Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου

Αθήνα, 10 Δεκεμβρίου 2015

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης και το Προεδρείο του Σώματος είχαν συνάντηση σήμερα, με τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Abdel Fattah Al-Sisi.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου καλωσόρισε τον Πρόεδρο της Αιγύπτου στην ελληνική Βουλή η οποία, όπως επεσήμανε, «εκφράζει τη λαϊκή βούληση, καθώς είχαμε και πριν από τρεις μήνες τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές». Όπως τόνισε, «εδώ, κατεξοχήν εκφράζεται τόσο η διάθεση του ελληνικού λαού για μία συνεχή σχέση φιλίας, ειρήνης και πολιτισμικής συνάφειας, που υφίσταται και από το παρελθόν, με τον ελληνικό λαό, όσο και η ευρεία συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων στο σύνολο των συμφωνιών τις οποίες, τα τελευταία χρόνια, αλλά και πρόσφατα -μόλις χθες- συνομολογήθηκαν ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση, την αιγυπτιακή κυβέρνηση αλλά και ευρύτερα με το τρίγωνο με την Κύπρο». 

Ο κ. Βούτσης υπογράμμισε πως «με προτεραιότητα τα ζητήματα της ενέργειας και της ανάπτυξης του άξονα και για το φυσικό αέριο, μπορούν οι εμπορικές σχέσεις και η συνεργασία ανάμεσα στις χώρες μας να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο και σε άλλους τομείς, όπως ο τουρισμός, το εξαγωγικό εμπόριο, αλλά βεβαίως και τα θέματα ασφάλειας της παγκόσμιας κοινότητας, τα οποία είναι αυτή τη στιγμή σε όξυνση, διότι η περιοχή μας φλέγεται». Ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε πως «έχει συγκροτηθεί ήδη η Επιτροπή ελληνο-αιγυπτιακής φιλίας των βουλευτών, με το προεδρείο της, που εκπροσωπείται στη σημερινή συνάντηση και άρα, μπορεί να ξεκινήσει μία πολύ συστηματική σχέση ανάμεσα στα Κοινοβούλια».

Ο κ. Βούτσης, επαναβεβαίωσε ότι «η ελληνική Βουλή εργάζεται συστηματικά για την ειρήνη, την ασφάλεια, τη φιλία στην περιοχή, για να σταματήσουν οι πολεμικές συρράξεις, οι εμφύλιες συγκρούσεις που δίνουν το έδαφος για τρομοκρατικές και για άλλες αποσταθεροποιητικές ενέργειες. Αυτός είναι ο στόχος μας και μόνο έτσι, πραγματικά, μπορεί να ηρεμήσει η περιοχή μας και να έχουμε ευρύτατη συνεργασία σε αυτό τον τομέα».

Α
πό την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Αιγύπτου ευχαρίστησε το Προεδρείο της ελληνικής Βουλής για την υποδοχή και συνεχάρη τον Πρόεδρο της Βουλής για τ’ αποτελέσματα των εκλογών που έγιναν πρόσφατα, καθώς και για την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως επεσήμανε ο κ. Abdel Fattah Al-Sisi, «η επίσκεψή μου στο ελληνικό Κοινοβούλιο αποδεικνύει την εκτίμηση που τρέφουμε σε αυτόν το θεσμό. Η Βουλή θεωρείται πάντοτε ο Οίκος του Λαού». Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος ενημέρωσε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στη χώρα του και έχουν διοριστεί οι Επιτροπές Φιλίας «οι οποίες οπωσδήποτε θ’ ανταλλάξουν επισκέψεις με τις φίλες χώρες». Όπως τόνισε, «σημαντικότερο θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο έχει ολοκληρωθεί όλο το πρόγραμμα της εφαρμογής όλων των δημοκρατικών θεσμών της χώρας μας κι έτσι πρόκειται να συνεχίσουν στο μέλλον».

Ο κ. Abdel Fattah Al-Sisi υπογράμμισε πως «η Αίγυπτος και η Ελλάδα υπήρξαν οι κοιτίδες αρχαίων πολιτισμών που διέδωσαν τα φώτα και τον πολιτισμό τους σε όλο τον κόσμο. Οι ελληνο-αιγυπτιακές σχέσεις υπήρξαν, είναι και θα παραμείνουν πάντοτε άριστες και υποδειγματικές. Κατά την τωρινή αλλά και την προσεχή περίοδο θα υπάρξει περαιτέρω σύσφιξη αυτών των σχέσεων και μεγαλύτερη συνεργασία».

Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος συνοδευόταν από τους Υπουργούς Εξωτερικών, Επενδύσεων, καθώς και από τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, κ.κ. Sameh Shoukry, Ashraf Abdel Tawab Salman και Tareq Abdel Qader el Molla και από άλλους αξιωματούχους της χώρας του. Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης οι Αντιπρόεδροι της Βουλής κ.κ. Αναστάσιος Κουράκης, Νικήτας Κακλαμάνης και Δημήτριος Κρεμαστινός, ο Πρόεδρος και η Γενική Γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Αιγύπτου κ.κ. Βασίλειος Κόκκαλης και Ευαγγελία Βαγιωνάκη, καθώς και ο Πρέσβης της Αιγύπτου στην Ελλάδα κ. Ahmed ElBidewy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου