Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Ασκήσεις ψυχραιμίας για την επόμενη μέρα

27/03/20

Καλημέρα σας αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες,
ενώ τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και περιορισμένης «κοινωνικής συναναστροφής», όπως διαπίστωσα κατά την έξοδό μου για αγορές τροφίμων, φάρμακα, πληρωμές και γέροντες γονείς εντείνονται, αυτό το newsletter παραμένει αποκλειστικά αφιερωμένο στην πανδημία της Covid-19. Για ακόμα μία φορά σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και αν θεωρείτε ότι η δουλειά μας αξίζει, κάντε το newsletter forward σε φίλους, συγγενείς και συνεργάτες. Χτίζουμε μια πολύ άμεση δίοδο επικοινωνίας και θέλουμε συνεχώς περισσότερους στην κοινότητά μας για να γνωρίζουμε τι σας απασχολεί έτσι ώστε να μπορούμε να καλύπτουμε όλο και περισσότερα ζητήματα. Για άλλη μία φορά, σας προσκαλούμε να στέλνετε στο info@documentonews.gr με τίτλο: ΓΙΑ ΤΟ NEWSLETTER, ό,τι κρίνετε ότι μπορεί να μας βελτιώσει: παρατηρήσεις, διορθώσεις, επισημάνσεις, προτάσεις. Εδώ μπορείτε να βρείτε και τη χθεσινή έκδοση για τους συνδρομητές του newsletter.
Επειδή λάβαμε κάποια μυνήματα πως το newsletter μας χάθηκε στα inbox μερικών συνδρομητών, σε περίπτωση που αυτό το email «φτάνει» σε άλλες κατηγορίες του inbox σας όπως updates ή promo, μην διστάσετε να το πάρετε με τον κέρσορα και να το τοποθετήσετε στα κυρίως εισερχόμενα για να μην το ψάχνετε!
Συμμετείχα λοιπόν σε μια συζήτηση για το πώς πρέπει να αποκαλούμε αυτή την πανδημία. Όλοι λέμε για τον (άτιμο) τον κορονοϊό. Μόνο που έτσι είναι ονομάζεται μια ολόκληρη ομάδα ιών οι οποίοι συνήθως προκαλούν αναπνευστικές λοιμώξεις (SARS, MERS, Η1Ν1 κ.λπ.), ενώ κάποιοι δεν προκαλούν σοβαρά προβλήματα. Η ομάδα αυτή των ιών ονομάζεται corona (κορόνα) επειδή όταν τους παρατηρεί κανείς στο μικροσκόπιο στην περιφέρειά τους φαίνεται να υπάρχει ένα «φωτοστέφανο», μια φωτεινή άλως δηλαδή τους κάνει να μοιάζουν εστεμμένοι! 
Ο συγκεκριμένος κορονοϊός που μας έχει αλλάξει τη ζωή εμφανίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Κίνα και εκεί τον ονομάτισαν nCov-2019 (new coronavirus 2019 – νέος κορονοϊός και το έτος εμφάνισης). Στη συνέχεια ακούστηκε να τον αποκαλούν με διάφορες ονομασίες, ωστόσο η επίσημη του νέου (κορονο)ιού είναι SARS-CoV-2. Για να μην μπερδευόμαστε, η νόσος που προκαλεί ο ιός αυτός ονομάστηκε Covid-19, που σημαίνει νόσος κορονοϊού-19, καθώς προκύπτει από αρχικά (και σύνθετων) λέξεων: COronaVIrus Disease. 
Παρόλα αυτά, ο ιός αυτός παραμένει ακόμη ένας μεγάλος άγνωστος – να σκεφτεί κανείς ότι οι Κινέζοι και ο ΠΟΥ αρχικά θεωρούσαν ότι δεν κολλάει από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά μολύνθηκαν γιατροί από ασθενείς και άλλαξε το προφίλ της μετάδοσής του.

Εφιαλτικές μέρες 
Πώς νιώθεις όταν μαθαίνεις ότι ο γείτονάς σου έχασε τη δουλειά του; Μια οικογένεια, με δύο παιδιά, χωρίς άλλο έσοδο. Οι περιπτώσεις πρέπει να είναι πολλές, κι ας λέει ο γνωστός υπουργός Βρούτσης ότι απαγορεύονται οι απολύσεις –από τις 18 Μαρτίου και μετά όμως–, ότι είναι θεμιτά οι περικοπές μισθού 50% και η εκ περιτροπής εργασία. Καταλαβαίνω ότι οι επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, σε αυτό τον κόσμο της αγοράς δεν μπορούν να αντέξουν – μια κατάσταση όπως αυτή ήταν αδύνατο να την προβλέψουν, ξόδευαν κεφάλαια σε άλλα κανάλια και τώρα κάποιοι προστρέχουν στο κράτος για βοήθεια. Είναι καλό όταν το έχουμε ανάγκη, αλλιώς ξιφουλκούμε εναντίον του με επιχείρημα γιατί να το πληρώνουμε, τι μου προσφέρει;» (κρατιστές δεν είμαστε, μπορεί να χρησιμεύσει στο σύνολο και πάντως όχι ως υποδοχέας και διεκπεραιωτής ρουσφετιών). 
Όταν βλέπεις τον (παλαιόθεν ακραιφνή νεοφιλελεύθερο) Στέφανο Μάνο να το υπερασπίζεται στα tweet του έναντι του ιδιωτικού τομέα, αντιλαμβάνεται κανείς ότι είναι το ύστατο καταφύγιο στον εφιάλτη της επόμενης μέρας. Μέχρι και ο πρώην επικεφαλής της γνωστής και μη εξαιρετέας Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι μίλησε για διαγραφή ιδιωτικών χρεών, καθώς βλέπει τι (τσουνάμι;) έρχεται. Οι G20 κάνουν έκκληση για μεγαλύτερο συντονισμό του ιδιωτικού τομέα –δύσκολο, καθώς μιλάμε για κέρδη, εκτός κι αν πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον– και δηλώνουν έτοιμοι να ενισχύσουν τα παγκόσμια οικονομικά δίκτυα ασφαλείας.
Ο ΟΗΕ φέρνει στην επιφάνεια κάτι που πολλοί σκεφτήκαμε τις προηγούμενες εβδομάδες. Οι σοδειές φέτος είναι πλούσιες και πολλά υποσχόμενες για βασικές καλλιέργειες (εκτός από την τιμή του λαδιού που την έχουν ρίξει στα Τάρταρα), ωστόσο υπάρχει έλλειψη εργατικών χεριών. Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη παρουσία αγροτών στα χωράφια, ενώ μέχρι και οι περιορισμοί στις λαϊκές αγορές θα αποτελέσουν βαρύ πλήγμα. Πού θα πάει η σοδειά; Από την άλλη, μπροστά στον κίνδυνο αυτό, πολλές χώρες υψώνουν τείχη προστατευτισμού (δασμοί και απαγορεύσεις εξαγωγών) για να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών τους. Κάτω από αυτό το πρίσμα ο Μάξιμο Τορέρο, επικεφαλής οικονομολόγος του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, απηύθυνε σοβαρή προειδοποίηση για πιθανές ελλείψεις τροφίμων τις επόμενες ημέρες.
Και μη φανταστεί κανείς ότι η υγειονομική κρίση δεν θα μετατραπεί (αν δεν μετατρέπεται ήδη) σε οικονομική και μάλιστα δεν θα διαρκέσει μερικές εβδομάδες…

Από τα τεστ δεν πέθανε κανείς 
Στο μέτωπο της αντιμετώπισης της νόσου, τα καλά νέα είναι ότι ένας Ιταλός ασθενής, ηλικίας 101 ετών (!), θεραπεύτηκε από την Covid-19 και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίμινι! Αντίθετα, στη Βρετανία, η πολιτική ανοησία με την ανοσία της αγέλης που ήταν το αρχικό αμυντικό δόγμα –νεοφιλελεύθερης κοπής, ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν– του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον προκάλεσε ήδη τις επιπτώσεις της. Πλέον τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορονοϊού και ταυτόχρονα με την «άνευ προηγουμένου» απουσία ποσοστού του προσωπικού τους. Ποιος ξεπλένει τώρα τον πρωθυπουργό του Brexit…
Στην Ελλάδα, ο πρώην υπουργός Υγείας, βουλευτής και καρδιολόγος Δημήτρης Κρεμαστινός νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό. Στην καθιερωμένη ενημέρωση, ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας - Λοιμώξεων Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι η νόσος στην Ελλάδα δεν φαίνεται να έχει μεγάλη εκθετική αύξηση, αντιπαραβάλλοντας την κατάσταση στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα επισήμανε ότι, όπως παρατηρείται από τους ειδικούς, έχει αυξηθεί η μετάδοση της κοινότητας στην Ευρώπη σε σύγκριση με την κατάσταση στην Κίνα. Βέβαια κάθε χώρα έχει λάβει διαφορετικά μέτρα και όχι ταυτόχρονα, αλλά σε διαφορετικές φάσεις εξάπλωσης της πανδημίας.
Με βάση όσα ακούμε από τους γιατρούς, όπως η πρόσφατη καταγγελία για άρνηση ελέγχου σε γιατρό με ύποπτα συμπτώματα λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων, αλλά και για ελλείψεις σε προστατευτικά μέσα κ.λπ., αυτά δεν συγκροτούν μια εικόνα ψύχραιμης και συντεταγμένης αναχαίτισης του κορονοϊού. Μακάρι όλα να βαίνουν καλώς. Άλλωστε η επικοινωνία με τους συντάκτες του υπουργείου Υγείας γίνεται με ερωτήσεις από πριν διατυπωμένες εξ αποστάσεως, χωρίς τη δυνατότητα διαλόγου. Είναι κατανοητό να συμβαίνει λόγω της πανδημίας, ωστόσο η ενημέρωση φιλτράρεται και δεν ακούγεται τίποτε άλλο πέρα από όσα θέλει να προβάλει η κυβέρνηση.
Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, για παράδειγμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο κάθε πολίτης μπορεί να κάνει τεστ στα δημόσια νοσοκομεία (δύο άτομα έως τώρα πέθαναν από Covid-19 και το μάθαμε εκ των υστέρων, με πιο τραγική την περίπτωση της 41χρονης μητέρας από την Καστοριά) και ότι υπάρχει συνεργασία με τα ιδιωτικά κέντρα (έχει ήδη ξεσπάσει σάλος), υπάρχει επάρκεια αντιδραστηρίων (άλλα μαθαίναμε), έχουν γίνει προσλήψεις (ρωτήστε και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές…), έχουν ανοίξει ΜΕΘ σε συνεργασία με τα ιδιωτικά θεραπευτήρια (με το αζημίωτο, σε διπλάσια τιμή μάλιστα), ενώ οι περί του αντιθέτου αντιδράσεις δεν έχουν κοπάσει
Κι ενώ, προεξάρχοντος του ΠΟΥ, όλοι φωνάζουν να γίνονται τεστ για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και τον περιορισμό της διασποράς, εδώ φαίνεται, όπως καταγγέλλεται, ότι φρενάρει η ελληνική κυβέρνηση την αγορά των όποιων διαγνωστικών τεστ. Ακούμε μάλιστα από τον κ. Τσιόδρα να λέει ότι θα χρειαστούμε μαζικό testing (με το αζημίωτο, φαντάζομαι) όταν θα βγούμε από την καραντίνα! Προφανώς για να επιστρέψει πιο γρήγορα στη δουλειά του όποιος την έχει, γιατί στην Κίνα άνοιξαν τα εργοστάσια και πολλοί είχαν απολυθεί για να αντέξουν οι επιχειρηματίες το κόστος! 
Και εδώ η κατάσταση δεν φαίνεται να διαφέρει. Μικρά εμπορικά, μικρομάγαζα, οικογενειακές επιχειρήσεις θα αντέξουν μετά το τσάκισμα από την κρίση των μνημονίων; Θα στραφούν σε άλλους τομείς η βιομηχανική παραγωγή; Ποιοι θα αγοράζουν; Πόσοι θα καταναλώνουν με τόση ανεργία γύρω τώρα και μετά; Θα ζούμε με επιδόματα; Δεν θέλω να σκέφτομαι την επόμενη μέρα. Το μηνιαίο εισιτήριο που πλήρωσα και έκανα πέντε διαδρομές με τις συγκοινωνίες ποιος θα μου το αποζημιώσει; Διότι και τα 30€ είναι σεβαστό ποσό τώρα για όλους μας. Και δεν περιμένω να βγούμε από την καραντίνα, από τώρα θα μιλάω για να μη με σκεπάσει η σιωπή του φόβου.

Πόλεμος στο σκίτσο 
Μετά την ελεγχόμενη (πλήρως και με αξιοποίηση της σοβαρότητας των στιγμών) ενημέρωση κάθε απόγευμα από το υπουργείο Υγείας, είχαμε κρούσμα αναφυλαξίας σε σάτιρα (όπως και παλιότερα), δηλαδή σε κριτική με χιούμορ.
«Μπλέξανε την απαγόρευση κυκλοφορίας με την απαγόρευση κριτικής» σχολιάζει ο σκιτσογράφος Γιάννης Δερμετζόγλου για την ανακοίνωση της ΝΔ που αφορούσε σκίτσο του με έναν υποθετικό διάλογο (καλλιτεχνική αδεία) ενός φουστανελοφόρου του ’21 που λέει στον Καραϊσκάκη: «Γιώργη, κόβουν το 50% στους μισθούς!» για να του απαντήσει ο γιος της καλογριάς: «Μένω σπίτι αλλά όταν γυρίσω θα τους γ@μήσω!».
«Είναι πάγια τακτική να επικαλούνται στις κρίσεις την εθνική ομοψυχία, για να κάνουν όσους ελέγχουν την εξουσία να το βουλώσουν. Και είναι υποχρέωση δική μας να μην το κάνουμε» καταλήγει ο Γ. Δερμετζόγλου στη συνέντευξη που έδωσε στο koutipandoras.gr
Και είναι αλήθεια ότι οι κρίσεις και οι επιδημίες, στους αιώνες που έχουν περάσει, έχουν προκαλέσει έκλυση ηθών, καθώς φαντάζει αδιανόητο στον άνθρωπο να συμβαίνει μιας και δεν μπορεί να καταλάβει τι, πώς και γιατί εξελίσσεται μπροστά του· βλέπει συγγενείς, φίλους, γείτονες, συμπολίτες να χάνονται στους σωρούς των πτωμάτων και εξαγριώνεται. Είναι σαν την κρίση που ζήσαμε στην Ελλάδα, όταν οι πολίτες αμφισβήτησαν τόσο έντονα τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία, τα οποία δεν έδιναν πειστικές απαντήσεις στα όσα βίωναν, κι έτσι κατέβηκαν στις πλατείες και μετά καταγράφηκε η οργή τους και στην κάλπη. 
Αυτή την οργή υπολογίζουν πολύ τώρα...

Περί φαρμάκων 
Μιας και ακούγονται πολλά για τη δράση αντιφλεγμονωδών και παρακεταμόλης σε σχέση με τον κορονοϊό SARS-CoV-2, απευθυνθήκαμε σε ειδικούς. Ο ειδικός πνευμονολόγος MD Αναστάσιος Αναγνωστόπουλος έγραψε όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τα επιστημονικά δεδομένα που έχει η επιστημονική κοινότητα τα οποία να αποδεικνύουν πως η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, αντιπυρετικών/αναλγητικών επιδεινώνουν την κατάσταση της υγείας όσων έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.
Άλβες κατά Μπολσονάρου: «Αν δεν έχουμε υγεία δεν έχουμε τίποτα» 
Ο ύπουλος κορονοϊός λοιπόν εξελίχθηκε σε πανδημία, μιας και 197 χώρες έχουν πληγεί καταγράφοντας περισσότερα από 500.000 κρούσματα και 20.000 θανάτους – η Ιταλία μάλιστα αγγίζει, αν δεν άγγιξε όσο περνούν οι ώρες, τον αριθμό κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στην Κίνα. Παρ’ όλα αυτά παντού υπάρχουν ανεύθυνοι ηγέτες που έχουν πάρει τον φονικό ιό αψήφιστα ή έχουν υποτιμήσει τις θανατηφόρες δυνατότητές του. Ένας από αυτούς, όπως επισημαίνει ο Αντώνης Φουντής, είναι και ο πρόεδρος της Βραζιλίας, ο ακροδεξιός Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος επιμένει να δηλώνει ότι «ο κορονοϊός είναι μια απλή γρίπη»! Όμως την επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία άποψη του ακροδεξιού προέδρου δεν άφησε αναπάντητη ο πρώην Βραζιλιάνος διεθνής και νυν αμυντικός της Σάο Πάολο, Ντάνι Άλβες, που επιτέθηκε στον Μπολσονάρου αλλά και σε όσους τον υποστήριξαν.
«Ο Μπολσονάρου θα πρέπει να φροντίσει για εμάς σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο αντί να μας στέλνει έξω στον δρόμο» ξιφούλκησε μέσω Twitter ο –γνωστός για τον επαναστατικό χαρακτήρα του– Άλβες και πρόσθεσε: «Υποτίθεται ότι θα έπρεπε να μας βοηθήσει κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. Γι’ αυτό καταβάλλουμε φόρους. Η υγεία είναι πιο σημαντική από τα χρήματα, γιατί αν δεν έχουμε υγεία, τότε δεν έχουμε τίποτα»…

Θέατρο στην οθόνη 
Κάποιοι μεγάλωσαν με θέατρο στα ραδιοκύματα και φαντάζονταν τη σκηνή ακούγοντας μόνο τους ηθοποιούς. Στη συνέχεια μπήκε και η εικόνα με το θρυλικό «Θέατρο της Δευτέρας» από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης – ακολούθησαν και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί με παραστάσεις που απευθύνονταν σε κοινό πέρα από το θεατρόφιλο. Τώρα είναι η εποχή του θεάτρου της οθόνης, της μικρότερης από εκείνη της τηλεόρασης, στον υπολογιστή, στο τάμπλετ και το κινητό.
Για να μη χάσουμε τη θεατρική μας έξοδο, πολλές είναι οι σκηνές που ανεβάζουν παραστάσεις τους online για μερικές μέρες. Μία από αυτές είναι το Θέατρο Σταθμός, που προσφέρει μέσα από την ιστοσελίδα του stathmostheatro.gr, για επτά ημέρες, δύο παραστάσεις χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση: «Ο Ουρανός και… το Παντελόνι του» των Λούλας Αναγνωστάκη και Ιάκωβου Καμπανέλλη, με τη Νένα Μεντή και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, και «Ο ήχος του όπλου» της Λούλας Αναγνωστάκη, με την Πέγκυ Σταθακοπούλου, την Τζένη Σκαρλάτου, τον Σταύρο Μερμήγκη, τη Βασιλική Τρουφάκου, τον Αγησίλαο Μικελάτο και τον Κώστα Νικούλι. Σπεύσατε, το τρίτο κουδούνι θα σημάνει… 
Όποιος νεολαίος (στα χρόνια και στην καρδιά) έχει όρεξη για μουσική, hiphopάρουμε με «Τα μέγαρα» (όχι της Αττικής αλλά της μουσικής) από τους (αγαπημένους μου, ομολογώ) Social Waste. 

Διαχρονικός Παπαδιαμάντης 
Κλείνουμε με τη διεισδυτική –όπως τη χαρακτηρίζει η Έμυ Ντούρου– γραφή του Παπαδιαμάντη που φτάνει στη ρίζα του προβλήματος περιγράφοντας την περιγραφή της χολέρας του 1865 στο διήγημά του «Βαρδιανός στα σπόρκα» που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στην εφημερίδα «Ακρόπολις» το 1893:
«Το κρέας επωλείτο υπό ελαστικής συνειδήσεως κερδοσκόπων αντί τριών δραχμών κατ᾽ οκάν, ο άρτος αντί ογδοήκοντα λεπτών και ο οίνος αντί δραχμής. Όσον δια το νερόν, επειδή το μόνο πηγάδιον το υπάρχον επί την ερημονήσου ταχέως εστείρευσε, κατήντησε να πωληθή προς δύο δραχμάς η στάμνα. [...] Δεν λέγομεν ότι οι άνθρωποι του τόπου ήσαν εκτάκτως κακοί. Αλλού ίσως είναι χειρότεροι. Αλλά το πλείστον κακόν οφείλεται αναντιρρήτως εις την ανικανότητα της ελληνικής διοικήσεως. Θα έλεγέ τις ότι η χώρα αυτή ηλευθερώθη επίτηδες διά ν᾽ αποδειχθή ότι δεν ήτο ικανή προς αυτοδιοίκησιν».

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να μας στείλει ό,τι θέλετε στο info@documentonews.gr
Σας περιμένουμε. 
Αυτά για σήμερα,
στην υγεία μας!
Θανάσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου