Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ – ΕΝΙΑΙΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠ.Α.Λ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

Υψηλάντη 42 – Ρόδος- enosigmrodou@gmail.com- τηλ. 6976507568

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς ,καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη.

Η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς και τις περισσότερες οικογένειες σε δυσχερέστερη θέση να στενάζουν κάτω από το βάρος της ανεργίας, της φτώχειας, της φοροληστείας που συνεχώς μεγαλώνει, με νέα μέτρα. 
Άλλη μια χρονιά που ναι μεν υπάρχουν βιβλία- όπως τονίζεται από την κυβέρνηση- αλλά δεν υπάρχει το προσωπικό να τα διδάξει!! Ασταθή ωράρια, διδακτικές ώρες χαμένες και πάλι οι γονείς και μαθητές «στην αναμονή». Τείνει πλέον τα τελευταία 4 χρόνια ειδικά να γίνει καθεστώς η ομαλή λειτουργία των σχολείων να ξεκινάει τα Χριστούγεννα ( στα περισσότερα σχολεία, βέβαια, ποτέ σε όλα ….)
Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν και ήδη εφαρμόζονται δείχνουν τον πρόχειρο μη ρεαλιστικό σχεδιασμό και την απαξίωση της παιδείας , των παιδιών μας και της οικογένειας. Στόχος των αλλαγών είναι ένας και ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ!!! Να γίνει το σχολείο όσο το δυνατόν πιο φθηνό !!!
Ο «ενιαίος τύπος Δημοτικού σχολείου» της κυβέρνησης, καμία σχέση με το αίτημα του ενιαίου σχολείου που έχουμε τόσα χρόνια. Είναι απλά ένας τρόπος να περικοπούν χιλιάδες ώρες, να καταργηθεί το ολοήμερο σχολείο που είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για τους εργαζόμενους γονείς, να οδηγούμαστε να ψάχνουμε λύσεις για το πολύ απλό και βασικό ερώτημα «Τι να κάνουμε τα παιδιά μας;». Ίσως θεωρείται δεδομένο από την κυβέρνηση ότι σε καμία ελληνική οικογένεια δεν υπάρχουν δύο εργαζόμενοι…. Ωστόσο προκειμένου να περιορίσει τους διορισμούς , κυριολεκτικά δίνει εντολή να μειωθούν πραγματικές , δημιουργικές ώρες διδασκαλίας για να διαμορφωθεί το πρόγραμμα των σχολείων με ό,τι περισσέψει!!!!
Χιλιάδες παιδιά πάλι έμειναν έξω από τους δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς , αναγκάζοντας τους γονείς να στραφούν σε ιδιωτικούς –αν μπορούν- ή ακόμα και να παραιτηθούν από τις δουλειές τους όταν είναι χαμηλόμισθοι.
Καταργεί διθέσια νηπιαγωγεία με λιγότερα από 14 νήπια, ανοίγει το δρόμο για συμπτύξεις νηπιακών τμημάτων και ενδεχομένως κατάργηση νηπιαγωγείων. Χιλιάδες προνήπια κάθε χρόνο μένουν έξω από την Εκπαίδευση και χιλιάδες ακόμα νήπια κάνουν μάθημα σε ακατάλληλα κτίρια-αποθήκες…
Υποβαθμίζεται το τόσο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας και της εκπαίδευσης, η Ειδική Αγωγή αφού πλέον, θα μπορεί να τοποθετηθεί στην Ειδική Αγωγή όποιος περισσεύει από την Γενική και ας μη διαθέτει τα παιδαγωγικά προσόντα. Οικονομία πάνω απ’όλα!!!
Η οικονομία στην εκπαίδευση δεν περιορίζεται μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και στη Δευτεροβάθμια… Μεγαλώνουν τα διαλείμματα , χωρίς να ενδιαφέρονται για τις παιδαγωγικές συνθήκες οργάνωσης του σχολείου, απλά σκοπός είναι ένας: λιγότερες διδακτικές ώρες, λιγότεροι διορισμοί…..
Ορίζονται στα Λύκεια κατώτερα όρια για τη δημιουργία τμημάτων ομάδων προσανατολισμού, άρα κάποιοι μαθητές θα πρέπει να αλλάξουν σχολείο όταν είναι δυνατόν ή ακόμα και να αλλάξει προσανατολισμό όταν δεν είναι.. Φαίνεται ότι τα όνειρα των παιδιών μας κοστίζουν υπερβολικά….
Για το Υπουργείο Παιδείας φυσικά εδώ και χρόνια δεν υπάρχουν κτηριακά προβλήματα, προβλήματα καθαριότητας, η ανάγκη μεταφοράς μαθητών απομακρυσμένων μαθητών, ο υποσιτισμός των παιδιών, η υποχρηματοδότηση των σχολείων. Μπορεί εκείνοι να εθελοτυφλούν αλλά ΕΜΕΙΣ οι γονείς δεν μπορούμε!!!!
Ειδικότερα εδώ στη Ρόδο το Διοικητικό της Ένωσης συμβούλιο έχει συναντηθεί και με τον αντιδήμαρχο παιδείας κ. Παρδαλό και με τον υπεύθυνο Παιδείας της Περιφέρειας κ. Ανανία με αιτήματα αυτονόητα για την ασφάλεια των παιδιών μας και την ποιότητα εκπαίδευσης των παιδιών μας. 
Τη δημιουργία επιτροπή επιστημόνων μηχανικών που θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες για να διαπιστωθεί η καταλληλότητά τους για στέγαση μαθητών και η αντισεισμικότητά τους.
Τη δημιουργία σχεδίου για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων στο νησί. Γνωρίζουμε ότι τα κονδύλια είναι δύσκολο να βρεθούν αλλά χωρίς σχεδιασμό πώς μπορούμε να διεκδικήσουμε;;; 
Την παροχή τουλάχιστον ενός δωρεάν γεύματος σε όλους τους μαθητές των σχολείων.
Τον μόνιμος διορισμός καθαριστριών στα σχολεία!!!
Τη σύσταση μικρού συνεργείου του Δήμου δύο ή τριών υπαλλήλων με προτεραιότητα (όχι αποκλειστικότητα) η εξυπηρέτηση των αναγκών όλων των σχολείων όποτε υφίσταται πρόβλημα.
Την απομάκρυνση πυλώνων της ΔΕΗ που βρίσκονται δίπλα σε σχολικές μονάδες .
Ωστόσο αν και τόσο ο Δήμος όσο και η Περιφέρεια συμφώνησαν με την αναγκαιότητα των αιτημάτων μας, η δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου πάντα προβάλλεται ως δικαιολογία μη πραγματοποίησής τους. Από εμάς τους γονείς εξαρτάται αν επιτέλους η υγεία ,η ασφάλεια και η μόρφωση των παιδιών μας θα γίνουν ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ!!!!!

Καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία!

Όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν στην καταγραφή των ζητημάτων, με τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζονται ανά περιοχή, να σχεδιάσουν την δράση τους για το επόμενο διάστημα, να πάρουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση ενημέρωση γονιών, μαθητών, εκπαιδευτικών.

Να πάρουν άμεσα μέτρα οργάνωσης της πάλης, με άμεση συνεδρίαση των ΔΣ, με γενικές συνελεύσεις, με ενημέρωση μαζικών φορέων, σωματείων, συλλόγων διοργανώνοντας συγκεντρώσεις παραστάσεις, διαμαρτυρίες.

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:

Την άμεση κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών, με μαζικούς μόνιμους διορισμούς.
20 μαθητές ανά τμήμα, όχι στα 27αρια και 30αρια τμήματα, όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων. 
Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση όλων των σχολικών μονάδων.
Ολοήμερα σχολεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Διαγραφή των χρεών των σχολικών επιτροπών προς τις πρώην ΔΕΚΟ. Ρύθμιση για αποκλειστικά δωρεάν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο στα σχολεία. 
Απαλλαγή ΦΠΑ για τις σχολικές επιτροπές. 
Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη των γονιών, των εκπαιδευτικών ή των συλλόγων για πληρωμή λειτουργικών εξόδων, τραπεζοκόμων, εκπαιδευτικών εκδρομών, βιβλίων κ.λπ. Αγορά όλων των ξενόγλωσσων βιβλίων από τις σχολικές επιτροπές.
Να διασφαλιστεί άμεσα η δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών προς και από τα σχολεία τους. Δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών- φοιτητών με τα ΜΜΜ. 
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη όλων των μαθητών, ανεξάρτητα από φορέα ασφάλισης. Να εξασφαλιστούν κινητές μονάδες υγείας, για τον εμβολιασμό όλων των μαθητών και τα πιστοποιητικά υγείας. 
Να εξασφαλιστεί κονδύλι για την παροχή ενός γεύματος με ευθύνη του κράτους σε όλους τους μαθητές, με προτεραιότητα τις πιο λαϊκές συνοικίες και Δήμους.

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτώνται.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Καραπάνου Ειρήνη Παπαδοπούλου Σπυριδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου