Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2015

Συνάντηση ΥΝΑΝΠ Θοδωρή Δρίτσα, με τους απεργούς ναυτικούς

Δευ, 02/11/2015

Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, με τους απεργούς ναυτικούς
Στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των ναυτικών και κλάδων που συνδέονται με τη ναυτιλία, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρής Δρίτσας, είχε σήμερα συνάντηση με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), των Σωματείων Εργαζομένων ΝΑΤ, Εστίας Ναυτικών, Οίκου Ναύτου και των συνταξιουχικών Ενώσεων ΠΟΣΣΑΕΝ, ΠΕΣΠΕΝ, ΠΕΣΜΕΝ, ΠΕΣΝΑΤ, ΠΕΣΡΡΑΕΝ, με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εμπορικής Ναυτιλίας (ΠΟΥΕΝ), με το Προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΝΑΤ και με το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών.
Στη συνάντηση παρέστη και ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μουζάλας, που ζήτησε από τα Προεδρεία να λάβουν υπόψη τους την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά και να σκεφτούν το ενδεχόμενο κατά τη διάρκεια της απεργίας -εφόσον απαιτηθεί, λόγω ιδιαιτέρως αυξημένου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στα νησιά- να επιτρέψουν κατ’ εξαίρεση τον απόπλου των τριών πλοίων που μεταφέρουν αποκλειστικά πρόσφυγες, ή εναλλακτικά να επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα πλοία αυτά, ως χώροι φιλοξενίας στα νησιωτικά λιμάνια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή. Τόνισε δε, πως σε καμία περίπτωση δε θέλει να παρέμβει στις απεργιακές τους επιλογές.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος.
Στην πολύωρη συνάντηση παρουσιάστηκαν εν εκτάσει τα αιτήματα και οι θέσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων και διεξήχθη διάλογος. Ο Υπουργός, τόσο στην αρχική του τοποθέτηση, όσο και στην τελική του συνόψιση, τόνισε πως και τα δύο βασικά, επείγοντα και επίκαιρα αιτήματα της 48ωρης κινητοποίησης, η Κυβέρνηση τα μελετά με σοβαρότητα και προσοχή, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα και τις θέσεις των Σωματείων.

Ειδικότερα:
Για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό και την αυτοτέλεια του ΝΑΤ και του ΚΕΑΝ δήλωσε, ότι σε συνεργασία με τους αρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κυρίους Γιώργο Κατρούγκαλο και Αναστάσιο Πετρόπουλο και την Κυβέρνηση η συζήτηση είναι ακόμα ανοικτή, δεν υπάρχουν ακόμα οριστικές αποφάσεις και στο τραπέζι παραμένει παρά τις δυσκολίες, τόσο το ζήτημα της αυτοτέλειας του ΝΑΤ, όσο και το ζήτημα του ποσοστού αναπλήρωσης και εν γένει οι ιδιαιτερότητες του ναυτικού επαγγέλματος και του ΝΑΤ.
Για το ζήτημα της ρύθμισης των συνθέσεων των πληρωμάτων της ακτοπλοΐας ο Υπουργός δήλωσε ευθέως, ότι αυτή η ρύθμιση αν και αποτελεί συμβατική δέσμευση, ανήκει στην κατηγορία εκείνη των επιλογών που δεν είναι σύμφωνες με τη φιλοσοφία της σημερινής Κυβέρνησης. Γι’ αυτό λαμβάνοντας υπόψη τις πολλαπλές και άμεσες κοινωνικές επιπτώσεις που θα προκαλέσει αυτό το μέτρο, η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε προσπάθεια ώστε να πεισθούν οι πάντες για την ανάγκη επανεξέτασης της λύσης αυτής. Πρόσθεσε μάλιστα πως σ’ αύτη την κατεύθυνση είμαστε σε καλό δρόμο και πως ελπίζουμε ότι αποτέλεσμα θα είναι θετικό.
Συνομολογώντας, τέλος, για την αναγκαιότητα συνέχισης του διαλόγου και των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζητημάτων των ναυτικών με κύριο ζήτημα αυτό της ανεργίας, κατέληξε με τη δήλωση ότι συνηγορεί στα όσα ζητήματα έθεσε στην αρχή ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, επαναλαμβάνοντας την κατηγορηματική διαβεβαίωση ότι αυτή η ενημέρωση και η πρόταση, δεν ενέχει ούτε κατ’ υπόνοια απόπειρα εκβιασμού ή ενθάρρυνσης συμπεριφορών κοινωνικού αυτοματισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου