Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Αμερικανίδα σκότωσε την καμηλοπάρδαλη απλά για χαβαλέ!!

Αγαπημένες φίλες και φίλοι, 

Η Τες σκότωσε αυτή την καμηλοπάρδαλη απλά για χαβαλέ. 

Ποζάρει χαρούμενη με το πτώμα σε φωτογραφίες που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα και καυχιέται ότι ήταν ένα «κυνήγι-όνειρο»! Αλλά τώρα έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να πετύχουμε παγκόσμια προστασία γι' αυτά τα υπέροχα πλάσματα!
Σε λίγες βδομάδες, κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν σε μια κρίσιμη διάσκεψη για την άγρια φύση. Και για πρώτη φορά, πέντε αφρικανικές χώρες προτείνουν να προστεθούν οι καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των προστατευόμενων ειδών -- κάτι που θα ήταν ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάσωσή τους. Και πρέπει να γίνει επειγόντως, γιατί ο πληθυσμός τους έχει ήδη μειωθεί κατά 40%.
Υπόγραψε τώρα μ’ ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού για να μετατρέψουμε αυτή την αισχρή δολοφονία, στο έναυσμα για την παγκόσμια προστασία τους: 
Προς όλες τις κυβερνήσεις στη διάσκεψη της CITES: 
«Σας καλούμε να προσθέσετε τις καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των προστατευόμενων ειδών της CITES, να θέσετε σε εφαρμογή σχέδιο δράσης, με στόχο να ανακάμψει ο πληθυσμός τους και να προστατευτούν οι βιότοποί τους, και να στηρίξετε τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να ζήσουν αρμονικά πλάι στους ψηλότερους φίλους μας από το ζωικό βασίλειο.» 
Ακόμη ανακαλύπτουμε καινούργια πράγματα για την πνευματική και συναισθηματική νοημοσύνη των καμηλοπαρδάλεων, όπως ότι επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που μοιάζει με βουητό ανέμου! Οι αρρωστημένες φωτογραφίες της Αμερικανίδας κυνηγού προκάλεσαν παγκόσμια οργή, γιατί ο μέσος άνθρωπος βαθιά μέσα του γνωρίζει πως και τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια. 
Μπορεί τα νέα μέτρα να μη βάλουν τέλος στο ψυχαγωγικό κυνήγι σε ιδιωτικά πάρκα, αλλά θα φέρουν νέες σκληρές ρυθμίσεις στο εμπόριο τροπαίων από καμηλοπαρδάλεις και μεγαλύτερη προστασία απ’ τη λαθροθηρία και την εξαφάνιση των βιοτόπων τους. Γι’ αυτό υπόγραψε τώρα και στήριξε με τη φωνή σου το επείγον σχέδιο για την προστασία τους, που θα συζητηθεί στη μεγάλη διάσκεψη για τα άγρια ζώα τον Μάιο!
Ως τώρα έχει δοθεί λίγη σημασία στις καμηλοπαρδάλεις. Αλλά, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται συνεχώς, ήρθε η ώρα να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να κάνουμε viral αυτό το ψήφισμα, για να τραβήξουμε την προσοχή των κυβερνήσεων. 
Το ξέρουμε ότι η ζωή είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αλλά όπου κι αν κοιτάξουμε, βλέπουμε τα πιο υπέροχα πλάσματα να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Είναι τραγωδία -- και μόλις που αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους τα ζώα συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη Γη. Έχουμε αγωνιστεί για τους ελέφαντες και τους ουρακοτάγκους -- τώρα ας συσπειρωθούμε για τις καμηλοπαρδάλεις. 
Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Christoph, Sarah, Martyna, Rewan, Joseph, Rosa, Jenny και όλη η ομάδα του Avaaz 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 
Οργή για την Αμερικανίδα που σκότωσε σπάνια, μαύρη καμηλοπάρδαλη και ποζάρει περήφανα δίπλα της (LiFO)
Στα Αγγλικά: 
Οι καμηλοπαρδάλεις απειλούνται: Ο πληθυσμός τους μειώθηκε κατά 40% τα τελευταία 15 χρόνια (Scientific American)
Οι καμηλοπαρδάλεις… μουρμουρίζουν: Ο ευγενής γίγαντας της Αφρικανικής σαβάνας περνάει τα βράδια του μουρμουρίζοντας (DailyMail)


Εδώ η Τες ποζάρει χαρούμενη με το πτώμα της καμηλοπάρδαλης που σκότωσε και καυχιέται ότι ήταν ένα «κυνήγι-όνειρο»! Αλλά τώρα έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να πετύχουμε παγκόσμια προστασία γι' αυτά τα υπέροχα πλάσματα, στην κρίσιμη διάσκεψη για την άγρια φύση που θα γίνει σε λίγες βδομάδες! Υπόγραψε με ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού, για να δώσουμε στις καμηλοπαρδάλεις την προστασία που χρειάζονται: 


Το Avaaz είναι το μεγαλύτερο κίνημα πολιτών με 47 εκατομμύρια μέλη παγκοσμίως. Κινητοποιούμαστε για να φέρνουμε τις απόψεις και τις αξίες των λαών στο επίκεντρο των παγκόσμιων πολιτικών αποφάσεων. Η λέξη «Avaaz» σημαίνει «φωνή» ή «τραγούδι» σε πολλές γλώσσες. Τα μέλη του Avaaz βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ η ομάδα μας είναι διασκορπισμένη σε 18 χώρες και 6 ηπείρους, και χρησιμοποιεί 17 γλώσσες. Μάθε περισσότερα για τις μεγαλύτερες νίκες του κινήματός μας ή βρες μας στο Facebook και το Twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου