Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Νικητιάδη "Μαύρο" & “Δαγκωτό"

Αφορμή για διάλογο στάθηκε το νέο βιβλίο του Γιώργου Νικητιάδη

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Πολυχώρου της Μουσικής Βιβλιοθήκης του «Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής (προσήλθαν πάνω από 350 άτομα), παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο του πρώην βουλευτή και τέως Υφυπουργού Πολιτισμού – Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη «"Μαύρο" & “Δαγκωτό" – Σταυρός προτίμησης ή λίστα;», Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου. 

Για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Βούτσης, Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, π. Υπουργός – Βουλευτής, ο Ηλίας Νικολακόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, π. Υπουργός Δικαιοσύνης και Εργασίας, π. Βουλευτής, ο Γιώργος Σωτηρέλης Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος. 

Στην εκδήλωση ισχυρή παρουσία είχαν πολιτικά στελέχη, μεταξύ των οποίων ήταν παρόντες ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος. Τον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ άλλων εκπροσώπησε ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης ενώ την ΝΔ οι βουλευτές Μάκης Βορίδης και Κώστας Τασούλας και ο πρώην βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς. 

Στην παρουσίαση του βιβλίου δεν έλειψαν οι σκληρές πολιτικές αντιπαραθέσεις και κόντρες στο πάνελ. Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για χρεοκοπία των δύο παλαιών κομμάτων «μαλώνοντας» μάλιστα τους παριστάμενους βουλευτές για την...αμέλεια τους. Αποκάλυψε ότι "στον προϋπολογισμό στον κωδικό κρατικής ενίσχυσης των κομμάτων πέρασε από λάθος το νούμερο των περίπου 5.000.000 € αντί για 15.000.000 € που ήταν πέρσι και κανείς δεν το αντιλήφθηκε". Σημαντική ήταν η δήλωση του Προέδρου της Βουλής σχετικά με την εξαιρετική χρησιμότητα του βιβλίου του Γιώργου Νικητιάδη για τον διάλογο περί αλλαγής του εκλογικού νόμου και του Συντάγματος. 

Στο τέλος της εκδήλωσης τοποθετούμενος ο συγγραφέας του βιβλίου Γιώργος Νικητιάδης, ξεκαθάρισε ότι στόχος της συγγραφής του βιβλίου ήταν να προκαλέσει την έναρξη του διαλόγου για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και της κατάργησης του σταυρού προτίμησης. Με τον διάλογο που προηγήθηκε μεταξύ των ομιλητών, θεώρησε ότι ο στόχος του επετεύχθη καταχειροκροτούμενος απ΄ όλους τους παρευρισκομένους. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο 

Ο Γιώργος Νικητιάδης, με απλό και εύσχημο τρόπο, επιχειρηματολογεί υπέρ της κατάργησης του σταυρού προτίμησης. Εξηγεί με σαφήνεια τους λόγους και τις σκοπιμότητες που συντηρούν εδώ και χρόνια το σημερινό σύστημα εκλογής και το πελατειακό κράτος. Αντλώντας δεδομένα από εκλογικά συστήματα άλλων χωρών, προτείνει διαδικασίες για να ξεπεραστεί αυτή η παθογένεια του πολιτικού συστήματος της χώρας, που έχει εγκλωβίσει τόσο τους πολίτες όσο και τους βουλευτές σε μια ψευδαίσθηση δήθεν ελεύθερης και δημοκρατικής επιλογής. 





Πόπη Γαλάτουλα
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου