Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 21 Ιουνίου 2008

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ

Με δελτίο τύπου το οποίο μας έστειλε ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ’, ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν ώστε το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ το οποίο διεξήχθη στις 24 και 25 Μαΐου να έχει απόλυτη επιτυχία.
Ανάμεσα σε όλους αυτούς, το ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ, ευχαριστεί και τον ΡΟΔΟΣυλλέκτη.
Εμείς απλώς θα πούμε ότι αν κάποιοι πρέπει να ευχαριστήσουν, ήμαστε εμείς και όχι το ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΡΟΔΟ στο οποίο έχουμε υποχρέωση να βρισκόμαστε δίπλα του.
Η προβολή της Ρόδου μας είναι υποχρέωση όλων, ‘επώνυμων’ και ‘ανώνυμων’.

Ρόδος, 21/06/ 2008
Αρ. Πρωτ. 42/2008
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Μεσαιωνικό Ρόδο, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Διεθνούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, στις 24 & 25 Μαΐου, έχει προχωρήσει σε νέες συνεργασίες που προάγουν τον διαπολιτισμικό διάλογο και προωθούν την φήμη του πέρα από τα όρια της Ρόδου και της υπόλοιπης Ελλάδας.
Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ παρουσιάστηκε σε συνέδριο που οργάνωση η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στη Σύρο, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού, ως ένα αξιόλογο πολιτιστικό προϊόν, ικανό να προσελκύσει ποιοτικό τουρισμό αλλά και να ωφελήσει ποικιλότροπα την τοπική κοινωνία. Τον επόμενο μήνα, το Μεσαιωνικό Ρόδο θα συμμετάσχει ακόμα στις εναρκτήριες εκδηλώσεις της 6ης Γιορτής Παραμυθιών στην Κέα με την αφήγηση της Ιστορίας του Δράκου της Ρόδου και δρώμενο για την αναζήτηση του. Η αξιόλογη αυτή γιορτή που διοργανώνεται από το Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης των Μύθων και Παραμυθιών, θα διαρκέσει 8 ημέρες με διεθνείς συμμετοχές από χώρες όπως Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ολλανδία, Σερβία, Λιθουανία κ.α
Επίσης, ακόμα ένα Μεσαιωνικό Φεστιβάλ θα επισκεφτούν εκπρόσωποι του συλλόγου, προσκαλεσμένοι της πόλης Obidos, για να παρακολουθήσουν μία από τις πιο γνωστές διοργανώσεις του είδους στην Πορτογαλία, για τον εμπλουτισμό της υπάρχουσας τεχνογνωσίας και να συζητηθεί η δυνατότητα πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των πόλεων μας. Άλλωστε, το Μεσαιωνικό Ρόδο, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι υπηρεσιών Τουρισμού και Πολιτισμού του Obidos στην πόλη μας, για να παρακολουθήσουν το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, φρόντισε να προγραμματίσει συναντήσεις με εκπροσώπους του Δήμου Ρόδου και Λίνδου, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διδυμοποίησης με έναν εκ των δύο δήμων.


Στο σημείο αυτό, το Μεσαιωνικό Ρόδο επιθυμεί να ευχαριστήσει όλους όσους έδωσαν αυτή την πολυδιάστατη προοπτική στο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ, συντέλεσαν στην πραγματοποίηση μίας διοργάνωσης που αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό μας, προβάλει την πόλη μας, αποφέρει ουσιαστικά τουριστικά οφέλη και φυσικά γίνεται το μέσον για την ανάπτυξη διεθνών διαπολιτισμικών σχέσεων. Έτσι, ανάμεσα σε αυτούς θα θέλαμε να αναφέρουμε:
Τον Μεγάλο Χορηγό του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ 2008 και συνεργάτη, το Ιστορικό Πάρκο Ρόδου και προσωπικά τον κ. Βάγιο Σαββιού, χωρίς τη συνδρομή του οποίου η φετινή διοργάνωση δε θα είχε καταστεί εφικτή. Συντέλεσε πολυεπίπεδα στην διευκόλυνση της όλης διοργάνωσης και κυρίως στήριξε την κάλυψη των διεθνών συμμετοχών. Να πούμε ότι το Ιστορικό Πάρκο είναι ένας πρωτότυπος χώρος που αναφέρεται στην Ιστορία του νησιού της Ρόδου από την Αρχαιότητα μέχρι τα νεότερα χρόνια και η σχεδίαση, κατασκευή και επιμέλεια του έγινε από τον Μιχάλη και την Αγγελική Τριανταφύλλου.
Επίσης, ο Οργανισμός Πολιτιστικής Ανάπτυξης Νομαρχίας Δωδεκανήσου (ΟΠΑΔ), για 3η συνεχή χρονιά στήριξε την προσπάθεια του Μεσαιωνικού Ρόδου και με το ενδιαφέρον της προέδρου κας Τζένης Φάκα, την οποία ο σύλλογος θα ήθελε να ευχαριστήσει και προσωπικά, θεσμοθετήθηκε πλέον η διοργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ.
Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ) στήριξε φέτος το έργο των πολιτών της Ρόδου, που φιλοδοξεί να επεκταθεί στο νησί με σπονδυλωτή μορφή που θα περιλαμβάνει τις Γιορτές των Κάστρων, σε ένα ευρύτερο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ της Νήσου Ρόδου. Ήδη σχετική πρόταση παρουσιάστηκε τον χειμώνα που μας πέρασε σε συνάντηση του Συνδέσμου Ορεινών Δήμων από την πρόεδρο του Μεσαιωνικού Ρόδου.
Η τράπεζα Δωδεκανήσου επίσης ήταν χορηγός φέτος του πολύ σημαντικού Μεσαιωνικού Συμποσίου που παρουσίασε για πρώτη φορά στον κόσμο το Χειρόγραφο του Μιχαήλ της Ρόδου (αναφορές σε αυτό έχουν γίνει σε συνέδρια πανεπιστημίων στο Παρίσι και πόλεις των ΗΠΑ) και ήταν αφιερωμένο στην Ναυπηγική Τέχνη που Χάνεται…
Το Εμπορικό Επιμελητήριο Δωδ/σου και ο ΟΤΕ υπήρξαν αυτή τη χρονιά από τους σημαντικούς χορηγούς της Διεθνούς μας διοργάνωσης και η συνδρομή τους ουσιαστική στη στήριξη των εθελοντών διοργανωτών.
Η ναυτιλιακή εταιρία Sea Dreams στήριξε πολυεπίπεδα την φετινή προσπάθεια ενώ έχει προσφέρει μία ημερήσια εκδρομή στη Σύμη για τους εθελοντές του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβρη. Να ευχαριστήσουμε σε αυτό το σημείο τον κ. Πάρη Κακά για το προσωπικό του ενδιαφέρον για προσφορά στη διοργάνωση.
Επίσης, η εταιρία ΡΟΔΩΝ ΑΕ (Sunshine Hotel), o καφενές ΚΟΥΚΟΣ, τα ξενοδοχεία ΝEST, Mediterranean, Avalon, Nikolis, Hermes, η Ροδιακή Ζυθοποιία Magnus, το Rodos Tours, το Auto Europe Car, το GEM travel, ήταν ακόμα κάποιοι από τους βασικούς μας χορηγούς.
Οι σταθεροί μας χορηγοί: Εταιρία Δ & Κ Μαντικός, το ΤΕΕ Δωδεκανήσου, η Ταβέρνα Σαρρής, το Φώτης Μέλαθρον, τα εστιατόρια Φώτης και Κοντίκι, η Ρωγμή του Χρόνου, η Trinity Vision, η Μαριτάνα Ανθοπούλου, η ταβέρνες Μαμά Σοφία και Χατζηκέλης, το Music Spot, η Guard Rodos Security (GRS), η Studio f64 (Ερίκος Χατζηνικήτας) και ο Γιώργος Παστρικός, η εταιρία Υιοι Ευστρατίου, το σινεμά Παλλάς και η εταιρία Χαλικιάς για άλλη μία φορά συντέλεσαν στην υλοποίηση του οράματος μας για τη Ρόδο.

Ακόμα, νέοι υποστηρικτές στο εγχείρημα του Φεστιβάλ ήταν: η DT Productions, η ναυτιλιακή ΑΝΕΣ, το ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, το Κολλέγιο Ρόδου, η ασφαλιστική εταιρία Χρήστου Πεσυρίδη Euro Star, η Hedera (Print House), τα εστιατόρια Dinoris και «Πάμε να Μαγειρέψουμε», η ΔΟΜΗΣΗ Ρόδου, το Odyssey, το My Way, το καφέ νέας εποχής ΑΣΡΑΜ, το ζαχαροπλαστείο Μike’s, η μελισσοκομική Δωδεκανήσου, η Sephora, η ΒΑΠ Κουγιός, το Family Fun, το Cosmos Center, η Gallery Selina, οι Πηγές Καλλιθέας ΑΕ, οι ταπετσαρίες Βυζαντίνης και η Βιοπλάζ Νικολάου.
Ευχαριστούμε τον Κιούρη για την επιμελημένη σχεδίαση των εντύπων του Φεστιβάλ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς επικοινωνίας: TV Ίριδα, TV Κόσμος, Ρόδος TV4, Ραδιόφωνο Λυχνάρι, Παλμός, ΕΡΑ Ρόδου, Ρόδος FM, Radio1, Alpha News, Ράδιο Αρχάγγελος, Sky news, ANT1 & Ρυθμός Δωδ/σου και εφημερίδα Ροδιακή. Επίσης, στους χορηγούς για το διαδίκτυο: My Aegean, Koyinta art e-magazin, Rhodes Online, Cineek e-magazin, Ροδοσυλλέκτης και Go-Culture.
Για τη συνεργασία και στήριξη ευχαριστούμε: την Οικογένεια Λ. & Α. Κακλιού, τις υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, το σωματείο Παραδοσιακών Καφενείων και Μπαρ Μεσαιωνικής Πόλης, το σωματείο Εστιατόρων Δωδεκανήσου, το 1ο ΚΑΠΗ Ρόδου, το σύλλογο εικαστικών Δωδεκανήσου (ΣΕΔ), το Φροντιστήριο ξένων γλωσσών Βάσως Μιχαλαρέα, το σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών, το σύλλογο για τη διατήρηση της Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και προσωπικά την κα Μαρία Κόλλια, το Σύλλογο Γυναικών Ρόδου, την Αρχαιολογική Υπηρεσία, τον καραβομαραγκό κ. Μιχάλη Χατζηνικολάου, τον Ηρακλή Καβουκλή για την πανοραμική φωτογράφηση του project, την Praxis Plus, το Λάκη Ζαϊρη, και το καφέ ΕΘΝΙΚ.
Επίσης, το Ροδιακό Οργανισμό Αγώνων Νήσων (ΡΟΑΝ), που με τη συνεχή συμπαράσταση δίνει συνέχεια στην προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος μας για τη Ρόδο και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για την παροχή τηλεπικοινωνιακών μέσων και εξειδικευμένου προσωπικού καθ’ όλη τη διάρκεια τόσο του 1ου όσο και του 2ου Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, συντελώντας στην επιτυχία της διοργάνωσης.
Το μεγαλύτερο όμως ευχαριστώ αξίζει σε όλους αυτούς του ανώνυμους εθελοντές που μετέτρεψαν για λίγο την πόλη μας σε ένα παραμυθένιο σκηνικό, για να ταξιδέψουμε για λίγο πίσω στο χρόνο, επενδύοντας το μεράκι τους και τον προσωπικό τους χρόνο αλλά και τους ιστορικούς και νομικούς μας συμβούλους, που μας καθοδηγούν από την αρχή της προσπάθειας.
Κλείνοντας θα θέλαμε να προσθέσουμε ότι η φετινή διοργάνωση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ έπεισε όσο ποτέ άλλοτε για τα οφέλη της στην τοπική κοινωνία, λόγω της άρτιας οργάνωσης της αλλά και του ποιοτικού αποτελέσματος. Η φήμη της διαδόθηκε τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό και δέχεται καθημερινά συγχαρητήρια μέχρι σήμερα για το άψογο αποτέλεσμα.

Μάλιστα για πρώτη χρονιά φέτος, το Υπουργείο Πολιτισμού, με την υπ’ αριθμό 46810/572 απόφαση έθεσε το Φεστιβάλ του Μεσαιωνικού Ρόδου υπό την Αιγίδα του. Να τονίσουμε ότι πραγματοποιήθηκε με ελάχιστο κόστος λόγω της εθελοντικής προσφοράς και δεν επιβάρυνε οικονομικά στο ελάχιστο το Δήμο Ροδίων.
Για το ΔΣ
Άννα Αχιολά
Πρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου