Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Τον κορυφαίο ποιητή της Ελλάδας και φίλο της Ρόδου Τίτο Πατρίκιο τίμησε ο Δήμος Ρόδου.

Τον κορυφαίο ποιητή της Ελλάδας και φίλο της Ρόδου Τίτο Πατρίκιο τίμησε ο Δήμος Ρόδου. «Μου δίνετε κουράγιο για να συνεχίζω» δήλωσε ο ίδιος

Τον Τίτο Πατρίκιο, έναν από τους σημαντικότερους ποιητές και μία εμβληματική προσωπικότητα της ιστορίας και του πολιτισμού της Ελλάδας, τίμησε το μεσημέρι (Δευτέρα) στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, ενώ τον ποιητή συνόδευαν η φιλόλογος- λογοτέχνης, Χαρά Κοσεγιάν και ο δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης, ομιλητές στην εκδήλωση προς τιμήν του που παρουσίασε το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου το Λογοτεχνικό Κέντρο Ρόδου.
Ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος, προσφωνώντας τον ποιητή ο οποίος πρόσφατα προτάθηκε από τη Γαλλία για το Νόμπελ Λογοτεχνίας, αναφέρθηκε στην προσωπικότητά του και στην ιστορική του διαδρομή ως αντιστασιακός ο οποίος πήρε μέρος στις αντιδικτατορικές εκδηλώσεις, έκανε μία ιστορική διαδρομή στην προσωπικότητά του ως πνευματικού ανθρώπου και δήλωσε τα εξής: «η συσσωρευμένη σοφία του, η νιότη του πνεύματός του, η επαναστατικότητα της σκέψης του, η φιλεργία και η απροσδόκητη φρεσκάδα του, είναι τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη ζωή και την τέχνη του. Η εκφραστική λιτότητα του Τίτου Πατρίκιου και η ελευθερία του λόγου του, αποτελούν τον πραγματικό άυλο πλούτο για τον πολιτισμό μας. Η ποίησή του είναι «ποίηση ελπίδας» ενός ιδεολόγου, που πίστεψε στον άνθρωπο και στο σύνολό του».
Ο Τίτος Πατρίκιος, ευχαρίστησε τον κ. Χατζηδιάκο και τη Ρόδο για την τιμή που του κάνουν «μου δίνετε κουράγιο για να συνεχίζω» είπε ενώ αναφερόμενος στις επισκέψεις του στα σχολεία, με πρώτο το Λύκειο της Καπνοβιομηχανίας και ενώ είναι προγραμματισμένη επίσκεψή του και στο Λύκειο Αρχαγγέλου, δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο γνώσης των μαθητών της Ρόδου και το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό και τα γράμματα.
Απαντώντας στον δήμαρχο σε σχετική ερώτησή του για την σχέση ποίησης με την πολιτική, ο μεγάλος ποιητής δήλωσε: «είναι μια σχέση αντιθετική,αλληλοσυμπληρούμενη και συγκρουσιακή. Άλλοτε γέρνει η ζυγαριά από τη μια μεριά και άλλοτε από την άλλη. Η πολιτική συχνά καθοδηγεί την ποίηση, αυτό όμως μας οδηγεί στην κατάπνιξή της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου