Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2016

Έργα διαπλάτυνσης της δημοτικής οδού, Μιχαήλ Πετρίδη.

Ο δήμος Ρόδου με δικούς του πόρους, εκτελεί έργα διαπλάτυνσης της δημοτικής οδού, Μιχαήλ Πετρίδη. 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου «έπεσε» το τελευταίο εμπόδιο για διαπλάτυνσης τμήματος της οδού Μιχαήλ Πετρίδη, με την κατεδάφιση παλιού κτιρίου, που δημιουργούσε σημαντικό κυκλοφοριακό πρόβλημα σε μία από τις κεντρικές αρτηρίες της πόλης Ρόδου.
Συνεργεία του τμήματος αυτεπιστασίας των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ρόδου, ολοκλήρωσαν σε διάστημα τριών ωρών την κατεδάφιση του παλιού υφιστάμενου κτιρίου (Μακρή), ολοκληρώνοντας με αυτή την ενέργεια μία χρονοβόρα διαδικασία που διαρκούσε σαράντα (40) χρόνια και αποτελούσε αγκάθι . Τη διαδικασία επέβλεψαν οι: Δήμαρχος Ρόδου κος Φώτη Χατζηδιάκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, Καθημερινότητας κος Αγαπητός Πάλλας, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Καρατζιάς, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς και αρκετοί υπηρεσιακοί παράγοντες. 
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Διάνοιξης νέων οδών οδικού δικτύου πόλεως Ρόδου» το οποίο χρηματοδοτείται με ιδίους πόρους του δήμου Ρόδου και πέραν της κατεδάφισης του κτιρίου περιλαμβάνει, ακόμη, τη θεμελίωση τοιχίου και την διαπλάτυνση της οδού 2,5 μέτρων, από την υφιστάμενη κατάσταση.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατεδάφισης , εγκαταστάθηκε ο ανάδοχος εργολάβος της εταιρίας ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε., κος Καλοπίττας τοποθετώντας την κατάλληλη σήμανση εκτελούμενων έργων στο οδικό δίκτυο, ώστε να παρέχεται στους οδηγούς των οχημάτων η έγκαιρή και επαρκής πληροφόρηση των συνθηκών κυκλοφορίας, με σκοπό την ασφαλή διέλευση τους .
Τη Δευτέρα, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων της τεχνικής υπηρεσίας χαράχτηκε η ρυμοτομική γραμμή στο υπό ανέγερση τοιχίο, που αναμένεται βάσει των αναγκών που παρουσιάζονται και κατ υπόδειξη του δημάρχου Ρόδου κου Φώτη Χατζηδιάκου, να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικά διάστημα. 
Στις άμεσες προτεραιότητες της δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κος Χατζηδιάκος, «αποτελεί η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη διάνοιξη της οδού Καμείρου, ώστε τους επόμενους μήνες να λυθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα από και προς την περιοχή της Ιξιάς, με την μονοδρόμιση των δύο αυτών οδών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου