Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

Πόσο ασφαλής είναι η σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της κύησης?

SEX στην Εγκυμοσύνη

Πόσο ασφαλής είναι η σεξουαλική επαφή κατά την διάρκεια της κύησης?
Η ασφάλεια των επαφών κατά την κύηση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Σε γενικές γραμμές θεωρείται ασφαλής, είναι όμως δυνατό να οδηγήσει και σε επιπλοκές με αποτέλεσμα την απώλεια του εμβρύου. Οι καταστάσεις που θεωρούνται επισφαλείς και εγκυμονούν κινδύνους καθιστώντας απαγορευτική την επαφή κατά την κύηση μπορούν να ταξινομηθούν ανάλογα με τα τρίμηνα της εγκυμοσύνης ως εξής:
1ο τρίμηνο
Γενικά οι επαφές κατά το πρώτο τρίμηνο πρέπει να αποφεύγονται. Απαγορεύονται αυστηρά όμως εάν: η μήτρα είναι σε οπίσθια κάμψη, υπάρχει κολπική αιμόρροια αγνώστου αιτιολογίας, αποκόλληση του πλακούντα, πόνος, πολύδυμη κύηση , χαμηλή πρόσφυση του πλακούντα, ανεπάρκεια του τραχήλου, εξωσωματική γονιμοποίηση.
2ο τρίμηνο
Από την διενέργεια της αυχενικής διαφάνειας και μετά οι επαφές θεωρούνται γενικά ασφαλείς και μπορούν να συνεχιστούν άφοβα για όλο το 2ο τρίμηνο, με την προϋπόθεση ότι δεν δημιουργούν δυσφορία στην γυναίκα ή ότι δεν εντοπίζονται κάποιοι απαγορευτικοί λόγοι όπως αυτοί που αναφέρθηκαν παραπάνω.
3ο τρίμηνο
Στο τρίτο τρίμηνο οι επαφές πρέπει να περιοριστούν ιδίως μετά την 33 εβδομάδα καθώς τόσο με τον μηχανικό ερεθισμό του τραχήλου από το πέος, όσο και από τις προσταγλανδίνες του σπέρματος μπορεί να πυροδοτηθεί η διαδικασία ενός πρόωρου τοκετού.

Πλεονεκτήματα της σεξουαλικής επαφής κατά την κύηση.

Οι παραπάνω αναφορές δεν πρέπει για κανένα λόγο, να τρομάξουν και να αποθαρρύνουν την επιθυμία για σεξ κατά την εγκυμοσύνη. Η σεξουαλική επαφή κατά τη διάρκεια της κύησης είναι ασφαλής, όταν κυλούν όλα φυσιολογικά και γίνεται με προσοχή και υπευθυνότητα από το ζευγάρι με ευεργετικά αποτελέσματα για την ποιότητα ζωής του . Είναι διαπιστωμένο ότι στις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη συνήθως η σεξουαλική επιθυμία μειώνεται από το φόβο μήπως προκαλέσουν κάποιο πρόβλημα στο έμβρυο. Ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι αποχής από την σεξουαλική επαφή.Τουναντίον το σεξ φαίνεται να συμβάλει θετικά στην εξέλιξη της κύησης , ενώ συγχρόνως βελτιώνει την πνευματική υγεία της εγκύου και την σχέση με τον σύντροφό της. Τα πλεονεκτήματα της σεξουαλικής επαφής κατά την κύηση επικεντρώνονται στα παρακάτω σημεία: 
1. Το σεξ ισχυροποιεί τους δεσμούς του ζεύγους. 
Η προσήλωση της εγκύου μόνο στο έμβρυο δημιουργεί ενδεχομένως ένα αίσθημα αποξένωσης στο σύντροφο της. Είναι θεμελιώδους σημασίας το ζευγάρι να μοιράζεται τη σωματική επαφή ως έναν από τους κύριους πυλώνες διατήρησης του οικοδομήματος που καλείται οικογένεια. 
2. Το ζευγάρι ανακαλύπτει καινούργιες στάσεις 
Η ιεραποστολική στάση δεν είναι ενδεδειγμένη για την περίοδο της κύησης καθώς ασκείται πολλή πίεση στην κοιλιά. Η στάση «κουτάλι», όπου το ζευγάρι είναι ξαπλωμένο με φορά προς την ίδια κατεύθυνση φαίνεται πως είναι καλύτερα ανεκτή.
3. Το αίσθημα σεξουαλικής ικανοποίησης είναι πιο έντονο.
Η αυξημένη πίεση του αίματος στην ηβική περιοχή, η αυξημένη ευαισθησία των μαστών και ο σαφώς πιο υγρός κόλπος συνεπεία των αυξημένων οιστρογόνων, φαίνεται ότι αυξάνει τον αισθησιασμό με αποτέλεσμα πολλές γυναίκες να βιώνουν πιο έντονους οργασμούς . 
4. Ο οργασμός είναι χαλαρωτικός 
Όταν επιτυγχάνεται οργασμός εκκρίνονται ορμόνες που παράγουν ενδορφίνες οι οποίες και θεωρούνται υπεύθυνες για το αίσθημα ευφορίας και ψυχικής γαλήνης. Φαίνεται λοιπόν ότι η σεξουαλική επαφή μπορεί να καταστείλει το αυξημένο επίπεδο άγχους και στρες που φυσιολογικά παρατηρείται κατά την εγκυμοσύνη.

Μάντζαρης Γεώργιος
Α/Υ Υγ/κού 
Μαιευτήρ- Χειρουργός Γυναικολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου