Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Κίμωλο

Τρί, 13/10/2015 - 20:39

Επιχείρηση εντοπισμού αγνοούμενου υποβρύχιου αλιέα στην Κίμωλο
 – Ημιβύθιση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ελευσίνα 
– Ρύπανση στη Μήλο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κιμώλου, από ιδιώτη, ότι αγνοείται32χρονος με τον οποίο είχαν μεταβεί στην θαλάσσια περιοχή “ΒΡΩΜΟΛΙΜΝΗ” ν. Κιμώλου για τη διενέργεια υποβρύχιας αλιείας.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή σπεύσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενώ παράλληλα απέπλευσαν περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ ΙΙ” Ν.Λ. 817 με επιβαίνοντες στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, το ιδιωτικό σκάφος “ΦΩΤΕΙΝΗ” Λ.Κ. 109 καθώς και ιδιωτικό σκάφος από την περιοχή των Πολλωνίων ν. Μήλου προς παροχή συνδρομής.
Ο 32χρονος εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή “ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ” ν. Κιμώλου, καλά στην υγεία του.

Επιπροσθέτως, από την Λιμενική Αρχή Κιμώλου κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος των ανωτέρω καθώς διαπιστώθηκαν αντικανονικότητες στον τρόπο διενέργειας υποβρύχιας αλιείας.

*****
Διαπιστώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, ότι ημιβυθίστηκε το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΣΙΝΟΗ” Ν.Π. 5337, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο επί της πλωτής δεξαμενής “ΚΡΗΤΗ” Ν.Π. 16, στη θαλάσσια περιοχή “ΒΛΥΧΑ” Ελευσίνας, με αποτέλεσμα να επικάθησει η αριστερή πλευρά του στον πυθμένα ενώ μέρος της δεξιάς, να παραμένει στην επιφάνεια της θάλασσας.
Από το περιστατικό προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση εκτάσεως περίπου 50τ.μ. από ελαφρά πετρελαιοειδή και άμεσα ενημερώθηκαν οι νόμιμοι υπεύθυνοι για τη λήψη κάθε πρόσφορου μέτρου για την αντιμετώπισή της.
Από την προανάκριση που διενεργεί η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας στα πλαίσια του αυτοφώρου, ενημερώθηκε παράλληλα η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

*****
Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μήλου, από ιδιώτη, για περιστατικόθαλάσσιας ρύπανσης, εντός του ανατολικού λιμενίσκου “ΑΔΑΜΑΝΤΑ” ν. Μήλου.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. όπου διαπίστωσαν ότι εντός και κατά μήκος του κρηπιδώματος του ανωτέρω λιμενίσκου υπήρχε κηλίδα 0,50μ. πλάτους και 60μ. μήκους, από αυτοδιαλυόμενα ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, αγνώστου προελεύσεως.
Κατόπιν των ανωτέρω, ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μήλου και με την πραγματοποίηση συνεχών διελεύσεων από ελλιμενιζόμενα σκάφη και την τοποθέτηση απορροφητικών φραγμάτων και πετσετών, καταπολεμήθηκε η ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μήλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου