Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016

Η Τ.Α. θα πρέπει να εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της

Ημερομηνία: 30/08/2016 


Γ. Χατζημάρκος: «Σήμερα πρέπει να χτιστεί η αποκεντρωμένη Ελλάδα, όπου η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της». Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι έτοιμη να καταθέσει συγκροτημένες και οραματικές προτάσεις στο πλαίσιο της Αναθεώρησης του Θεσμικού Πλαισίου της Τ.Α., τόνισε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, στην σημερινή συνεδρίαση της ΕΝΠΕ

«Σήμερα πρέπει να χτιστεί η αποκεντρωμένη Ελλάδα, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενηλικιωμένη, υπεύθυνη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη, θα αποκτήσει περιεχόμενο που θα εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της».

Αυτό τόνισε μεταξύ των άλλων ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, στην διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ), κύριο θέμα της οποίας ήταν η επικείμενη Επαναθεσμοποίηση του Κράτους και η Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την προπαρασκευή της οποίας ήδη εργάζεται 25μελής Επιτροπή εμπειρογνωμόνων στο ΥΠΕΣΔΑ και έως το Νοέμβριο θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εργασία της.
Η ΕΝΠΕ αποφάσισε σήμερα να διαμορφώσει ένα κοινό πλαίσιο πρότασης, που θα στηρίξουν και οι 13 Περιφέρειες και το οποίο θα είναι οραματικό ως προς την συνολική ανασυγκρότηση της χώρας.
Ο κ. Χατζημάρκος τόνισε στην τοποθέτησή του ότι η Αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί η ευκαιρία που της δίνεται, να έχει ουσιαστικό ρόλο και λόγο στην όλη διαδικασία, μέσα από προτάσεις που θα αποτυπώνουν το όραμα για την σύγχρονη Αυτοδιοίκηση του μέλλοντος, απαλλαγμένης από την διαχειριστική ή πελατειακή νοοτροπία του παρελθόντος.

Ειδικότερα, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε:

«Η Αυτοδιοίκηση οφείλει σήμερα, που η Κυβέρνηση δηλώνει έτοιμη να προχωρήσει στην αλλαγή του πλαισίου λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, να θέσει τις προτάσεις της συγκροτημένα και κυρίως οραματικά.
Με κύριο στόχο την αποτροπή μίας ακόμα πρόχειρης, διαχειριστικής ή πελατειακής μεταρρύθμισης και με γνώμονα την μετατροπή και της Ελλάδας σε σύγχρονη Ευρωπαϊκή χώρα. Σε τρείς άξονες και μόνον: το Αποκεντρωμένο Κράτος, την Διοικητική και την Οικονομική Αυτοτέλεια.
Χωρίς σύγχρονο Ευρωπαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, χωρίς απογαλακτισμό της Αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών από το κεντρικό κράτος και χωρίς ουσιαστική, δημοκρατικά οργανωμένη αποκέντρωση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανακυκλώνει την παθογένεια και τη μιζέρια της.
Σήμερα πρέπει να χτιστεί η αποκεντρωμένη Ελλάδα, στην οποία η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενηλικιωμένη, υπεύθυνη και Συνταγματικά κατοχυρωμένη, θα αποκτήσει περιεχόμενο που θα εγγυάται το αύριο όλης της περιφέρειας και ιδιαίτερα των βαριά κακοποιημένων νησιών της.
Χρόνος άλλος δεν υπάρχει».

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου