Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Συνεχόμενες παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου

Δελτία Τύπου

[24/10/2016]
Συνεχόμενες παρεμβάσεις στην πόλη της Ρόδου 

Σειρά ολοκληρωμένων διορθωτικών παρεμβάσεων σε κεντρικά σημεία και γειτονιές της πόλης, εκτελούνται καθημερινά από συνεργεία του Δήμου Ρόδου, προκειμένου να αναβαθμίσουν την αισθητική και λειτουργική εικόνα της πόλης. 
Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, του Τμήματος Εκτέλεσης Έργων Αυτεπιστασίας, βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το Δήμαρχο κο Φώτη Χατζηδιάκο και επιχειρούν βάσει της ιεράρχησης των αναγκών και των αιτημάτων των πολιτών που καταγράφονται από την αρμόδια Υπηρεσία, πραγματοποιώντας συνεχόμενες παρεμβάσεις σε: Πάρκα, παρτέρια, δημοτικούς δρόμους, πεζοδρόμια, πλακόστρωτα, σε κολώνες δημοτικού φωτισμού, κοινόχρηστους χώρους και πλατείες με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών και των συνθηκών, προς όφελος των δημοτών και επισκεπτών της πόλης.
Πρόθεση του κου Χατζηδιάκου, είναι η φωταγώγηση κάθε γωνιάς της πόλη και των πάρκων της, η αντικατάσταση παλιών λαμπτήρων με νέους μεγαλύτερης απόδοσης και οικονομίας όπως και η συντήρηση και αποκατάσταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού. Παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία του αστικού ιστού, ενώ το τελευταίο διάστημα κατασκευάστηκαν νέα δίκτυα για την φωταγώγηση των πάρκων: στα Πλατανάκια (Βαγιές) , Κλεοβούλου (δίπλα στο Ταχυδρομείο) και σε συγκεκριμένα σημεία στην πλατεία του Αντιναύαρχου Περικλή Ιωαννίδη, όπως και στην πλατεία Χαρίτου. 
Το θέμα συντηρήσεων των σχολικών κτιρίων, αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής Αρχής, γεγονός το οποίο έχει δρομολογήσει μία σειρά από παρεμβάσεις, μετά τις εκτεταμένες που πραγματοποιήθηκαν, πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου. Πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης φθορών, συντήρησης και ελαιοχρωματισμού στα Νηπιαγωγεία 17ο και 18ο Πόλεων Ρόδου και στα Δημοτικά Σχολεία 12ο και 14ο στο οποίο τοποθετήθηκε ράμπα για την ασφαλή είσοδο στο σχολικό συγκρότημα των μαθητών με ειδικές δεξιότητες. 
Επιπρόσθετα, τα συνεργεία ολοκλήρωσαν τις εργασίες αποκατάστασης της βατότητας των πεζοδρομίων σε κεντρικές οδούς στις περιοχές Ροδίνι και Ανάληψης, όπως και στην οδό Παναγιώτη Κανελλοπούλου, συνολικού μήκους 90 περίπου μέτρων.
Σιδερένια κολωνάκια για την καλύτερη και ασφαλέστερη διέλευση των πεζών και των οχημάτων, τοποθετήθηκαν στην οδό Ναυαρίνου, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες σε κεντρικά σημεία, στα οποία παρατηρείται πρόβλημα στην ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας. 
Τέλος, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και αντικατάστασης των ψηφιδωτών δαπέδων και των πλακών σε πεζόδρομους και σε κεντρικά σημεία της πόλης, ενώ η εργολαβία αποκατάστασης των κυβόλιθων στο κέντρο της πόλης θα αρχίσει το πρώτο πενθήμερο του Νοεμβρίου. 
Η χρηματοδότηση των διορθωτικών παρεμβάσεων γίνεται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου