Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Άρθρο της κυρίας Myriam Krodos
Η οικουμενική διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στης 10 Δεκεμβρίου του 1948, έγινε σταθμός για το ανθρώπινο γένος, οποιαδήποτε καταπάτηση, στα δικαιώματα των ανθρώπων, δικάζεται και καταδικάζεται από τα Έθνη όταν αυτή γίνεται αντιληπτή.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, είναι οι θεμελιώδεις ελευθερίες του ανθρώπου, που μπορεί να χρησιμοποιήσει τις αρετές, την νοημοσύνη, τα χρήματα, την συνείδηση, τον τρόπο έκφρασης και άλλες ανάγκες που έχει. Οποιαδήποτε στέρηση στα δικαιώματα του, δημιουργεί πολιτικές και κοινωνικές αναταραχές, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει βία.
Το δικαίωμα στα ανθρώπινα δικαιώματα προβλήθηκε και διεκδικήθηκε, από τα χρόνια του Ελληνικού διαφωτισμού, οι σοφιστές έκαναν διάκριση του φυσικού από του συμβατικού νόμου. Πρώτοι αυτοί αμφισβήτησαν τις διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους, σε ελεύθερους και δούλους, σε ευγενείς και σε αυτούς που είχαν ταπεινή καταγωγή, σε Έλληνες και βαρβάρους, σε πλούσιους και φτωχούς. Οι ιδέες αυτές αναπτύχτηκαν στους νεότερους χρόνους και υιοθετήθηκαν, συμπληρώθηκαν, και αναπτύχτηκαν, από τους μεγάλους διανοητές του Ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Αυτοί υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα για ελεύθερη σκέψη έκφρασης, και την περίφημη για τότε απόφαση της ανεξιθρησκίας.
Η οικουμενική διακήρυξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, στης 10 Δεκεμβρίου του 1948, έγινε σταθμός για το ανθρώπινο γένος, οποιαδήποτε καταπάτηση, στα δικαιώματα των ανθρώπων, δικάζεται και καταδικάζεται από τα Έθνη όταν αυτή γίνεται αντιληπτή.
Υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας κράτη με μοναρχικά πολιτεύματα, που βιάζουν με άγριο τρόπο τα ανθρώπινα δικαιώματα, και που η ανθρώπινη ζωή δεν έχει αξία για αυτούς. Ακόμα η λογοκρισία είναι δεδομένη, η ατομική ελευθερία και η γνώμη απαγορεύετε και καταγράφονται και παρακολουθούντα τα προσωπικά δεδομένα. Στους πολίτες στερούν, ακόμα και τα πολιτικά δικαιώματα, φυλακίζουν και βασανίζουν, για τα πολιτικά φρονήματα, η για της θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.
Πριν από λίγες μέρες, διάβασα ένα φρικιαστικό έγκλημα, σε μια από αυτές τις χώρες. Ήταν ένα παΐδι 13 ετών, και έκανε το λάθος να πάει σε μια διαδήλωση, από εκεί και πέρα χάθηκαν τα ίχνη του, όταν βρέθηκε ήταν αγνώριστο οι δικοί του τρόμαξαν να το αναγνωρίσουν.
Η βία που είχε ασκηθεί σε αυτό το παιδί ήταν απίστευτη, του είχαν κόψει τα γεννητικά του όργανα, αλλά δεν έφτανε αυτό είχαν γεμίσει το παιδικό κορμάκι του με σφαίρες.
Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα, και δυσκολεύτηκα να δω το βίντεο, ο τρόπος που πήραν την ζωή αυτού του παιδιού, όχι μόνο καταπατήθηκαν τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά βεβήλωσαν με τον αγριότερο τρόπο, το πλάσμα αυτό που λέγετε παιδί, ότι πιο αγνό και ανθρώπινο στον κόσμο μας, και δεν σεβάστηκαν, ούτε είχαν κανένα ηθικό φραγμό ,για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που διέπραξαν. Η παιδεία κα η διαπαιδαγώγηση, σίγουρα έπαιξαν ρόλο στην διαμόρφωση αυτών των τεράτων.
Βλέπουμε ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα, θέλουν ακόμα δουλειά για να μπουν στη συνείδηση όλων των ανθρώπων, θα πρέπει να υπάρξει αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους που είναι μέλη μιας Εθνικής κοινότητας, η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να γίνει ασπίδα για να έχουμε το θεμιτό αποτέλεσμα. Ακόμα πρέπει να γίνει συνείδηση όλων των ανθρώπων, να συνεργάζονται καταγγέλλοντας κάθε καταπάτηση που βλάπτει τον άνθρωπο. Οι κυρώσεις να είναι σκληρές και παραδειγματικές..
Έτσι πιστεύω ότι ίσως μειώσουμε την καταπάτηση εναντίων του ανθρώπου, γιατί κακά τα ψέματα, είναι δύσκολο να επαλειφθεί το φαινόμενο αυτό, όμως τουλάχιστον ας προσπαθήσουμε να το μειώσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου