκαν το νησί μας 6 Έλληνες συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας –Αγγελική Δαρλάση, Ελένη Δικαίου, Λίλη Λαμπρέλλη, Φίλιππος Μανδηλαράς, Χριστίνα Φραγκεσκάκη και Φωτεινή Φραγκούλη- καθώς και 6 Τούρκοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας –Esra Alkan, Mavisel Yener, Aytül Akal, Habib Bektas, Mesut Senol και Bekir Yurdakul. 
Την Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Έλληνες συγγραφείς επισκέφθηκαν σχολεία της Ρόδου που είχαν λάβει μέρος στους μαθητικούς διαγωνισμούς που προκήρυξε το Διεθνές Κέντρο στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιβλιοπεριπέτειες». Οι συγγραφείς γνώρισαν από κοντά τους μαθητές που διακρίθηκαν και πραγματοποίησαν διαδραστικές δράσεις που ενθουσίασαν τα παιδιά. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Μανδηλαράς επισκέφθηκε το 19ο Νηπιαγωγείο Ρόδου καθώς και το 17ο Δ.Σ. Ρόδου, η Λίλη Λαμπρέλλη το 14ο Δ.Σ. Ρόδου, η Ελένη Δικαίου το 7ο Δ.Σ. Ρόδου, η Φωτεινή Φραγκούλη το 1ο Δ.Σ. Κρεμαστής, η Αγγελική Δαρλάση το 1ο και 2ο Π.Π.Δ.Σ. Ρόδου αλλά και το 8ο Δ.Σ. Ρόδου και τέλος η Χριστίνα Φραγκεσκάκη το 3ο Γ.Ε.Λ. Ρόδου.
Κατόπιν επισκέφθηκαν το Δήμο Ρόδου όπου έδωσαν συνέντευξη τύπου και γνωρίστηκαν με το Δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο. Ο κ. Χατζηδιάκος τους καλωσόρισε στο νησί μας, τόνισε τη στήριξη του δήμου σε δράσεις πολιτισμού που προάγουν την τοπική κοινωνία, μίλησε για την ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων με τους γείτονές μας και πρόσφερε σε όλους αναμνηστικούς τόμους με την ιστορία της Ρόδου.
Το απόγευμα της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα “ΑΚΤΑΙΟΝ” Συμπόσιο με θέμα «Η λογοτεχνία στη σχολική τάξη» όπου μίλησαν οι φιλοξενούμενοι συγγραφείς. Το συμπόσιο ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γεωργίου Παπαντωνάκη, Έλενας Θεοδωροπούλου, Ασημίνας Τσιμπιδάκη, Κατερίνας Φραντζή και του σχολικού συμβούλου Εμμανουήλ Σοφού.
Το Σάββατο 28 Μαρτίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων “ΡΟΔΙΝΙ”, που ήταν κατάμεστη από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς, πραγματοποιήθηκε η πανηγυρική εκδήλωση απονομής βραβείων και επαίνων από τους συγγραφείς στα παιδιά που διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς. Ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ, κ. Σέργιος Αϊβάζης, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και τόνισε το σημαντικό έργο που γίνεται από το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου και το ΔΟΠΑΡ στον τομέα του πολιτισμού και ειδικότερα τις συνεργασίες με τα σχολεία.
Την Κυριακή 29 Μαρτίου, οι Έλληνες και Τούρκοι συγγραφείς επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Ρόδου, το Καστέλο και την αίθουσα «Ο Θρόνος του Ήλιου» όπου ξεναγήθηκαν από τον κ. Μιχάλη Τριανταφύλλου και γνώρισαν την πλούσια ιστορία της Ρόδου και των κατοίκων της.
Τέλος, τη Δευτέρα 30 Μαρτίου, οι Τούρκοι συγγραφείς επισκέφθηκαν το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου και το 3ο Γενικό Λύκειο Ρόδου όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από τους εκπαιδευτικούς και γνωρίστηκαν και μίλησαν με τους μαθητές και τις μαθήτριες. 
Το Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου ευχαριστεί όλους όσοι στήριξαν με την παρουσία τους ή έμπρακτα τις «Βιβλιοπεριπέτειες» και το Συνέδριο και συγκεκριμένα τις Εκδόσεις Πατάκη, το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στη Ρόδο, το Ξενοδοχείο Plaza, το Ξενοδοχείο Semiramis, τον κ. Μιχάλη Τριανταφύλλου, το Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου “ΕΡΓΑΝΗ ΑΘΗΝΑ”, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Δωδεκανήσου, τo Υπουργείο Πολιτισμού, το Κέντρο Ψυχαγωγίας “Θρόνος του Ήλιου”, το εστιατόριο «Μεζές» και το χορηγό επικοινωνίας Ραδιόφωνο Λυχνάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου