Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2008

9ο Φεστιβάλ Ρόδου - Ημέρες Μουσικής

Μουσικές της Αναγέννησης και του Μεσαίωνα στο νησί των Ιπποτών

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ρόδου και η Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ, με καλλιτεχνικό διευθυντή, τον κ. Τάσο Βενετοκλή, διοργανώνουν, για 9η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής-Φθινόπωρο στη Ρόδο".

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Ρόδου και η Εταιρεία Συναυλιών Φόρμιγξ, με καλλιτεχνικό διευθυντή, τον κ. Τάσο Βενετοκλή, διοργανώνουν, για 9η συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής-Φθινόπωρο στη Ρόδο".
Η Παλιά Πόλη μπαίνει στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύει με όχημα τις νότες, καθώς το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η Παναγιά του Κάστρου διαμορφώνονται ειδικά για να υποδεχτούν τους φίλους του Φεστιβάλ.
Το Φεστιβάλ, έχοντας στο "βιογραφικό" του μεγάλες επιτυχίες και παγκόσμιες "πρώτες", συνεχίζει με συνέπεια, με κεντρικό άξονα την κλασική και σύγχρονη μουσική δημιουργία και ιδιαίτερη μνεία στη μουσική του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Η παρουσία κορυφαίων συγκροτημάτων απ'όλη την Ευρώπη σε συνδυασμό με πρωτότυπες παραγωγές, ειδικά σχεδιασμένες, καθιστούν το Φεστιβάλ "Ημέρες Μουσικής-Φθινόπωρο στη Ρόδο" έναν καλλιτεχνικό θεσμό διεθνούς κύρους.
Φέτος, το Φεστιβάλ ανοίγει με το Nino Rota Ensemble, ένα σύνολο έξι γυναικών, τις οποίες ένωσε η αγάπη για τη μουσική και τον κινηματογράφο. Ακολουθεί το Brussels Piano Trio, με ένα εξαιρετικά ευρύ ρεπερτόριο, που εκτείνεται από τον 18ο έως τον 20ο αιώνα, δίνοντας έμφαση στη γαλλική μουσική, καθώς και το -βραβευμένο με Grammy- σύνολο παλαιάς μουσικής, Dufay Collective.
Τη σκυτάλη παίρνουν οι Μαΐστορες της Ψαλτικής Τέχνης, απόλυτα πιστοί και συνεπείς στο όνομά τους, με πλήθος συμμετοχών σε διεθνή φεστιβάλ, μόνιμη συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και εκτενή δισκογραφία, που περιλαμβάνει μονογραφίες βυζαντινών μουσουργών, έργα μεταβυζαντινής μουσικής και έργα τα οποία προέρχονται από την έρευνα μουσικών χειρογράφων του Αγίου Όρους. Το Φεστιβάλ κλείνει με την Saltzburger Kammer-Philarmonie. Μαζί με την περίφημη αυτή ορχήστρα ένας ταλαντούχος πιανίστας από τη Ρωσία, ο ήδη πολύ γνωστός στην Ευρώπη, Jacob Katsnelson, ερμηνεύει το πολύ γνωστό κοντσέρτο για πιάνο σε Μι ύφεση μείζονα του Μότσαρτ.
http://www.goculture.gr/story.aspx?s_id=2386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου