Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Επιστολή του Απ. Κυριατσούλη με το ερώτημα: Τι θα γίνει με το μουσείο κρασιού της Κ.Α.Ι.Ρ. στις Φάνες;

Επιστολή προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Σαντορινιό και τον διευθυντή της ΕΑΣΔ κ. Καραγιάννη, αναφορικά με το μουσείο κρασιού της ΚΑΪΡ, απέστειλε ο κ. Απ. Κυριατσούλης. 
 Αναφέρει σ’ αυτήν τα εξής:

«Κύριε Σαντορινιέ, στις 03.09.2016, ημέρα Σάββατο, επισκεφτήκατε την τέταρτη «Γιορτή Κρασιού» τού Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών στην περιοχή Κ.Α.Ι.Ρ. της κοινότητας Φανών (Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς).
Σας φώναξα και ήρθατε στο Σταντ (περίπτερο) που πουλούσαμε κρασιά και σας ρώτησα πότε, επιτέλους, θα καταστεί επίσημα επισκέψιμο το Μουσείο.
Μου απαντήσατε: «Σε 10 μέρες».

Η απάντησή σας ήταν άμεση και πολύ σαφής και μας άφησε όλους άναυδους. Σας είπα τότε, ότι εάν...δεν ανοίξει το Μουσείο σε δέκα μέρες, θα σας στείλω επιστολή και θα σας ζητώ τον λόγο της καθυστέρησης. Σ’ αυτό συμφωνήσαμε και παραμείναμε.
Μετά από λίγο χαιρετίσατε την εκδήλωση με την υπόσχεση ότι πολύ σύντομα θα ανοίξει και το Μουσείο.

Από τότε έχουν περάσει περισσότερες από 10 εργάσιμες ημέρες, αλλά το Μουσείο δεν άνοιξε, εξακολουθεί να παραμένει κλειστό.
Κύριε Σαντορινιέ, κύριε Καραγιάννη, σας παρακαλώ πολύ να απαντήσετε στην επιστολή μου και να μας γνωρίσετε γιατί δεν άνοιξε το Μουσείο, πότε επιτέλους θα ανοίξει και το βασικότερο, ποιο θα είναι το επιχειρησιακό μοντέλο; Δηλαδή, ημέρες και ώρες επίσκεψης, με τι εισιτήριο, ξενάγηση και σε τι γλώσσες, διαφήμιση, ιστοσελίδα, πώληση κρασιών.
Μετά από μια εβδομάδα από την ημερομηνία αυτής, της επιστολής μου, θα την παραδώσω για δημοσίευση στον τοπικό Tύπο.
Σας παρακαλώ πολύ να μην αναφέρεται στην απάντηση σας ότι υπαίτιος είναι η γραφειοκρατία. Έχω πολύ συγκεκριμένη γνώμη τί είναι και ποιοι κρύβονται πίσω από την λέξη γραφειοκρατία.
Θα ήθελα, επιπλέον, να τονίσω ότι σ’ αυτά που άκουσα τις τελευταίες μέρες για το όλο θέμα, φαίνεται ότι υπάρχουν διαφορετικές αντιλήψεις για το θέμα αυτό και ίσως και διαφορετικές προσωπικές στρατηγικές από τους «υπεύθυνους», όπου κι αν βρίσκονται.
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, ότι στις Φάνες, σ’ αυτή την περιοχή, Κ.Α.Ι.Ρ. έχει συντελεστεί ένα πολύ σπουδαίο έργο μετά
από πολλές προσπάθειες και κόπους από την «Ένωση» και ειδικά από τον τότε διευθυντή της ΕΑΣΔ, κ. Γιώργο Κριτσωτάκη. Αυτό το χειροκροτούμε όλοι μας και είμαστε ευγνώμονες. Υπάρχουν για το θέμα αυτό πολλές πληροφορίες και φωτογραφίες στο Ιντερνέτ.
Από την πρώτη «Γιορτή του Κρασιού» του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών, τον Σεπτέμβριο του 2013, οι παρευρισκόμενοι επίσημοι είχαν αναφερθεί σ’ αυτό το Μουσείο και ότι, το 2014, θα ήταν έτοιμο και επισκέψιμο! Σήμερα είμαστε στον Σεπτέμβριο 2016. Το Μουσείο είναι έτοιμο
από το 2014, αλλά, ακόμα, όχι επίσημα επισκέψιμο!
Ποιο είναι το άμεσο ενδιαφέρον μας:
Από 2014 υπάρχουν χρήματα πεταγμένα στην περιοχή του Μουσείου (Κ.Α.Ι.Ρ. στις Φάνες) και κανείς από τους πολιτικούς που κυβερνούν αυτή την χώρα, αλλά και την τοπική κοινωνία, από το 2014, δεν θέλει να τα σηκώσει. Αντ’ αυτού ανεβάζουν τους φόρους, κόβουν συντάξεις και μισθούς, στέλνουν στην ανεργία πολλούς νέους και αφήνουν την πόλη της Ρόδου, αλλά και πολλά χωριά, στο έλεος του Θεού!
Υπάρχουν πολλά τουριστικά πρακτορεία
που ρωτούν επιμόνως πότε επιτέλους θα ανοίξει το Μουσείο (αυτό το ξέρει η ΕΑΣΔ, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου) προκειμένου να πληρώσουν το εισιτήριό τους, για να το δουν και να ξεναγηθούν. Τους καλοκαιρινούς μήνες θα εισπραχτούν πολλά χρήματα (ειδικά με μια συγκεκριμένη στρατηγική, επιχειρησιακό σχέδιο) και θα βρουν δουλειά, 3 έως 5 νέοι, που διαθέτουν τα αντίστοιχα προσόντα.
Τους χειμερινούς μήνες θα υπάρχουν επισκέψεις από συνταξιούχους τουρίστες, από Έλληνες και προ παντός από τα σχολεία του νησιού/των νησιών της
περιοχής, γιατί είναι κάτι, που δεν μπορείς να το δεις πουθενά αλλού και αυτό αποτελεί επιπλέον και μέρος της κουλτούρας μας.
Επίσης, θα πουλιούνται πάρα πολλά κρασιά της Κ.Α.Ι.Ρ. και αυτό θα βοηθήσει το ταμείο της, γιατί, έτσι που την κατάντησαν, είναι θέμα χρόνου, πότε θα δούμε το τέλος της! 

Πρόταση:
Εάν τελικά η ΕΑΣΔ δεν μπορεί για διάφορους λόγους να λειτουργήσει μόνη της σωστά το «Μουσείο του κρασιού» στις Φάνες, ιδιώτες, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φανών με συναίνεση του Αγροτικού
Συνεταιρισμού Φανών και σε συνεργασία με χωριανούς μας, μπορούμε να το ενοικιάσουμε και να το λειτουργήσουμε σωστά.
Το νομικό θέμα, πώς θα λέγεται ο νέος φορέας και ποιος θα υπογράψει τα συμβόλαια, λύνεται. Μπορεί να βρεθεί από μας άμεσα ένα αρχικό κεφάλαιο (Startkapital) τουλάχιστον 5.000 €.
Κύριε Σαντορινιέ, κύριε Καραγιάννη, σας παρακαλούμε πολύ να απαντήσετε άμεσα στα παραπάνω ερωτήματά μας και ειδικά πότε θα ανοίξει και θα λειτουργήσει το Μουσείο, με ποιο επιχειρησιακό μοντέλο και

ποια είναι η θέση σας, στην πρόταση που σας κάνουμε, να ενοικιάσουμε εμείς το Μουσείο.
Όπως βλέπετε από τα παραπάνω, προσπαθούμε να βοηθήσουμε, αλλά κάποτε οι παρακλήσεις, να κλαίμε τη μοίρα μας και ο ραγιαδισμός έχουν ένα τέλος και τότε θα επέμβουμε με διάφορους τρόπους, εάν... χρειαστεί.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Τις προτάσεις για την λειτουργία του «μουσείου κρασιού» στις Φάνες υποστηρίζουν ο Πρόεδρος και όλα τα ενεργά μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανών, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φανών και πλήθος μελών του καθώς και όσους συγχωριανούς μου ρώτησα. Την αποκλειστική ευθύνη αυτής της επιστολή έχω εγώ.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς και εκτίμηση
Δρ. Απόστολος Κυριατσούλης»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου