Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Οι δράσεις του Μουσικού Σχολείου κατά το μήνα Οκτώβριο.

Ρόδος, 26/10/2017 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Θέμα: Εκδηλώσεις-συμμετοχές Μουσικού Σχολείου Ρόδου κατά τον Οκτώβριο

Ένας πλούσιος σε εκδηλώσεις Οκτώβρης για το Μουσικό Σχολείο Ρόδου, φτάνει στο τέλος του με τη μαθητική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, (στο αμφιθέατρο του Σχολείου την Παρασκευή 27/10 στις 09:00) και τη συμμετοχή μας στα εγκαίνια της έκθεσης «Μακρά Πορεία της Δωδεκανήσου προς την Ενσωμάτωση» στο πλαίσιο του εορτασμού του 2017 ως Έτους Δωδεκανήσου, στις 28/10 μετά την παρέλαση.
Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου το Μουσικό Σχολείο, που φέτος κλείνει 25 χρόνια λειτουργίας, διοργάνωσε ή συμμετείχε στις παρακάτω εκδηλώσεις:
- Στο 1ο Πανευρωπαϊκό Συμπόσιο για τα Μουσικά Σχολεία, που διοργανώθηκε στη Βιέννη, με εισηγήσεις δύο εκπαιδευτικών του Σχολείου μας,
- Στο διεθνές φεστιβάλ "Treasure of Hellas”, που διοργάνωσε δεύτερη φορά στη Ρόδο η Ακαδημία Τεχνών και Εκπαιδευτικών Καινοτομιών της Μόσχας, με τέσσερις συμμετοχές στο διαγωνισμό τραγουδιού, από τις οποίες οι τρεις πήραν πρώτο βραβείο και η μία 3ο. Στην τελετή έναρξης συμμετείχε η παραδοσιακή ορχήστρα και στο gala το σύνολο κρουστών.
- Στη μουσική συναυλία για το πρόγραμμα Erasmus του 1ου Λυκείου Ρόδου, που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Σχολείου μας, με την ευρωπαϊκή ορχήστρα, την ευρωπαϊκή χορωδία, το παραδοσιακό σύνολο και το σύνολο κρουστών.
- Στην κοινή συναυλία με το Μουσικό Σχολείο Βόλου, όπου συμμετείχε η ευρωπαϊκή ορχήστρα και η ευρωπαϊκή χορωδία, σε μία πολύ όμορφη γεμάτη μελωδίες βραδιά.
- Στην εκδήλωση της ΧΕΝ Ρόδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου «Δικαιώματα και υποχρεώσεις των παιδιών» και 
- στην «1η ημερίδα για τον καρκίνο του στόματος», που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών και ο Σύλλογος Οδοντιάτρων Δωδ/σου, με την ευρωπαϊκή χορωδία.
- Στην έναρξη των δράσεων για το 15ο Περπάτημα Ζωής κι Ελπίδας του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Αυτοάνοσων Νοσημάτων «Θάλεια», με το σύνολο κρουστών.

Παράλληλα, μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου μας: 
-βραβεύτηκαν για τις επιδόσεις τους στους μαθηματικούς διαγωνισμούς 2015-16 και 2016-17 από το Παράρτημα Δωδεκανήσου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, 
-συμμετείχαν στο Run Greece 2017.

Συγχαίρουμε θερμά όλους/λες τους/τις μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Ρόδου, καθώς και τους γονείς τους, τους/τις καθηγητές/τριες της γενικής αλλά και της μουσικής παιδείας για την επιμονή και τις ατελείωτες ώρες προβών.
Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Ρόδου- ΔΟΠΑΡ για τη συνεργασία και την στήριξη των παραπάνω δράσεων, καθώς και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδ/σου για την εμπιστοσύνη της στο Σχολείο μας.

Συνεχίζουμε, ως κύτταρο παιδείας και πολιτισμού, να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Η Διευθύντρια 
Θεοδώρα Τσιμπούρη. 
Μουσικός 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου