Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου. Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια.

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ρόδος, 10 Ιουλίου 2018 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΗΜΕΡΕΣ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 
– ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ήμερο φεστιβάλ: «Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά φέτος, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, στο οποίο απονεμήθηκε το σχετικό Σήμα από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού. 

Το φεστιβάλ περιλάμβανε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων από εργαστήρια αρχαίας Ελληνικής λύρας και κρουστών, που παρακολούθησαν δωρεάν μικροί και μεγάλοι, εκθέσεις αυθεντικά ανακατασκευασμένων, αρχαίων Ελληνικών έγχορδων μουσικών οργάνων και επιτραπέζιων παιχνιδιών, αρχαίων γυναικείων ενδυμάτων, προσωπείων και πανοπλιών. Πραγματοποιήθηκαν ακόμα: επίδειξη γλυπτικής τέχνης και των αρχαίων εργαλείων της, εργαστήριο τοξοβολίας, εργαστήριο αρχαίου Ελληνικού μακιγιάζ και μασάζ σε ανακατασκευασμένο αρχαίο ανάκλινδρο με τη συνοδεία άρπας. Σε όλες τις δραστηριότητες συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό ενήλικες και παιδιά, ενώ αυτό που εντυπωσίασε περισσότερο ήταν η παρουσίαση της αρχαίας Ελληνικής Κουζίνας, από τον Μάνο Ελευθερίου, εκπαιδευτικό – ερευνητή και αντιδήμαρχο παιδείας και πολιτισμού στο δήμο Γαλατσίου. 

Το πρόγραμμα έκλεισε με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Πάνας και Νύμφες» από την ομάδα Do It In Athens και συναυλία με αρχαία Ελληνικά όργανα από το σχήμα ΠΑΥΣΙΣ αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες για την αρχαία Ελληνική γαστρονομία και τη μουσική δημιουργία στην αρχαία Ελλάδα. 

Το φεστιβάλ «Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» ήταν μία συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – Τμήμα Πολιτισμού Δωδεκανήσου, του ΔΟΠΑΡ και του συλλόγου Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, σε πρωτοβουλία και σχεδιασμό της ΠΟΙΗΕΣΣΑ (Poeessa) - θεματικές εκδηλώσεις, με τη συνεργασία των πολιτιστικών ομάδων ΣΕΙΚΙΛΟΣ από τη Θεσσαλονίκη και DO IT IN ATHENS από την Αθήνα, με την Ευγενική Χορηγία του συλλόγου ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ. 

Οι διοργανωτές οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του project: 

Στην BLUE STAR FERRIES, στις ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΕ, στο ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, στην Πιτσαρία ΓΟΝΔΟΛΑ, στους εθελοντές: Σάββα Χατζηνικολάου, Ειρήνη Σάρλη, Αναστασία Μαυροθαλασσίτη, Νίκο Πασχαλέρη, Βούλα Γιορδαμνή, Ηλία Χατζηγεωργίου, Δέσποινα Καραγιάννη, και Μάνο Δέτση και φυσικά στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για την παραχώρηση του χώρου, στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου για την παραχώρηση βάθρων, στους ηλεκτρολόγους Φιλήμονα και Νίκο της υπηρεσίας Μεσαιωνικής Πόλης, στην ΕΡΑ Ρόδου, στην εφημερίδα Δημοκρατική, στα portals Verena, Rodos Report, Εναλλακτικός Τουρισμός (Alternative Tourism in Greece) και στο blog ΡοδοΣυλλέκτης

Ευχαριστούμε ακόμα τους χορηγούς επικοινωνίας: Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Ροδιακή Εφημερίδα και για το διαδίκτυο: RodosEvents, Tranzistoraki, The Collumnist και Digital Greece. 

Αυτή η πολύ σημαντική σύμπραξη από δημιουργικές δυνάμεις τριών πόλεων: Ρόδος – Αθήνα – Θεσσαλονίκη, ευελπιστούμε ότι θα καθιερωθεί, θα καρποφορήσει και θα γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια, με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της κληρονομιάς μας: του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από τη βιωματική εμπειρία. 

Για τις «Ημέρες Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» 

Άννα Αχιολά 
Υπεύθυνη Δημιουργικού Σχεδιασμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου