Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Αν ο κορωνοϊός εξαπλωθεί σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θύματα...

Αν ο κορωνοϊός εξαπλωθεί σε Ασία, Αφρική και Λατινική Αμερική, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θύματα... Πολύς κόσμος απλά δεν αντέχει οικονομικά να μείνει σπίτι ή να καλύψει έξοδα περίθαλψης! Αλλά σήμερα συναντώνται οι ηγέτες της G20, κι αν τους πιέσουμε να συγχωρήσουν το χρέος των φτωχότερων χωρών του κόσμου, μπορούμε να διασφαλίσουμε ζωτικούς πόρους και να σώσουμε ζωές! Όταν 1 εκατ. από εμάς υπογράψουμε, θα γεμίσουμε διεθνείς εφημερίδες με τις φωνές μας -- πρόσθεσε τώρα τη φωνή σου για να απαιτήσουμε ελάφρυνση χρέους:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Ζούμε τρομακτικές στιγμές, αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα.
Έτσι κι ο κορωνοϊός εξαπλωθεί στις φτωχές χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θύματα.
Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε παραγκουπόλεις, νοσοκομεία ήδη γεμάτα κι ελάχιστα χρήματα για τους φτωχούς. Σε πολλά απ’ αυτά τα μέρη, ο κόσμος απλά δεν αντέχει οικονομικά να μείνει σπίτι ή να λάβει βασική υγειονομική περίθαλψη!
Αλλά οι ηγέτες της G20 συναντώνται σήμερα για να βρουν λύση, και οικονομολόγοι τους ζητούν ελάφρυνση χρέους για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, και είναι στο χέρι μας να τους πιέσουμε να το κάνουν!
Πρόσθεσε τη φωνή σου στην παγκόσμια έκκληση για να αναχαιτίσουμε το θανατηφόρο κύμα. Όταν 1 εκατ. υπογράψουμε, θα βάλουμε τη φωνή μας στις μεγαλύτερες εφημερίδες. Υπόγραψε τώρα:
Οι φτωχότερες χώρες χρωστάνε δισεκατομμύρια σε πλούσιες χώρες κι οργανισμούς όπως το ΔΝΤ. Αλλά τώρα η λογική προστάζει τα λεφτά αυτά να πάνε στα συστήματα υγείας και για να βοηθήσουν πολίτες τους να παραμείνουν σπίτι.
Το Πακιστάν κι η Αιθιοπία έχουν ήδη ζητήσει ελάφρυνση χρέους. Ακόμα κι η Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε απ’ τους ηγέτες της G20 να δώσουν ελάφρυνση χρέους στις φτωχότερες χώρες του κόσμου για να μπορέσουν να διαθέσουν τους ζωτικούς πόρους στην καταπολέμηση της πανδημίας.
Το έχουν ξανακάνει, αλλά χρειάστηκε τεράστια δημόσια πίεση. Το 2005, οι υπουργοί οικονομικών της G8 ακύρωσαν το χρέος των 18 πιο υπερχρεωμένων χωρών του κόσμου, ύψους 32 δισ. ευρώ! Και μετά την κρίση του Έμπολα, το ΔΝΤ διέγραψε χρέη ύψους 90 εκατ. ευρώ για τις χώρες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά.
Βοήθησε να δώσουμε δυναμική σ’ αυτό το παγκόσμιο αίτημα, πριν είναι πολύ αργά! Ζούμε μια παγκόσμια κρίση και θα τη νικήσουμε μόνο αν οι χώρες καταφέρουν να περιορίσουν τον ιό. Υπόγραψε τώρα για να ζητήσουμε απ’ τους ηγέτες της G20 να συγχωρήσουν τα χρέη επειγόντως και να σώσουν ζωές!
Μέσα απ’ την τραγωδία γεννιούνται ορισμένες απ’ τις πιο όμορφες στιγμές της ιστορίας, αλλά μόνο αν έρθουμε κοντά κι ενώσουμε τα χέρια. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεγάλες δυνάμεις διέγραψαν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Γερμανίας και δημιουργήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης. Κι αυτή η κρίση λοιπόν μπορεί να γεννήσει όραμα. Αλλά πρέπει να πιέσουμε τους ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γίνουν οι ήρωες που απαιτεί η ιστορία. Ας το κάνουμε μαζί.
Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Sarah, Alaphia, Christoph, Alice, Diego, Risalat, Oscar, Nell, Bert, και όλη η ομάδα του Avaaz
Περισσότερες πληροφορίες:
Παγκόσμια Τράπεζα - ΔΝΤ: Να δοθεί ανακούφιση χρέους στις φτωχές χώρες (Capital)
Ανακούφιση χρέους στις φτωχές χώρες προτείνουν ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα (Business Daily)
Στα Αγγλικά:
Το Επόμενο Κύμα (Foreign Policy)
Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί για 10 εκατομμύρια θανάτους καθώς ο κορωνοϊός εξαπλώνεται στην Αφρική (The Daily Telegraph)
ΔΝΤ και Παγκόσμια Τράπεζα παροτρύνουν για ανακούφιση χρέους στις φτωχότερες χώρες (Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου