Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017

ΔΕΔΔΗΕ: Απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε σχέση με το νέο Κέντρο Διανομής Ρόδου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Απάντηση στα συκοφαντικά δημοσιεύματα σε σχέση με το νέο Κέντρο Διανομής Ρόδου

O ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τα νέα ψευδή δημοσιεύματα του ΑΠΟΠΕΣ, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά, ότι οι επίσημες απεικονίσεις που επισυνάπτονται, είναι απόλυτα ακριβείς και αξιόπιστες σε πλήρη αντίθεση με τις κατασκευασμένες από τρίτους παραπλανητικές απεικονίσεις που έχουν δημοσιευτεί στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ της Ρόδου τις τελευταίες ημέρες.
Η Εταιρία διευκρινίζει ότι η μακέτα αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό εργαλείο, κατάλληλο προς επαλήθευση κάθε τρισδιάστατου στοιχείου που εμπεριέχει υπό κλίμακα.
Η επαλήθευση μπορεί να γίνει από τον καθένα που ενδεχομένως δεν διαθέτει αρχιτεκτονική εξειδίκευση, καθώς ως τρισδιάστατο μοντέλο υπό κλίμακα είναι μετρήσιμο.
Αντιθέτως οι ψηφιακές απεικονίσεις, όπως αυτές που κατασκευάστηκαν από τρίτους,δίνουν την δυνατότητα παραμόρφωσης του τοπίου, καθώς η κλίμακα είναι ελεγχόμενη από τον χρήστη.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονιστεί, πως οι απεικονίσεις αλλά και το σχετικό video του ΑΠΟΠΕΣ δεν αποτελούν φωτογράφιση του οικιστικού γίγνεσθαι, αλλά μια πλήρως παραποιημένη ψηφιακή απεικόνιση, η οποία βασίστηκε σε παραμόρφωση του τοπίου και ως εκ τούτου δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ακριβής, μετρήσιμη ή αξιόπιστη. 
Το μόνο αξιόπιστο μέσο σύγκρισης των υφιστάμενων στοιχείων με τα μελλοντικά, είναι η μακέτα, η οποία για του λόγου το αληθές έγινε με τελευταίας τεχνολογίας 3Dprintingmodel. 
Ακριβώς για αυτό τον λόγο επέλεξεoΔΕΔΔΗΕ να κατασκευάσει τρισδιάστατο μοντέλο, το οποίο και δεν μπορεί να παραποιηθεί, αφού καταγράφει τα πραγματικά οικιστικά στοιχεία υπό κλίμακα. 
Η μακέτα καταγράφει το νέο κτίριο σύμφωνα με την αρχιτεκτονική μελέτη και την οικοδομική άδεια 77/2009, υπό κλίμακα 1/500 και είναι εμφανές ότι το υπό ανέγερση κτήριο ακολουθεί τις πολεοδομικές και κτιριολογικές διατάξεις της περιοχής και ότι δεν παραβαίνει το μέγιστο ύψος της περιοχής. Ο όγκος του κτιρίου μπορεί να συγκριθεί με παρόμοια υφιστάμενα και γειτνιάζοντα νεόδμητα κτίρια, όπως αυτό επί της οδού Αυστραλίας. 
Όσο για τα δένδρα που περιλαμβάνει η επίσημη μακέτα και για τα οποία τα συκοφαντικά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης του όγκου του νέου κτηρίου, υπογραμμίζουμε ότι βασική αρχή της αρχιτεκτονικής είναι να αποκτά αξία το κτίριο μέσα από τη μελέτη του περιβάλλοντος χώρου του και τη διαμόρφωση νησίδων πρασίνου και δενδροφύτευσης, όπως εδώ ορίζουν και οικτηριοδομικές διατάξεις που ακολούθησε πιστά η αρχιτεκτονική μελέτη του νέου Κέντρου Διανομής Ρόδου, σύμφωνα με την Οικ. Άδεια77/2009.

Η επίσημη ακριβής και αξιόπιστη απεικόνιση

Αθήνα, 26 Μαΐου 2017 Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου