Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Εντοπισμός πτώματος γυναικός στο Φανάρι Μόρνου Ναυπάκτου Φωκίδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ
Τρίτη, 05 Μαΐου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  • Εντοπισμός και διασώσεις παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών στη Λέσβο
  • Εντοπισμός πτώματος γυναικός  στο Φανάρι Μόρνου Ναυπάκτου Φωκίδος
  • Κατάσχεση οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση στην Αλεξανδρούπολη  
Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα επτά (37) παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας, στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης “ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2015”, εντόπισε  στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΚΡΑ ΚΟΡΑΚΑ'' ν.Λέσβου, πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του  περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
Επίσης, σαράντα πέντε (45) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο και διεσώθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, από πλήρωμα περιπολικού σκάφους του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω παράνομα εισελθόντων αλλοδαπών, οι οποίοι, αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μυτιλήνης, συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
*****
Πτώμα γυναικός, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΡΝΟΥ'' Ναυπάκτου Φωκίδος, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ναυπάκτου, για αγνοούμενη 45χρονη ημεδαπή γυναίκα, στην ανωτέρω περιοχή.
Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εντόπισε τη σορό. Στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του Ε.Κ.Α.Β και διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.
Η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Περιφερειακό Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο Ρίου Πατρών, για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.
                                                               *****
Τετρακόσια δεκαπέντε κιλά (415 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από την Ειδική Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 61χρονο, ο οποίος μετέφερε ποσότητα ύποπτων οστράκων.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα έφερε δεκατρείς (13) σάκους με όστρακα του είδους ''τελλίνα'', υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους διακοσίων εβδομήντα ενός κιλών (271 kg),  καθώς και επτά (07) σάκους με όστρακα του είδους ''αχιβάδα'' υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους εκατόν σαράντα τεσσάρων κιλών (144 kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 61χρονος, ενώ κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου