Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

3o Φεστιβάλ Θεάτρο υ Κούκλας

Ρόδος, 29 Ιουλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για 3η χρονιά το Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας στη Ρόδο

Υποδεχόμαστε, για 3η χρονιά φέτος, τον Αύγουστο, με το Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας, που οργανώνει η «Ποιήεσσα» - Θεματικές Εκδηλώσεις στους πιο όμορφους κήπους και τις αυλές της πόλης...


Οι παραστάσεις πραγματοποιούνται από την ομάδα κουκλοθεάτρου «Καραμπόλα» που συμμετείχε και πέρσι στο φεστιβάλ και κέρδισε τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από τα παιδιά, όσο και από τους μεγάλους!

Οι χώροι που έχουν επιλεγεί για να φιλοξενήσουν τις παραστάσεις του θεάτρου κούκλας είναι η αυλή του Τεμένους Αλή Χιλμή Πασά, στην οδό Πίνδου 1 και ο κήπος του Αρχοντικού Αγά Τοπτσούμπαση, στην οδό Έρνεστ Μπέβιν 2Γ και Κοδριγκτώνος γωνία (είσοδος από Έρνεστ Μπέβιν). Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται εκδήλωση σε αυτό τον χώρο και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει εφαλτήριο για περισσότερες εκδηλώσεις, καθώς σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τις δυνατότητες των κρυμμένων θησαυρών της πόλης μας!

To πρόγραμμα των παραστάσεων κάτω από τον έναστρο Αυγουστιάτικο ουρανό:

"Ένας Δράκος στην Κάλτσα μου!"
Bραβεύτηκε στο 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας του Κιλκίς
- Από 1 έως 3 και 9 Αυγούστου στο Αρχοντικό Αγά Τοπτσούμπαση
- Από 5 έως 8 Αυγούστου, στο Τέμενος Αλή Χιλμή Πασά
"Ο Ήλιος και ο Ποντικός"
Μόνο για τις 10 Αυγούστου η παράσταση θα παρουσιαστεί στο αρχοντικό Αγά Τοπτσούμπαση

Ώρα έναρξης όλων των παραστάσεων: 20:30.
Τιμή εισιτηρίου: 7ευρώ. Για παιδιά έως 3 ετών: Δωρεάν.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου Κούκλας είναι πρωτοβουλιά και οργάνωση του γραφείου εκδηλώσεων «Poeessa» Thematic Events (www.poeessa.com) σε επιμέλεια της Άννας Αχιολά και χορηγό επικοινωνίας το Ραδιόφωνο Λυχνάρι και για το διαδίκτυο το Rodos Events.

Ευχαριστούμε το Γραφείο Μεσαιωνικής Πόλης και το Σκακιστικός Όμιλο «Ιππότη» για την παραχώρηση των χώρων καθώς και τη Δημοτική Κοινότητα Ρόδου και το ΚΕΠ για την αρωγή.

Πληροφορίες για τις παραστάσεις στο email: anna@poeessa.com

Λίγα λόγια για τις παραστάσεις …

ΕΝΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΤΣΑ ΜΟΥ

Ο μικρός Λέανδρος ξυπνάει ένα πρωί και βρίσκει στο δωμάτιό του ένα δράκο. Ο δράκος αρχίζει να μεγαλώνει και όλο μεγαλώνει και γίνεται τόσο μεγάλος, που παίρνει το σπίτι στην πλάτη του και πετάει μακρυά. Όταν ο μπαμπάς γυρίζει απ' τη δουλειά διαπιστώνει ότι το σπίτι έχει κάνει φτερά!

Από πού ήρθε αυτός ο δράκος και γιατί μεγαλώνει τόσο πολύ; Ποια θα είναι η έκβαση αυτής της παράδοξης περιπέτειας; Μια απλή, βαθιά ιστορία για τις συνέπειες της άρνησης και την ευεργετική επίδραση της αποδοχής κάθε προβλήματος.

Μια παράσταση με ζωντανή μουσική και τραγούδια από παραδοσιακά ακούσματα εμπνευσμένη από το παραμύθι του Τζάκ Κέντ, “Δεν υπάρχουν δράκοι”...

Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φεβρωνία Ρεϊζίδου
Κουκλοπαίζουν:
Φεβρωνία Ρεϊζίδου, Αγγελική Βλασοπούλου, Χριστίνα Στουραΐτη, Λαμπρινή Αρβανιτίδου, Γιώργος Καψάλης
Κρουστά: Λαμπρινή Αρβανιτίδου
Κιθάρα: Γιώργος Καψάλης

Διάρκεια 45' λεπτά, για παιδιά από 3+
Τεχνική: Επιτραπέζιες κούκλες άμεσου χειρισμού και muppet

Ο ΗΛΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ

Ο ποντικός Μπομπόνης ζει σ’ ένα παλιό κάστρο μαζί με 3.000 ποντίκια. Ο Μπομπόνης θέλει να παντρέψει την κόρη του αλλά δεν θέλει να τη δώσει σε ποντικό! Θέλει να κάνει γαμπρό του τον πιο δυνατό που υπάρχει στον κόσμο, έτσι το όνειρό του είναι να δει την μικρή του ποντικίνα παντρεμένη με τον Ήλιο. Ο Ήλιος όμως του λέει πως πιο δυνατός απ’ αυτόν είναι το σύννεφο και το σύννεφο τον στέλνει στον άνεμο. Έτσι ο ποντικός κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και στο τέλος βρίσκει τον πιο δυνατό μπροστά του…
Μια παράσταση με χειροποίητες κούκλες, επιτραπέζιες και μαρότες, βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι όπου οι ήρωες ψάχνοντας τη δύναμη τόσο μακριά απ ’αυτούς στο τέλος ανακαλύπτουν πως η δύναμη βρίσκεται μέσα τους. Η παράσταση είναι διαδραστική, τα παιδιά συμμετέχουν και βοηθούν την εξέλιξη του παραμυθιού με τον τρόπο τους!

Διασκευή, κατασκευή κούκλας: Φαίη Ρεϊζίδου
Κουκλοπαίζουν: Φαίη Ρεϊζίδου, Janez Spendov
Κιθάρα: Janez Spendov
Διάρκεια 50’



K O Υ Κ Λ Ο Θ Ε Α Τ Ρ Ο - Κ Α Ρ Α Μ Π Ο Λ Α

Το κουκλοθέατρο Καραμπόλα γεννήθηκε το 1996 στη Ρόδο. Πραγματοποίησε παραστάσεις και εργαστήρια κατασκευής κούκλας στο Εθνικό Θέατρο της πόλης σε σχολεία στα χωριά της Ρόδου και στα γύρω νησιά μέχρι τον Οκτώβριο του 2004. Τα τελευταία 9 χρόνια βρίσκεται στην Αθήνα και δίνει παραστάσεις σε θεατρικές σκηνές, μουσεία, σχολεία, και ιδρύματα. Από το 2009 συνεργάζεται με την μη κυβερνητική οργάνωση των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα και πραγματοποιεί εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού και κατασκευή κούκλας με χαρτοπολτό καθώς και παραστάσεις για παιδιά προσφύγων που φιλοξενούνται στον Ξενώνα των Γιατρών του Κόσμου στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου