Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή – ενημέρωση του τέως Προέδρου Δ.Δ. Σιαννών, Μενεγάκη Κωνσταντίνου.

Αγαπητοί συγχωριανοί,
Μετά την αποδοχή της παραίτησης μου από την θέση του Προέδρου της τοπικής κοινότητας Σιαννών με αφορμή την κακή λειτουργία της ενότητας Αταβύρου, αισθάνομαι την ανάγκη και το χρέος να σας ενημερώσω σχετικά με την απόφαση μου αυτή, αφού με την ψήφο σας με τοποθετήσατε εκεί ώστε να εργαστώ για την επίλυση των προβλημάτων του χωριού μας, με μεράκι και αγάπη για τον τόπο μας.
Μέχρι την ημερομηνία της επιστολής παραίτησης μου, με συνεχόμενες έγγραφες, τηλεφωνικές και προσωπικές εισηγήσεις μου προσπαθούσα για την άμεση επίλυση προβλημάτων, κάποιων εκ των οποίων ήταν επείγοντα και τα περισσότερα εξ αυτών δεν είχαν καθόλου ή μηδαμινό κόστος απλά ήθελα προγραμματισμό και οργάνωση των εργασιών από τον υπεύθυνο χωρικό αντιδήμαρχο Αταβύρου – Καμείρου. Αποτέλεσμα; Προσπάθειες χωρίς αντίκρισμα, εμπαιγμός και κοροϊδία σε καθημερινή βάση.
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου με θέμα συζήτησης την παραίτηση μου, ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος δεν έδειξε ίχνος αυτοκριτικής, θεώρησε ότι λειτουργούσε με ίση μεταχείριση προς όλους και η ευθύνη για την κατάσταση του χωριού μας βαραίνει αποκλειστικά εμένα, αφού κατά τα λεγόμενα του δεν έδειχνα το απαιτούμενο ενδιαφέρον, ήμουν εριστικός - επιθετικός προς το πρόσωπο του και επίμονα απαιτητικός.
Η παραίτηση κατά την γνώμη μου δεν είναι λύση, ούτε πράξη φυγής. Τα κοινά θέλουν μεράκι, υπομονή. Δυόμιση χρόνια τώρα αυτό έκανα, υπομονή και δικαιολογούσα τα αδικαιολόγητα μιας και ο ενιαίος δήμος Ρόδου ήταν κάτι καινούριο. Έως ένα σημείο μπορούσα να καταλάβω τις δυσκολίες, δεν νοείτε όμως να συνεχίζουμε στην ίδια κατάσταση, αδιαφορώντας για τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών και πολύ περισσότερο στις μικρές κοινότητες με ‘’λίγους ψηφοφόρους’’, όπως κάνουν οι επαγγελματίες πολιτικοί. Το ποτήρι κάποια στιγμή ξεχείλισε και θεώρησα ότι η παραίτηση μου είναι πράξη συναγερμού, είναι μια αξιοπρεπείς λύση για να δώσω ένα θετικό μήνυμα… να μην χρησιμοποιούμε την κρίση ως δικαιολογία για την απραξία μας, αλλά να την εκμεταλλευτούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα μας ενωτικά, αγωνιστικά, δυναμικά και με συνεργασία. Τίποτα από αυτά όμως δεν είχαμε ως Δημοτική αρχή, ενώ δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις και η διάθεση για αλλαγή στο μέλλον. Δυσκολεύομαι να εξηγήσω τους λόγους που έγιναν όλα αυτά που προανέφερα, τα συμπεράσματα είναι δικά σας και για όσους δεν πείσθηκαν για την εντιμότητα και την ειλικρίνεια μου, είμαι στην διάθεση του για περισσότερη ενημέρωση. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο δήμος Ρόδου είναι πλέον ένας και να αντιμετωπίζονται οι ενότητες και κατ’ επέκταση οι πολίτες ΙΣΑ, να αφήσουμε τις συμπάθειες στην άκρη και να στρωθούμε στην δουλειά. Το πρόγραμμα Καλλικράτης δεν υστερεί σαν νόμος, υστερούν τα πρόσωπα που τον εφαρμόζουν σε κουλτούρα πολιτική και όραμα. Με τις κινήσεις μου δεν επιδιώκω να κάνω εχθρούς, αλλά υπάρχουν μεγάλες διαφορές σε απόψεις και αντιλήψεις με αποτέλεσμα να γίνετε δύσκολη η συνεργασία και η υλοποίηση στόχων.
Ευχαριστώ θερμά τους συγχωριανούς μου για την τιμή που μου έκανα να με εκλέξουν Πρόεδρο της κοινότητας, λυπάμαι που η πρώτη μου θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση τελειώνει έτσι, πιστεύω όμως ότι θα λειτουργήσει προς όφελος όλων μας και εννοείτε ότι δεν παρατάμε τον πόλεμο επειδή χάσαμε μία μάχη. Ο αγώνας για το καλό του χωριού μας θα συνεχιστεί με το ίδιο πάθος και την ίδια όρεξη αρκεί να είμαστε ενωμένοι.

Φιλικά
Μενεγάκης Κωνσταντίνος

*Υ.Γ. Ευχαριστώ τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σιαννών η Βρασία, για την φιλοξενία των ανακοινώσεων μου στον ιστότοπο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου