Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Επιτυχημένη συμμετοχή της ΕΛΦΕΕ Ρόδου στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΦΕΕ

Στην Αθήνα, 7-9 Δεκεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού της Συμβουλίου. Την ΕΛΦΕΕ Ρόδου εκπροσώπησε εξαμελής αντιπροσωπεία. 

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αποτελεί το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των Λογιστών-Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και μέσω της Γ.Σ.Β.Ε.Ε. είναι κοινωνικός εταίρος με απευθείας επικοινωνία με την κεντρική κυβέρνηση. 
Σημαντική επιτυχία για τα τοπικά συμφέροντα, τόσο του κλάδου των Ροδίων λογιστών όσο και της τοπικής κοινωνίας και αγοράς, είναι η εκλογή του Νεκτάριου Κασέρη, Ταμία της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, στην αντιπροσωπεία της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. στη Γ.Σ.Β.Ε.Ε. 

Ενώπιον της Συνέλευσης, κατέθεσαν τις θέσεις της ΕΛΦΕΕ Ρόδου, οι εκπρόσωποι κ. Νεκτάριος Κασέρης και Παπαγρηγορίου Νικόλαος, οι οποίες και χαιρετίστηκαν από την πλειοψηφία των συνέδρων. Συνοπτικά, οι θέσεις αυτές είναι: 

1) Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. πρέπει να λάβει τις αποφάσεις που θα την οδηγήσουν σε θέση ισχύος ώστε να μπορεί να συν-διαμορφώσει και να βελτιώσει το μέλλον του κλάδου. 
2) Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. να λάβει τις ενέργειες που χρειάζεται για την διεύρυνση της βάσης των μελών της, προσελκύωντας νέα μέλη, μέσω και της μείωσης της συνδρομής. 
3) Να γίνει πρόταση για μείωση των αυτοτελών πρόστιμων του αρθ. 54 για τις αρχικές μη υποβληθείσες δηλώσεις. Να εξομοιωθούν τα πρόστιμα με τα αυτοτελή πληροφοριακού χαρακτήρα. Τα τελευταία από 100 ευρώ που είναι σήμερα να μειωθούν στα 30 ευρώ. 
4) Να αποκτηθεί από τον κλάδο η δυνατότητα / κάλυψη των προσωπικών δεδομένων, όπως ισχύει και στους υπόλοιπους κλάδους. 
5) Αναφορικά με την επικείμενη, προαποφασισμένη, αύξηση της συνδρομής στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, από τα 30 ευρώ στα 50 ευρώ, η ΕΛΦΕΕ Ρόδου πιστεύει ότι όποια αύξηση πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από αντισταθμιστικά οφέλη και ότι δεν αρκεί η επιστημονική κάλυψη των λογιστών. 
6) Έγινε αναφορά στις παρεμβάσεις - προτάσεις της ΕΛΦΕΕ Ρόδου για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις τιμολογίων καθώς και στην πιο πρόσφατη παρέμβαση για τα θέματα των κάτοικων εξωτερικού. 
Να σημειωθεί ότι η Συνέλευση καθαυτή αποτελεί μία από τις πλέον επιτυχημένες συνελεύσεις της Ομοσπονδίας, ενώ εντάχθηκαν επιπλέον επτά νέες οργανώσεις-μέλη σε αυτή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο την επίσημη εκπροσώπηση του Κλάδου. 
Αντίστοιχα, η συμμετοχή των Λογιστών-Φοροτεχνικών της Ρόδου στην ΕΛΦΕΕ είναι σημαντικότερη από ποτέ καθώς ο αριθμός των αντιπροσώπων στην ΠΟΦΕΕ ορίζεται από τον αριθμό μελών της κάθε οργάνωσης. Με την μαζικότερη συμμετοχή στον μοναδικό φορέα εκπροσώπησης για τον κλάδο στο νησί μας, η φωνή μας γίνεται ισχυρότερη και οι θέσεις του κλάδου και του τόπου ακούγονται περισσότερο σε κεντρικό επίπεδο. 

Από την Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ρόδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου