Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ.

Με τη βοήθεια της μηχανής μας, ανεβήκαμε στο πανέμορφο δάσος του Προφήτη Ηλία και επισκεφθήκαμε τις ξενοδοχειακές εγκατάστασης του Δήμου Καμείρου ‘Έλαφος και Ελαφίνα’, και το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία το οποίο βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο.
Χρωστούσαμε αυτό το αφιέρωμα στην περιοχή γι’ αυτό αφού εφοδιαστήκαμε με τα φωτογραφικά μας σύνεργα φτάσαμε εκεί για να αποθανατίσουμε το τοπίο και τις εγκαταστάσεις της Βίλας Ντέ Βέκι και του πρόσφατα ανακαινισθέντος ξενοδοχείο ‘Έλαφος’ καθώς επίσης και το ‘Ελαφίνα’.
Η Διευθύντρια του ξενοδοχείου μας υποσχέθηκε να μας στείλει το ιστορικό του κτιρίου.
Νομίζουμε πάντως ότι αν κάποιος θέλει να συνδυάσει περιήγηση, αναψυχή, απόλαυση, και παιχνίδι για τα παιδιά, - τα παιδιά θα μπορέσουν να δουν και τα ελάφια τα οποία υπάρχουν δίπλα από το ξενοδοχείο - τότε καλό είναι να επισκεφθεί τον Προφήτη Ηλία πάνω από το καταπράσινο χωριό της Σαλάκου.
Η απίθανη αρχιτεκτονική, η προσεκτικά μελετημένη διακόσμηση του χώρου και το χαμόγελο των εργαζομένων, σίγουρα θα σας ‘υποχρεώσουν’ σε ένα όμορφο γεύμα στο ρομαντικό εστιατόριο και ένα καφέ στο σαλόνι με θέα το πανέμορφο δάσος.
Απόλυτα ακριβής στη υπόσχεση της η διευθύντρια του ξενοδοχείο, μας έστειλε το παρακάτω κείμενο.

Οι Ιταλοί, γνωστοί για την υψηλή τους αισθητική και το διαχρονικό σχεδιασμό των κτιρίων τους, έχτισαν το Ξενοδοχείο Έλαφος το 1929, προκειμένου αυτό να φιλοξενεί τους αξιωματικούς του ιταλικού στρατού. Το σμαραγδένιο νησί της Ρόδου ευεργετημένο από το θεό του Ήλιου με τη μόνιμη σχεδόν ηλιοφάνεια όλο το έτος, δε θα μπορούσε παρά να είναι η φυσική επιλογή για την κατασκευή του. Μέχρι και σήμερα το Έλαφος εξακολουθεί να εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που το χαρακτηρίζει. Το όνομά του το οφείλει στο πανέμορφο, σπάνιο και αυστηρά προστατευόμενο είδος ελαφιού Dama Dama, το οποίο ζει στο μαγευτικό δάσος που περιβάλλει το ξενοδοχείο. Σε υψόμετρο 780μ, στο όρος του Προφήτη Ηλία, σχεδόν στο κέντρο του νησιού, μέσα σ’ένα καταπράσινο περιβάλλον, με σπάνια βλάστηση, πανύψηλα πεύκα, αιωνόβια πλατάνια και το μοναδικό στο είδος του «Κέδρο του Άτλαντα», το ΕΛΑΦΟΣ υπόσχεται αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.
Ανακαινισμένο πρόσφατα με απόλυτο σεβασμό, ώστε να μην αλλοιωθεί η ξεχωριστή φυσιογνωμία και αισθητική του, το ξενοδοχείο απέκτησε όλες τις απαραίτητες ανέσεις και υποδομές που το καθιστούν ιδανικό «καταφύγιο» γι’αυτούς που αναζητούν εναλλακτικές μορφές εξορμήσεων και διακοπών.
Με εκπληκτική θέα προς τη θάλασσα που κυριολεκτικά κόβει την ανάσα, με εικόνες από το δάσος που προβάλλουν απ’τα παράθυρα και τις βεράντες των δωματίων, σαν να βγήκαν από παραμύθι, με ήχους και αρώματα από την ανέγγιχτη φύση, το ΕΛΑΦΟΣ προκαλεί και ταυτόχρονα αποπλανεί τις αισθήσεις!
21 δωμάτια και 3 άνετες σουίτες που κατά καιρούς φιλοξένησαν σημαντικά ιστορικά και πολιτικά πρόσωπα της Ευρώπης, παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις που αναζητά ο εκλεκτικός επισκέπτης. Κεντρική θέρμανση, τηλεόραση, mini-bar, στεγνωτήρας μαλλιών και τηλέφωνο είναι διαθέσιμα σε κάθε δωμάτιο. Αυτό όμως που κερδίζει τους ενοίκους είναι το παιχνίδι με τα χρώματα, το πάντρεμα του ξύλου με το μέταλλο και η θετική ενέργεια που πηγάζει από κάθε αντικείμενο.
Το Έλαφος διαθέτει επίσης σύγχρονο γυμναστήριο, σάουνα και εντυπωσιακά ξυλόγλυπτα επιτραπέζια, για ατελείωτες ώρες διασκέδασης.
Στην καφετέρια του ξενοδοχείου οι γεύσεις των παραδοσιακών και ντόπιων σπιτικών γλυκών ξετρελαίνουν με την αυθεντικότητά τους, ενώ δίπλα στο τζάκι μπορεί κανείς να απολαύσει ευεργετικά ροφήματα από βότανα που συλλέγονται στο όρος που φιλοξενείται το Έλαφος.
Το εστιατόριο διαθέτει ξεχωριστές γεύσεις, με παραδοσιακές τοπικές αλλά και διεθνείς συνταγές, ενώ για όλα τα πιάτα χρησιμοποιούνται φυσικά αγνά υλικά τα περισσότερα απ’τα οποία παράγονται στις γειτονικές περιοχές.
Εκτός από τις αναμενόμενες υπηρεσίες όπως η 24ώρη λειτουργία της υποδοχής, το early breakfast γι’αυτούς που ταξιδεύουν νωρίς και η δυνατότητα για late check out, το προσωπικό και η διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι σε θέση να οργανώσουν αξέχαστους γάμους και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις με ιδιαίτερο παραδοσιακό και θρησκευτικό χρώμα. Τα γειτονικά πετρόκτιστα παρεκκλήσια, το ειδυλλιακό περιβάλλον, η άψογη εξυπηρέτηση του προσωπικού και η φιλόξενη και διακριτική διαμονή, εξασφαλίζουν τις ιδανικές προϋποθέσεις για κλειστές εκδηλώσεις, γεμάτες μαγεία και αξέχαστες εμπειρίες.
Τέλος, οι φυσιολάτρες και όσοι αρέσκονται στην πεζοπορία, θα ενθουσιαστούν απ’τις μοναδικές διαδρομές και τα κρυφά μονοπάτια ανάμεσα στο δάσος, που οδηγούν με τη σειρά τους σε μοναστήρια, πηγές και ξέφωτα με μοναδική ομορφιά. Ενώ οι πλέον τυχεροί δεν αποκλείεται να έχουν μια απρόσμενη συνάντηση με τα ντροπαλά και συνάμα θρυλικά ελάφια Dama-Dama.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου