Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΙΑΝΝΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας αλλά και διεργασίες ώστε να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο

Αγαπητοί Σιαννίτες και Σιαννίτισσες,
όλοι εσείς που αγαπήσατε και αγκαλιάσατε αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έγινε όλα αυτά τα χρόνια στον πολιτιστικό σύλλογο μας, σας προσκαλούμε το 
Σάββατο 07 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 18:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου
στην κοπή της βασιλόπιτας αλλά και στις διεργασίες που θα γίνουν ώστε να εκλεγεί νέο διοικητικό συμβούλιο και άρα να συνεχίσει να υπάρχει σύλλογος. Πρέπει τούτες τις δύσκολες μέρες που βιώνουμε όλοι μας, να περάσουμε ένα δυνατό μήνυμα, το μήνυμα του εθελοντισμού που σημαίνει όρεξη, κοινωνικότητα, προσφορά, πολιτισμός, αλληλεγγύη. Παρακαλούμε και προτρέπουμε τους συγχωριανούς όλων των ηλικιών να συμμετέχουν στα πολιτιστικά του χωριού μας, επιτυγχάνοντας έτσι την αναβάθμιση της ζωής μας και να γίνει ποιοτικότερη η καθημερινότητά μας. Το υφιστάμενο συμβούλιο απέδειξε περίτρανα ότι δεν επιθυμεί την διάλυση του συλλόγου, δίνοντας πέρυσι παράταση στην θητεία του για επιπλέον ένα χρόνο αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον για την συμμετοχή νέων προσώπων. 
Τώρα ήρθε η σειρά των υπολοίπων να δείξουμε την αγάπη που έχουμε για αυτόν τον σύλλογο και στον τόπο μας. Μας φοβίζει και μας θυμώνει η διάλυση η διχόνοια και η διάσπαση, αν υπάρχει όμως μια κοινή αλήθεια, μια συνενοχή και ομόνοια, ο σύλλογος θα λειτουργήσει σωστά. Οι δράσεις σε ένα σύλλογο δεν εξαντλούνται στις δυνατότητες του συμβουλίου, όλοι μας και ο καθένας μας στο αντικείμενο που μπορεί πρέπει να συνεισφέρει, είναι δεν είναι μέλος του συμβουλίου. 
Είναι γεγονός πώς ο σύλλογος μας είναι ένας δυναμικός σύλλογος με μεγάλες ευθύνες, όμως αγκαλιάστηκε απ’ όλο το χωριό από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του. Κι αυτό διότι μετά από πολλά χρόνια βρέθηκε ένα φορέας προσφοράς και πολιτισμού που κατάφερε να συσπειρώσει γύρω του αρκετούς ανθρώπους. Φυσικά, δεν επαναπαυόμαστε στο παρελθόν και βλέπουμε στο μέλλον οπότε ευελπιστούμε να ενεργοποιηθούν και άλλα άτομα. Όλα τα ιδρυτικά μέλη είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και χαρούμενοι που αυτή η πρωτοβουλία μας βρήκε ανταπόκριση και «ζωντάνεψε» το χωριό μας. Στόχος μας είναι να εμπλουτιστεί κι άλλο ο σύλλογος μας σε έμψυχο υλικό και να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε την εικόνα του χωριού μας ώστε να γίνει ένα όμορφος προορισμός όχι μόνο για τους Σιαννίτες αλλά και για όλους τους επισκέπτες.

Με πρωτοβουλία του συλλόγου έχουν ήδη ολοκληρωθεί σημαντικά έργα και δράσεις. Καταρχάς, καθιερώθηκαν δύο νέες εκδηλώσεις στην περιοχή μας, το πανηγύρι της αναλήψεως στα Μονοσύρια και η γιορτή μελιού και σούμας στην πλατεία του χωριού η οποία έχει χαρακτηριστεί αρκετές φορές ως το μεγαλύτερο γεγονός του καλοκαιριού. Έχει αγοραστεί για τις ανάγκες των εκδηλώσεων και αρκετά τραπεζοκαθίσματα περίπτερα σκηνικά κ.α., έχει κατασκευαστεί παιδική χαρά στον προαύλιο χώρο του σχολείου, έχουν δημιουργηθεί πετρόχτιστες κατασκευές στον προαύλιο χώρο του σχολείου και στην είσοδο του χωριού τα οποία δίνουν μια πολύ όμορφη εικόνα, έχει εκδοθεί βιβλίο με την ιστορία του χωριού, έχει συντηρηθεί το κτίριο του σχολείου και έχουν ανακαινιστεί οι τουαλέτες του, έχει φωταγωγηθεί η πλατεία και η εκκλησία του χωριού, έχουν βοηθηθεί συνάνθρωποι μας και ιδρύματα του νησιού μας που είχαν ανάγκες, διατηρηθήκαν και διασώθηκαν έθιμα του χωριού, διασωθήκαν και κατασκευάστηκαν οι παραδοσιακές φορεσιές του χωριού μας, με διάφορες δράσεις αναδείχθηκαν η αξία των παραδοσιακών αγροτικών προϊόντων του τόπου μας, διοργανώθηκαν σεμινάρια εκμάθησης νέων πραγμάτων όπως ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φωτογραφία, συλλογή στοιχείων ιστορίας χωριού, κατασκευάζονται κάθε χρόνο προτότυπα χειροποίητα ημερολόγια, έχει τοποθετηθεί ελεύθερο ασύρματο ιντερνέτ σε όλο το χωριό και γενικά… τοποθετήθηκαν τα Σιάννα στον χάρτη της Ρόδου. Επιθυμούμε λοιπόν να συνεχιστούν οι δραστηριότητες και να εμπλουτιστεί με καινούργιες ιδέες ο σύλλογός μας, γι αυτό η συμμετοχή και παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη. Ένα από τα θετικά που ικανοποιεί τα ενεργά μέλη του συλλόγου είναι η προσέλευση και η συμμετοχή των νέων παιδιών. Αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αυτό που με αγάπη και ζήλο ξεκινήσαμε πριν δεκαέξι χρόνια ώστε να έχουμε εμείς οι παλιότεροι κάτι να παραδώσουμε στους νεότερους. 
Η συμμετοχή και η ανταπόκριση του κόσμου είναι η δύναμη κάθε συλλόγου, από εκεί αντλείτε ενέργεια και δύναμη για να συνεχίζουν με την ίδια όρεξη που είχαν όταν ξεκίνησαν τις δραστηριότητες τους οι εθελοντές. Σας προσκαλούμε να έρθετε κοντά για βάλουμε μαζί το πήχη των στόχων του συλλόγου ακόμα πιο ψηλά, όπως του αρμόζει και να βάλουμε στο περιθώριο όσους θέλουν να δηλητηριάσουν τη λειτουργία του ώστε να τον καταστήσουν πρακτικά ανίκανο να ασχοληθεί με οτιδήποτε δημιουργικό.

Σαν άτομα με έντονη την ανάγκη της προσφοράς και με μια στάση θετική απέναντι στη ζωή, προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας συμμετέχοντας στα κοινά του χωριού μας και είμαστε ενεργά μέλη του συλλόγου, ζητάμε όμως την βοήθεια σας… αυτήν την εποχή οι λίγοι να βάλουν πολλά είναι δύσκολο, οι πολλοί όμως να βάλουμε από λίγο ώστε να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο είναι εφικτό. Το να βρούμε πάλι 7 άτομα και να κάνουμε κάτι σαν εκλογές, για να δώσουμε πάλι 2 χρόνια παράταση στη μιζέρια του συλλόγου, αυτό δεν είναι λύση. Είναι η ευθεία που οδηγεί στο πρωτοδικείο και στη διάλυση και είναι κάτι που δεν αρμόζει στην Βρασία η οποία βρίσκεται πολύ πιο μπροστά από πολλούς συλλόγους. Δεν υπάρχει ''ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ'' υπάρχει ''ΔΕΝ ΘΕΛΩ'' και η συμμετοχή στα δρώμενα του χωριού μας ονομάζεται ''εΘΕΛΩντισμός''.

Σας ευχόμαστε να έχετε χαρούμενες και οικογενειακές γιορτές, ένα 2017 γεμάτο υγεία για μπορείτε να πετύχετε τους όποιους στόχους θέσετε στην ζωή σας και να θυμάστε… άνθρωποι που ξεχνούν από πού έρχονται, δεν ξέρουν που πάνε.
ΡΑΝΕΒΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 07 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου