Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ολοκληρώνεται η κατασκευή των δύο νέων μεγάλων Γεφυριών, στην περιοχή των Κοσκινού

Δελτία Τύπου

[12/09/2016]
Ολοκληρώνεται η κατασκευή των δύο νέων μεγάλων Γεφυριών, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ,στην περιοχή των Κοσκινού

Με συνολική παρέμβαση που «αγγίζει» το ποσό των 500.000 ευρώ ο Δήμος Ρόδου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό έργο, που αποτελούσε απαίτηση δεκαετιών, με την κατασκευή δύο μεγάλων Γεφυριών στην Τοπική Κοινότητα Κοσκινού, τα οποία θα επιλύσουν χρόνια προβλήματα των κατοίκων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Οι εργασίες βρίσκονται πλέον σε προχωρημένο στάδιο και στο αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να δοθούν σε χρήση και να ενώσουν τις περιοχές που είχαν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες και δεν εξυπηρετούνταν με δρόμο.

Πρόκειται για το έργο με τίτλο: Υπόλοιπα έργα από την αποκατάσταση ζημιών της 28/1/2011 που επιδεινώθηκαν από την θεομηνία της 30/12/2012 και αφορά την αντικατάσταση των δύο ιρλανδικών διαβάσεων που είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές από τις θεομηνίες στις ως άνω ημερομηνίες, με την κατασκευή δύο νέων μεγάλων Γεφυριών που οδηγούν στις ζώνες των Ξυλουργών Α’ και Β΄.
Σύμφωνα με την μελέτη του έργου η κάθε γέφυρα ξεχωριστά, διακρίνεται σε τρία (3) τμήματα των έξι (6) μέτρων, έχει συνολικό μήκος δέκα οκτώ (18) μέτρα και πλάτος εννέα (9) μέτρα και είναι από τις πλέον σύγχρονες κατασκευές, για αυτού του μεγέθους τις παρεμβάσεις, αφού μεταξύ των βασικών δομών της γέφυρας, περιλαμβάνονται ακόμη πτερυγότοιχοι και οι απαιτούμενες τσιμεντοστρώσεις περιμετρικά των βάσεων, σε συνδυασμό με την τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στις άκρες των τεχνικών σημείων.

Την κατασκευή του έργου έχει αναλάβει η εταιρία VASTE MAKE I.K.E και η χρηματοδότηση της έχει γίνει από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με την συνολική δαπάνη να «αγγίζει» το ποσό των 500.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του Φ.Π.Α.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών κος Αθηνόδωρος Κωνσταντίνου, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κοσκινού κου Νίκου Μανωλάγκα, επόπτευσε για πολλοστή φορά τις εργασίες, πραγματοποιώντας παράλληλα τις ακόλουθες δηλώσεις. «Όταν τα έργα μαρτυρούν τα λόγια περισσεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. «Ο δήμος Ρόδου αποδεικνύει έμπρακτα ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα αντιπλημμυρικά έργα. Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα δεκαετιών, προχωρήσαμε με ταχύτατες διαδικασίες στην αποκατάσταση των τεχνικών με νέα γεφύρια, προκειμένου να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα που ταλάνιζε τους συνδημότες μας». Ο κύριος Κωνσταντίνου αναφέρθηκε ακόμη στο νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα: « Τέτοια έργα θα συνεχιστούν σε όλο το νησί με οριοθετήσεις και διευθετήσεις ρεμάτων που έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση συνολικού προϋπολογισμού πολλών εκατομμυρίων ευρώ , ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε αρωγούς και συμπαραστάτες την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, προκειμένου να πάρουμε άμεσα τις εγκρίσεις των μελετών που έχουν κατατεθεί, για να είμαστε έτοιμοι όταν ανοίξει το μέτρο». Κλείνοντας ο αντιδήμαρχος συμπλήρωσε. «Πρόθεση του δημάρχου, κου Φώτη Χατζηδιάκου είναι να αξιοποιήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα, δίνοντας λύση σε χρονίζοντα προβλήματα και ταυτόχρονα να τονώσουμε με την εισροή χρημάτων, την τοπική αγορά.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου