Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Καλύτερο από τις ακτινοβολίες το χειρουργείο για τον καρκίνο του προστάτη

15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Καλύτερες είναι οι πιθανότητες επιβίωσης για όσους έχουν μη μεταστατικό καρκίνο του προστάτη και τον αφαιρούν χειρουργικά απ” “ότι να κάνουν θεραπεία με ακτινοβολίες.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρόμπερτ Ναμ του Πανεπιστημίου του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ευρωπαϊκό περιοδικό ουρολογίας «European Urology», έκαναν την πιο ολοκληρωμένη μέχρι σήμερα αξιολόγηση όλων των έως τώρα δημοσιευμένων μελετών, που συγκρίνουν την χειρουργική επέμβαση με την ακτινοθεραπεία.
Η έρευνα δείχνει ότι, άσχετα με το είδος της ακτινοθεραπείας και την επιθετικότητα του καρκίνου, γενικά η χειρουργική αφαίρεση υπερτερεί, εμφανίζοντας μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας. Από την άλλη, όπως επεσήμανε και ο Ναμ, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις που η ακτινοθεραπεία είναι καταλληλότερη, συνεπώς είναι σημαντικό η θεραπεία που πρέπει να ακολουθηθεί, να συζητείται μεταξύ γιατρού και ασθενούς.
Ο καρκίνος που περιορίζεται τοπικά στον προστάτη, αφορά περίπου το 80% των συνολικών περιστατικών της νόσου. Περίπου 40.000 άνδρες διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη στην Ευρώπη κάθε χρόνο, από τους οποίους οι 320.000 έχουν τοπικό καρκίνο. Ανάλογα με τη χώρα οι ογκολόγοι προτιμούν περισσότερο την ακτινοθεραπεία ή την χειρουργική αφαίρεση.
Η νέα μεταανάλυση δείχνει ότι οι ασθενείς έχουν περίπου διπλάσια πιθανότητα να πεθάνουν, αν κάνουν ακτινοθεραπεία, αντί χειρουργική επέμβαση. Η οριστική επιβεβαίωση για την ανωτερότητα του χειρουργείου θα έρθει, όταν ανακοινωθούν το 2016 τα αποτελέσματα μιας μεγάλης τυχαιοποιημένης κλινικής δοκιμής, της Protect.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου