Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Πρόγραμμα Συνεδρίου «Άτομα με Αναπηρία και Μικρά Νησιά» 15-17/4

Αθήνα: 14.04.2016 
Αρ. Πρωτ.:656 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και Μικρά Νησιά» 15-17/4

Υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, της Βουλής των Ελλήνων, της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής και Οικονομικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Δήμου Σπετσών, διοργανώνεται στις Σπέτσες το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μικρών Νησιών με τίτλο «Η βιωσιμότητα των κοινωνιών των μικρών νησιών», το τριήμερο 15-16-17 Απριλίου, στις Σπέτσες. 

Το κύριο θέμα του Συνεδρίου τιτλοφορείται «Μικρά Νησιά και Άτομα με Αναπηρία», με επιμέρους τομείς «Μικρά Νησιά: Μοχλοί οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής», «Η διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στα μικρά νησιά», «Η αξιοποίηση των διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία του νησιωτικού χώρου- αξιοποίηση της ρήτρας της νησιωτικότητας». 

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ., του European Disability Forum και μέλος της ΕΟΚΕ. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, οι Ευρωβουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Μαρία Σπυράκη, ο γενικός γραμματέας Ναυτιλίας Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Ιάσων Κ. Ορλάνδος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών και ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης. 

Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο πρόεδρος της ΕΟΚΕ Γεώργιος Ντάσης, ο πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, ο πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών περιοχών της Βουλής των Ελλήνων Δημήτριος Γάκης κ.α. 

Ομιλίες θα παραθέσουν πλήθος ακαδημαϊκών, επιστημόνων, στελέχη της αυτοδιοίκησης, του αναπηρικού κινήματος κ.α. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Πρόεδρο της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Ι. Βαρδακαστάνη στο κινητό τηλέφωνο 6937157193.

Τώρα μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις στο χώρο της Αναπηρίας στη νέα ιστοσελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. www.esaea.gr και www.esamea.gr

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Παρασκευή 15 Απρίλιου 
19.00 Στρογγυλό τραπέζι: Η Βιωσιμότητα των κοινωνιών των μικρών νησιών. 
Συντονίζει ο Περικλής Λύτρας, Αναπληρωτής Πρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας
Συμμετέχουν:
Δρ. Ιωάννης Σπιλάνης Πανεπιστήμιο Αιγαίου: «O Άτλαντας των Νησιών ως εργαλείο ολοκληρωμένου τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου».
Μαργαρίτα Καραβασίλη, Αρχιτέκτων, Πολεοδόμος - Χωροτάκτης, π. Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πρόεδρος CISD: «Μικρά Νησιά και Φυσικοί Πόροι: Σε ποιους Ανήκουν»; 
Ιωάννα Παρρή Ιωάννα, Αγρονόμος, Τοπογράφος Μηχανικός: «Θαλάσσιος Χωροταξικός Σχεδιασμός - εργαλείο για τη βιωσιμότητα των νησιωτικών περιοχών».
Δρ Χαράλαμπος Βερβέρης, Περιβαλλοντολόγος, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μέλος CISD: «Βιοποικιλότητα και μικροί υγρότοποι ως πόροι αειφόρου ανάπτυξης στα μικρά νησιά».
Σάββατο 16 Απριλίου
«Μικρά Νησιά και Άτομα με Αναπηρία»
09:45 - 10.00 ΕΝΑΡΞΗ - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Χαιρετίζουν:
Θοδωρής Δρίτσας, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής. Μέλος της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του ΕΚ
Ιωάννης Θεοτοκάς, Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 
Παναγιώτης Λυράκης, Δήμαρχος Σπετσών
Ιάσων Κ. Ορλάνδος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Σπετσών
10.00-11.30: Μικρά Νησιά: Μοχλοί Οικονομικής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής
Συντονίζει ο Δημοσιογράφος Κώστας Αργυρός
10.00 -10:20: Γεώργιος Ντάσης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής: «Η οικονομική και κοινωνική συνοχή απαραίτητη προϋπόθεση για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση»
10.20-10.40: Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μικρών Νησιών: Μικρά Νησιά: Βιώσιμα;;
10.40-11.00:Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum), Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Μέλος Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ): «H δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας - διάχυση της διάστασης της αναπηρίας στη νησιωτική πολιτική». 
11.00-12.30: H διαβίωση ατόμων με αναπηρία σε μικρά νησιά
Σοφία Μιχάλα, Πρόεδρος Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Β. Αιγαίου: Yψηλό κόστος διαβίωσης και μειωμένες ευκαιρίες για τους κατοίκους με αναπηρία των νησιών. 
Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφος Μηχανικός, Συνεργάτης Ε.Σ.Α.μεΑ. σε θέματα προσβασιμότητας: Προσβασιμότητα υποδομών και υπηρεσιών στα νησιά: καλλίτερη ζωή, ισχυρότερη οικονομία.
Θεονύμφη - Αθανασία (Νόνη) Μάστορα, Αντιδήμαρχος Μαθρακίου Κέρκυρας: Σχέδιο δράσης των Διαποντίων - Κέρκυρας. 
Μανώλης Ζηδιανάκης, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Επαρχίας Ρόδου, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αιγαίου: O ρόλος των αναπηρικών οργανώσεων στην «όσμωση» μεταξύ ατόμων με αναπηρία που κατοικούν σε νησιά.
Ανθή Χατζηπέτρου, Στέλεχος Ε.Σ.Α.μεΑ., Υπεύθυνη σε θέματα Διά Βίου Εκπαίδευσης και Αναπηρίας: Τα νησιά που “μαθαίνουν” - ο ρόλος της δια βίου εκπαίδευσης.
12.30 - 13.30: Αξιοποίηση των διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία του νησιώτικου χώρου - αξιοποίηση της ρήτρας της νησιωτικότητας
Συντονίζει ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum) & Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), Μέλος Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ)
Μαρία Σπυράκη, Ευρωβουλευτής: Ο ρόλος των διαρθρωτικών ταμείων
Νατάσα Ζαρκοπούλου, Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, ΕΑΣ ΕΣΠΑ. ΕΥΣΣΑ Μονάδα Α: Ο ρόλος των διαρθρωτικών και επενδυτικών ταμείων στην υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία - η περίπτωση του νησιωτικού χώρου.
Στέλεχος της ΕΥΔ του ΠΕΠ Ν. Αιγαίου
Στέλεχος της ΕΥΔ του ΠΕΠ Ιόνιων Νήσων
Μαρίλυ Χριστοφή, Τοπογράφος Μηχανικός, Συνεργάτης Ε.Σ.Α.μεΑ. σε θέματα προσβασιμότητας.
13:30 - 14:00 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
19.00: Στρογγυλό Τραπέζι με θέμα: Οι Οργανωμένες κοινωνίες και ο ρόλος τους στην βιωσιμότητα των μικρών νησιών
Συντονίζει ο Γιώργος Ασωνίτης, Ειδικός Επιστήμων ΚΕΕ - Μέλος Τεχνικής Επιτροπής INSULEUR
Νίκος Τσιπίρας, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ζακύνθου, Αντιπρόεδρος ΕΟΑΕΝ: Ο Ρόλος των Οικονομικών επιμελητηρίων στα μικρά νησιά.
Ανδρέας Καραγιώργης, Πρόεδρος Αδελφότητας Ψαριανών: Ο Ρόλος των πολιτιστικών συλλόγων ως ομάδων πίεσης στη βιωσιμότητα των μικρών νησιών. Το παράδειγμα της αδελφότητας Ψαριανών.
Ιωάννης Φραγκούλης, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθήνα: Η Συμβολή των Συνεταιρισμών στην Ανάπτυξη της Κάσου. 
Πασχάλης Συρίγος, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων: Η Πρωτοβουλία της πλατφόρμας Ελκυστικότητας των Μικρών Κυκλαδονήσων.
Όλγα Καραμπίνα, Οικονομολόγος - Θεόδωρος Θαλασσινός: Σπέτσες: Ένα μικρό νησί με μεγάλες δυνατότητες

ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Κυριακή 17 Απριλίου 2016 
10.00: Γενική Συνέλευση ΕΔΜΝ
Μιχάλης Σακέλης, Πρόεδρος ΣΕΕΝ: Ακτοπλοΐα - Γραμμές ζωής. Η Ικανή και αναγκαία συνθήκη βιωσιμότητας των νησιών : Σημερινή κατάσταση.
Γεώργιος Μπενέτος, Πρόεδρος Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων της ΕΕ: Ο ρόλος των επιμελητηρίων στην ανάπτυξη των νησιών.
Υπουργείο Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού. ΕΥΣΣΑ Διανησιωτικές δράσεις -ΕΣΠΑ 2014-2020.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ -ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 
11.00: Μικρά Νησιά Εθνικές και Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Συζήτηση περί κοινού σχεδιασμού δράσεων.
Ανοικτή συζήτηση και λήψη αποφάσεων με όλους τους συμμετέχοντες δτα θέματα: Μικρά Νησιά και: ΕΣΠΑ, Διαχειριστική Επάρκεια, Ελάχιστο Ανθρώπινο δυναμικό, Διαχείριση Φυσικών Πόρων, Βιοποικιλότητα, θαλάσσιος Χωροταξικός σχεδιασμός, ΑμεΑ, Μεταφορές (Ανθρώπων, πραγμάτων, δεδομένων).
Συντονίζει ο Ελευθέριος Σ. Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΔΜΝ, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου