Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ» απαντά στις δηλώσεις του Πρόεδρος της τοπικής κοινότητας ΔΙΜΥΛΙΑ- ΕΛΕΟΥΣΑ

Ως απάντηση στα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της τοπικής μας κοινότητας με αφορμή την ανακοίνωση του συλλόγου μας, έχουμε να επισημάνουμε τα εξής: 
  • Όπως ανέφερε και ο ίδιος βρίσκεται 10 χρόνια στα κοινά, ωστόσο δεν γνωρίζει τα καθήκοντα του. Επιβεβαιώνοντας άθελα του, τα όσα του προσάψαμε. Για το αν είναι απαραίτητο για έναν σύλλογο να έχει στέγη απάντησε η ομοσπονδία πολιτιστικών συλλόγων Ρόδου αναλυτικά. 
  • Θα έπρεπε να γνωρίζει πως τον χώρο που διαθέτει ο σύλλογος μας (Το Μάγγανο, Παλιό ελαιοτριβείο) αποτελεί λαογραφικό μουσείο και διατηρητέο μνημείο, κάθε χρόνο την περίοδο του πάσχα χρησιμοποιείται για έκθεση βιβλίου και αγιογραφίας. Κάθε φορά προσκαλείται επίσιμα για να παρευρεθεί στην εκδήλωση μας αλλά δεν το έχει πράξει ποτέ. Επίσης αν έκανε μια βόλτα στο χωριό θα έβλεπε πως πριν από ένα περίπου μήνα βρισκόταν μέσα εργολάβος και έκανε εργασίες αναπαλαίωσης και συντήρησης με πρωτοβουλία και εξοδα δικά μας μετα απο συνεννόηση με την εφορεία νεοτέρων βυζαντινών μνημείων. 
  • Στην πρόταση που φέρεται να μας έκανε, για κοινωνικό χαρακτήρα το ανεφέρε σε μέλος του συλλόγου μας (κ.Κώστα Άννα) ως δική του σκέψη. Θα μας ενημέρωνε για μια συνάντηση με τους υπόλοιπους φορείς για να έρθουμε σε επαφή και να πάρουμε μια απόφαση για την παραπάνω εκδήλωση. Δεν τον είδαμε ποτέ να κινήσει επίσημες διαδικασίες, παρά μόνο συζητήσεις «καφενείου» που ο ίδιος δεν συνέχισε και άφησε το θέμα να αιωρήτε. Να αναφέρουμε οτι «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ» έχει διοργανώσει και εχέι πάρει μέρος σε εκδηλώσεις κοινωνικού και φιλανθρωπικού σκοπού επανειλημμένα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι ο σύλλογος «ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΛΙ» είναι καταγεγραμμένος στην Περιφέρεια Ν Αιγαίου και στον Δήμο Ρόδου ως σύλλογος που προσφέρει φιλανθρωπικό και εθελοντικό έργο. 
Οι παραπάνω επισημάνσεις δημοσιεύονται με τα απαραίτητα στοιχειά και μέσα απο την πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά. 

Το αίτημα του συλλόγου μας είναι να πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να πάρει θέση ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος. Δεν θα φτάναμε στο σημείο αυτό, αν ο Πρόεδρος είχε ορίσει τοπικό συμβούλιο παίρνοντας ουσιαστικά θέση στο αίτημα μας. Όσο για την συνεργασία των δύο πλευρών, του έχει ζητηθεί πολλές φορές να παρευρεθεί σε συμβούλιο του συλλόγου μας για να δώσει μια απάντηση, αλλά δεν το έπραξε ποτέ.

Υ.Γ

Παρατηρήσαμε στην απάντηση του προέδρου να κάνει αναφορά για δύο χωριά και μάλιστα δύο φορές. Για τον σύλλογο μας το χωριό είναι ένα ΔΙΜΥΛΙΑ- ΕΛΕΟΥΣΑ και δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτην την γραμμή για να κρατήσουμε το χωριό ΕΛΕΟΥΣΑ- ΔΙΜΥΛΙΑ ενωμένο, μακριά απο τις εστίες διχασμού και διχόνοιας. 

Εκ του Δ.Σ

Ο Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου