Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Υποβολή πρότασης για ένταξη της Ρόδου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων Ευρώπης

Υποβολή πρότασης για ένταξη της Ρόδου στην Ένωση Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων Ευρώπης- European Historic Thermal Towns Association (EHTTA), που απαρτίζεται από 26 ενεργά μέλη-λουτροπόλεις, σκοπεύει  να καταθέσει ο δήμος, μέσω της ΔΕΡΜ.Α.Ε., το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα τους είναι οι λουτροπόλεις Vichy – Γαλλία, Acqui Therme- Ιταλία, Bath- Αγγλία, Ourense- Ισπανία , Spa- Βέλγιο.
Η Ένωση Ευρωπαϊκών Λουτροπόλεων (ΕΗΤΤΑ) είναι ένας διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ιδρύθηκε το 2009 στις Βρυξέλλες και αναγνωρίσθηκε το 2010 από το Συμβούλιο της Ευρώπης ως Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Διαδρομή των Ιστορικών Λουτροπόλεων. Όπως ανέλυσε διεξοδικά, σε πρόσφατη ομιλία της, η επί τιμή  Γενική  Διευθύντρια του Υπουργείου Πολιτισμού και πρόεδρος του Συμβουλίου Πολιτιστικών Διαδρομών  των Ιστορικών Λουτροπόλεων της Ευρώπης και εκπρόσωπος της ΕΗΤΤΑ στην Ελλάδα κ.  Ζωή Καζαζάκη, « η Ένωση  αποτελείται δηλαδή από πόλεις της Ευρώπης  με αναγνωρισμένη παράδοση ως λουτροπόλεις και πλούσια κληρονομιά, με σκοπό να ενισχύσουν την ιστορία τους, να διατηρήσουν και να προστατεύσουν την πολιτιστική κληρονομιά τους αναπτύσσοντας παράλληλα δημιουργικές και καινοτόμες πολιτικές προώθησης και ενίσχυσης τους».
Στην απόφαση για ένταξη στην ΕΗΤΤΑ οδηγήθηκε η δημοτική αρχή, καθώς η Ρόδος, πληροί όλα τα κριτήρια που θέτει η οργάνωση. Με έναν πλήρη φάκελλο στον οποίο θα περιλαμβάνονται όλα τα στοιχεία, από τις ιαματικές πηγές της Καλλιθέας, την ιστορία και τον πολιτισμό της,  μέχρι τις πολιτιστικές δράσεις, εκδηλώσεις και φεστιβάλ, καθώς και τις ξενοδοχειακές υποδομές, η Ρόδος τεκμηριώνει την πρόθεση της για ένταξη στο δίκτυο των λουτροπόλεων. Ενισχύεται δε και από το γεγονός ότι παράλληλα διεκδικεί με βάσιμες ελπίδες και έχει θέσει υποψηφιότητα για τον θεσμό της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021».
Σε πρόσφατη μάλιστα συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (ΣΔΙΠΕ), παρουσία της υπουργού Μακεδονίας-–Θράκης κ. Κόλλια- Τσαρούχα, που πραγματοποιήθηκε την 1η Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη και στην οποία συμμετείχαν ως μέλη του δ.σ. από το Δήμο Ρόδου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και ο εντεταλμένος σύμβουλος Βασίλης Ψυλλάκης, απεφασίσθησαν: αφενός ο Σύνδεσμος της χώρας μας να συμμετάσχει στην Ένωση ως συνδεδεμένο μέλος και να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που θα προβεί η Ρόδος για ένταξης της στα ενεργά μέλη της ΕΗΤΤΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου