Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» επιστρέφουνΤα παιδιά δημιουργούν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, φτιάχνουν σελίδα κόμικς & γίνονται για λίγο μικροί εργάτες
18.10.2015
Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» επιστρέφουν με ανανεωμένη και δημιουργική διάθεση. Η Κυριακή του Οκτωβρίου παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα, όπου oι μικροί φίλοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους, να φτιάξουν σελίδα κόμικς και να γίνουν για λίγο μικροί εργάτες.
Mε αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας animation, προβάλλονται ταινίες κινουμένων σχεδίων από μικρούς σκηνοθέτες και δημιουργούς από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις 11:00 το πρωί, με εργαστήρι animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη.
Παράλληλα, πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Ακολουθεί στις 12:30 προβολή ταινιών από την ASIFA (AWG) και εκπαιδευτική δράση από την παιδαγωγική ομάδα Μικρές Ιστορίες.
Ακολουθεί αναλυτικότερα το πρόγραμμα:
– «Όταν οι καμινάδες έκαναν πάρτι»: εργαστήρι animation από τον Μπάμπη Αλεξιάδη
Μέσα σε τρεις ώρες γεμάτες παιχνίδι, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις παραδοσιακές τεχνικές του animation και να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους. Με αφετηρία την ιστορία, την αρχιτεκτονική και τον ευρύτερο χώρο του παλιού εργοστασίου φωταερίου και με εργαλεία το σχέδιο, τα χρώματα και τη ζωγραφική, τα παιδιά θα αλλάξουν για μια μέρα όλη την Τεχνόπολη και θα δώσουν ζωή στις καμινάδες της, πραγματοποιώντας το δικό τους animation.
Αίθουσα: Παλαιοί Φούρνοι
Έναρξη: 11:00
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 14 ετών και διαρκεί περίπου 180’. Θα υπάρξει διάλειμμα.
– «Μικροί εργάτες εκπαιδεύονται…»: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
Νεαρός ανειδίκευτος εργάτης λιποθυμά από τις αναθυμιάσεις. Ποιος θα φωνάξει το γιατρό του εργοστασίου; Πρόβλημα στις ατμομηχανές! Γρήγορα οι τεχνικοί να τις επισκευάσουν! Ανθρακείς και θερμαστές σε δράση… Η πόλη πρέπει να φωτιστεί! Οι μικροί μας φίλοι γίνονται μικροί εργάτες και έχουν ένα και μοναδικό καθήκον: να φωτίσουν την πόλη παράγοντας φωταέριο!
Σημείο συνάντησης: Νέο Υδαταέριο (χώρος εκπαιδευτικών προγραμμάτων)
Έναρξη: 11:00
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 7 έως 11 ετών και διαρκεί περίπου 90’.
– Προβολές ταινιών animation από παιδικά εργαστήρια της AWG (ASIFA Workshop Group) από όλο τον κόσμο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Animation
Η ΑWG είναι μία παγκόσμια ένωση παιδικών εργαστηρίων που αποτελείται από 23 χώρες. Στόχος της είναι να προωθεί την τέχνη του animation διεθνώς, καθώς και την αισθητική που παράγει η τέχνη. Αξίες της είναι η παγκόσμια ειρήνη και η επικοινωνία ανάμεσα στους λαούς, ενώ τα θέματα των έργων προάγουν τον πολιτισμό και τις ανθρώπινες αξίες. Οι ομάδες εργασίας καθοδηγούνται από animators ή μυημένους δασκάλους στην τέχνη του animation. Το 2015, η παγκόσμια ημέρα animation εορτάζεται από όλες τις χώρες μέλη της ASIFA μεταξύ 17 και 31 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση της πρώτης δημόσιας προβολής κινουμένων σχεδίων που έγινε την 28η Οκτωβρίου 1892 στο Παρίσι.
Αίθουσα: Αεριοφυλάκιο 1- Αμφιθέατρο
Έναρξη: 12:30
Ακολουθούν οι ταινίες που θα προβληθούν:
– «Αναμνήσεις από τον τόπο μας…»
Animated Memories (Διάρκεια: 38’, AWG 2012 project)
Animated Memories (Διάρκεια: 12’, Portugal, AWG 2012 project)
Η ιδέα αυτού του έργου ήταν να προαχθεί η τέχνη κάθε τόπου μέσα στην ίδια του τη χώρα, αλλά και σε χώρες του εξωτερικού. Κάθε ομάδα παιδιών (χώρα) ασχολήθηκε με έναν διαφορετικό καλλιτέχνη γνωρίζοντας και μελετώντας το έργο του, εμπνεύστηκε και κατέγραψε τη δικής της ιδιαίτερη ιστορία.
– «Ολυμπιακοί Αγώνες… Ας φανταστούμε…»
«Olympic Games – Let’s Fantasize» (Διάρκεια: 31’, AWG 2008 project)
Το Ολυμπιακό Πνεύμα, οι αξίες και τα ιδεώδη του Ολυμπισμού μεταφέρονται σε έναν ιδανικό και φανταστικό κόσμο. Οι ομάδες των παιδιών, ξεδιπλώνοντας την αστείρευτη φαντασία τους και με κεντρική ιδέα τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έγραψαν τη μοναδική τους ιστορία και την οπτικοποίησαν με εργαλείο την τέχνη του animation και τις διάφορες τεχνικές που διαθέτει.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών και διαρκεί περίπου 90’.
– «Ο δικός μου μοναδικός ήρωας» από τις Μικρές Ιστορίες
Κι αν ένας λύκος δεν θέλει να είναι κακός; Κι αν η Κοκκινοσκουφίτσα θέλει να φοράει κίτρινα και να αλλάξει όνομα; Κι αν η Σταχτοπούτα δεν θέλει να φοράει παπούτσια; Κι αν ο πρίγκιπας είναι κοντός και μοιάζει με νάνο; Κι αν το άσπρο άλογο θέλει να μεταμορφωθεί σε αρκούδα; Τι θα συνέβαινε στα παραμύθια αλήθεια; Η παιδαγωγική ομάδα Μικρές Ιστορίες ανακαλύπτει μαζί με τα παιδιά ιστορίες με παράξενους ήρωες. Οι ήρωες των παραμυθιών παίρνουν μορφή, μας μιλάνε για τις παραξενιές τους, τα αγαπημένα τους τραγούδια, το σπίτι τους και τις συνήθειές τους, και γονείς και παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια μυθοπλασίας, ρυθμικές σωματικές δράσεις και σε ένα εικαστικό εργαστήριο γεμάτο χρώματα και φαντασία. Σας περιμένουμε να δημιουργήσουμε μαζί το δικό μας φανταστικό ήρωα και να φτιάξουμε τη δικιά μας σελίδα με κόμικς.
Αίθουσα: Νέοι Φούρνοι
Έναρξη: 12.30
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 3 έως 6 ετών και διαρκεί περίπου 60’.
Πληροφορίες εκδήλωσης
Πειραιώς 100, 11854 Αθήνα (Γκάζι) , +302103460981 , http://www.technopolis-athens.com
Κυριακή 18 Οκτωβρίου από τις 11:00
Για κρατήσεις στο τηλέφωνο: +30210 3467322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 17:00)
Είσοδος ελεύθερη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου