Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο «Θρόνος του Ήλιου» υποδέχεται σχολεία από τα νησιά της Δωδεκανήσου

Ρόδος, 4/6/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο «Θρόνος του Ήλιου» υποδέχεται σχολεία από τα νησιά της Δωδεκανήσου
Δεκάδες σχολεία της Α΄ και Β΄ βαθμίδας της εκπαίδευσης έχουν επισκεφτεί μέχρι σήμερα το «Θρόνο του Ήλιου», από όλο το νησί της Ρόδου, για να παρακολουθήσουν την ομώνυμη ταινία 9 διαστάσεων  που παρουσιάζει την ιστορία του τόπου μας με τρόπο βιωματικό.
Εκτός όμως από τα σχολεία της Ρόδου, η φήμη του μοναδικού θεάματος που προσφέρει ο «Θρόνος του Ήλιου» ταξιδεύει σε όλα τα Δωδεκάνησα κι έτσι σχολεία από νησιά όπως η Σύμη, η Κως, το Καστελλόριζο, η Λέρος και η Κάρπαθος έχουν ήδη διανύσει αρκετά μίλια για να φτάσουν στο νησί μας, ώστε να απολαύσουν το διαδραστικό θέαμα.
Ο «Θρόνος του Ήλιου» δεν αποτελεί όμως απλώς ένα ευχάριστο θέαμα, αλλά ένα εργαλείο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας που προσφέρει στη μάθηση καθώς μεταδίδει τις πληροφορίες με πιο χειροπιαστό και επομένως πιο αποδοτικό τρόπο, απ’ ότι οι διαλέξεις και τα βιβλία. Έτσι, το θέαμα ανάγεται σε μία ευχάριστη και ουσιαστική εμπειρία που μένει ανεξίτηλη στη μνήμη των παιδιών.
Η συνεργασία όμως του πολιτιστικού πολυχώρου της πόλης μας με την εκπαίδευση, δε σταματάει εκεί. Με σκοπό την προσφορά στη μάθηση, οργάνωσε πριν λίγο καιρό ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου, όπου με την συνεισφορά αρκετών βιβλιοπωλείων της πόλης μας συγκεντρώθηκαν 160 περίπου τίτλοι βιβλίων. Αυτά ακολούθως διανεμήθηκαν με τη βοήθεια των Εθελοντών Ρόδου στα σχολεία: 2ο Δημοτικό και 17ο Δημοτικό Ρόδου, Κεραμικό Γυμνάσιο και ακόμα στο Παιδικό Κέντρο Μέριμνας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ρόδου.
 Δεν είναι όμως λίγα και τα συνέδρια και θερινά σχολεία που πραγματοποιούνται στη Ρόδο, οι διοργανωτές των οποίων έχουν επιλέξει το θέαμα 9 διαστάσεων για να παρουσιάσουν την ιστορία της Ρόδου στους διεθνείς συμμετέχοντες, καθώς όπως υποστηρίζουν, αποτελεί ένα πολύ αξιόλογο εργαλείο προβολής και αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις για τον τόπο μας.
Για όσους θέλουν να επισκεφτούν το «Θρόνο του Ήλιου», ισχύει πλέον το θερινό  πρόγραμμα προβολών από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 βράδυ.  Για πληροφορίες σχετικά με  προσφορές και εκπτώσεις, επικοινωνείτε στο τηλ. 22410 76850.

Και μην ξεχνάτε, για τις γιορτές του μήνα (Πλουτάρχου, Καλλιόπης, Φεβρωνίας, Πέτρου, Παύλου, Απόστολου κ.α.) να κάνετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα, ένα δώρο – εμπειρία, το Κουπόνι Δώρου του «Θρόνου του Ήλιου».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου