Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Χαρτογραφήθηκε η εξέλιξη του καρκίνου σε ασθενή

14 ΜΑΪΟΥ 2017

Για πρώτη φορά επιστήμονες κατάφεραν να χρονολογήσουν το ιστορικό του καρκίνου στον οργανισμό ενός ασθενούς, αναγνωρίζοντας συγκεκριμένες ημερομηνίες για τα διαφορετικά στάδια εξέλιξης της νόσου, από το πρώτο στάδιο έως τον θάνατο.
Στη μελέτη συμμετείχε η Ελληνίδα Αλεξάνδρα Βάτσιου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο ICR, απόφοιτος του Τμήματος Βιοϊατρικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδος.
Το επίτευγμα θα βοηθήσει τους γιατρούς να καταλαβαίνουν ακριβώς πόσο χρόνο χρειάσθηκαν οι όγκοι για να αναπτυχθούν, πότε για πρώτη φορά έκαναν μετάσταση και πότε έγιναν ανθεκτικοί σε κάθε θεραπεία. Η γνώση αυτή μπορεί να συμβάλει μελλοντικά στη βελτίωση της διάγνωσης και της αντιμετώπισης της νόσου.
Οι ερευνητές από τη Βρετανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον δρα Νικόλα Βαλέρι του Ινστιτούτου Ερευνών για τον Καρκίνο (ICR) του Λονδίνου, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό ογκολογίας «Annals of Oncology», μελέτησαν μια περίπτωση καρκίνου του εντέρου με μεγάλη λεπτομέρεια, αναλύοντας το πλήρες γονιδίωμα κάθε όγκου του ασθενούς, ο οποίος είχε διαγνωσθεί με τη νόσο το 2008 και πέθανε το 2015 μετά από μεταστάσεις σε άλλα όργανα.
Συνδυάζοντας τη γενετική ανάλυση με μαθηματικά μοντέλα οι επιστήμονες ήταν σε θέση να «χαρτογραφήσουν» τη διαχρονική εξέλιξη του καρκίνου από τα λίγα αρχικά κύτταρα σε μία μόνο τοποθεσία του σώματος, μέχρι την ανάπτυξη των όγκων σε πολλά διαφορετικά σημεία μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Ο συγκεκριμένος ασθενής διαγνώσθηκε με καρκίνο με καθυστέρηση, πέντε τουλάχιστον χρόνια μετά την πρώτη εμφάνιση της νόσου. Η μελέτη αποκάλυψε ότι ο καρκίνος άρχισε να κάνει την πρώτη μετάσταση στους πνεύμονες και στον θυρεοειδή μέσα σε μόνο ένα έτος μετά την πρώτη εμφάνιση των καρκινικών κυττάρων, πολύ νωρίτερα από ό,τι έως τώρα θεωρείτο πιθανό. Η μεγαλύτερη όμως έκπληξη για τους ερευνητές ήταν ότι ενώ αρχικά ο καρκίνος εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα σε άλλα όργανα, στη συνέχεια έμεινε σε αδράνεια για αρκετά χρόνια, αντί να συνεχίσει να εξαπλώνεται με επιθετικό ρυθμό.
«Μία από τις ερωτήσεις που οι ασθενείς συχνά κάνουν, είναι πόσο καιρό ο καρκίνος υπήρχε στο σώμα τους, προτού προκαλέσει συμπτώματα ή εξαπλωθεί σε άλλα όργανα. Η μελέτη μας για πρώτη φορά είναι σε θέση να απαντήσει αυτές τις ερωτήσεις για έναν μεμονωμένο ασθενή» δήλωσε ο δρ Βαλέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου