Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 
ΜΙΑ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ 
ΟΜΑΔΑΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ «ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» 
ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ‘’ΔΙΟΔΟΣ’’ 

Αύγουστος 2020 
Τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από το Καστελλόριζο, που προκάλεσαν οι προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας και που πρόσκαιρα αναστάτωσαν τη ζωή του νησιού, ήταν η αφορμή ώστε πολίτες και φορείς ανά την Ελλάδα να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την αγάπη τους για τις σύγχρονες αυτές «Θερμοπύλες». 
Μία από αυτές τις αλληλέγγυες πράξεις προήλθε χάρη στα άμεσα αντανακλαστικά που επέδειξαν τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας Ρόδου, με το διακριτικό τίτλο «Το Αερόστατο» (https://www.facebook.com/groups/omadatoaerostato). Ύστερα από επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο πολιτισμού της Μεγίστης κ. Στράτο Αμύγδαλο και σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», απηύθυναν δημόσιο κάλεσμα προς τους πολίτες της Ρόδου να συνεισφέρουν στον εμπλουτισμό της δανειστικής βιβλιοθήκης του νησιού. 
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 2, την Τετάρτη 5 και το Σάββατο 6 Αυγούστου, στον πεζόδρομο του «Ακταίον», τα μέλη της ομάδας προώθησης της φιλαναγνωσίας διαπίστωσαν με χαρά την υπέρβαση κάθε προσδοκίας τους. Είδαν να προσέρχονται άνθρωποι όλων των ηλικιών, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, με καρδιές πλημμυρισμένες από ενδιαφέρον και αγάπη και χέρια γεμάτα διαφόρων ειδών βιβλία, ώστε τελικά να ξεχειλίσουν οι κούτες με προορισμό το ακριτικό νησί. 
Τα βιβλία μεταφέρθηκαν στο φιλόξενο χώρο της «Διόδου», όπου ταξινομήθηκαν και καταμετρήθηκαν: 1.716 (χίλια επτακόσια δεκαέξι) βιβλία, ένας αριθμός εντυπωσιακός, που επιτεύχθηκε σε ελάχιστο χρόνο. 
Τα μέλη της Ομάδας Φιλαναγνωσίας ευχαριστούν όσους και όσες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους κι άνοιξαν μια αγκαλιά αγάπης, μια "πολιορκία" πολιτισμού απέναντι στο φιλοπολεμικό κλοιό. Επίσης, ευχαριστούν το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος» για τη συνεργασία και το χορηγό επικοινωνίας Ραδιόφωνο «Λυχνάρι».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου