Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου.

Ετήσια Χριστουγεννιάτικη Συναυλία Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου.
Ένας θεσμός που καλά κρατεί και δικαιολογημένα υπάρχει!.....

Πιστή στους στόχους της και συνεπής στο ραντεβού της όπως κάθε χρόνο, η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου, κατάφερε και πάλι να μας συναρπάσει με ένα απαιτητικό και καλά δουλεμένο μουσικό ρεπερτόριο στο πνεύμα των ημερών.

Το ραντεβού δόθηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Ρόδου, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, στις 8.30 μμ δίπλα από την πλατεία με τις λιχουδιές, τα παιχνίδια, το παγοδρόμιο και… παρά την πληθώρα των όμορφων, παράλληλων εκδηλώσεων, κρίθηκε κάτι παραπάνω από επιτυχημένο. Ο κόσμος κι αυτή τη φορά, παρά το κρύο, αγκάλιασε με θέρμη την πολύ όμορφη εκδήλωση! Η εκκλησία ήταν γεμάτη κι ας μην ήταν λειτουργία, οι ήχοι είχαν κάτι θεϊκό. Ήταν κατάμεστη από κοινό όλων των ηλικιών που ανταμείφθηκε για την επιλογή του να ακούσει την άοκνη και πολύ ενεργή (με δεκάδες συναυλίες φέτος) Μικτή Χορωδία του δήμου μας, αλλά και όσους αξιόλογους μουσικούς την πλαισίωσαν, σε αποσπάσματα από κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια του εγχώριου και διεθνούς ρεπερτορίου.

Στη συναυλία έλαβαν, επίσης, μέρος: α) Το Τμήμα Μουσικοκινητικής Αγωγής της παιδικής χορωδίας Amabile (διδασκαλία: Αντιγόνη Ζάχαρη). β) Η παιδική χορωδία Amabile (που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Επιμορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου και υπό την ευθύνη του Μιχάλη Καλαεντζή και τη συνεργασία του Πέτρου Τσιμπερόπουλου). γ) Η χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Ρόδου (υπό την ευθύνη του Μιχάλη Καλαεντζή). Όλες οι χορωδίες, υπό την μεθοδική κι εμπνευσμένη διδασκαλία, επιμέλεια και καθοδήγηση του καταξιωμένου και βραβευμένου μαέστρου και καθηγητή μουσικής, Μιχάλη Καλαεντζή, απέδωσαν άψογα, ζέσταναν καρδιές, προετοίμασαν και αναθέρμαναν προσδοκίες με χριστουγεννιάτικη, εκκλησιαστική μουσική και ύμνους για την επικείμενη γέννηση του θεανθρώπου.

Η μουσική -αυτή η ανώτερη όλων- τέχνη είχε και πάλι την τιμητική της. Η συναυλία ξεκίνησε με μουσική από αγγελικές φωνές τετράχρονων παιδιών στα πρώτα τους χορωδιακά τιτιβίσματα (από το τμήμα μουσικοκινητικής αγωγής της παιδικής χορωδίας) και ακολούθησαν ύμνοι και τραγούδια από την πολλά υποσχόμενη και γοργά ανερχόμενη παιδική χορωδία Amabile. Στη συνέχεια ακούστηκαν θεσπέσιες μελωδίες από την άρτι βραβευθείσα με χρυσό μετάλλιο και πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής, του Μουσικού Σχολείου Ρόδου. Κατόπιν ακούστηκε μουσική, χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και άριες από την αναγνωρισμένης αξίας Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου, που συμπλήρωσε φέτος 54 χρόνια καλλιτεχνικής ζωής και στάθηκε στο ύψος ενός ποιοτικού, σχεδόν επαγγελματικού μουσικού συνόλου, ανταμείβοντας για ακόμη μια φορά τους πιστούς της φίλους. Παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα να ξεδιπλώσουν τις σολιστικές τους ικανότητες οι χορωδοί Καλλιπάτειρα Χατζηκαλημέρη, Γιάννης Γιαννακάκης και Τζων Ουίλσον. Η εκδήλωση έκλεισε με όλες τις χορωδίες να τραγουδούν μια ποικιλία από ελληνικά και ξενόγλωσσα κάλαντα κερδίζοντας το ένθερμο χειροκρότημα των ακροατών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μουσικοί: Αναστασία Καλοπέτρη – Βιολί, Αμάριλντο Λότσκο – Τσέλο, Παναγιώτης Παπαδημητρίου – Κλαρινέτο, Νεφέλη Σολομών – Φλάουτο, Αγγελική Σταυρίδη – Πιάνο, Θεόδωρος Τοσουνίδης – Φλάουτο, Πέτρος Τσιμπερόπουλος – Πιάνο, Καμέλια Φαραμίτσα – Βιολί. Ρύθμιση ήχου/τεχνική υποστήριξη: Εμίλ Πολιμένοφ. Χορηγία έντυπου υλικού: τυπογραφείο Νίκου Χατζηκαλημέρη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την ευθύνη του ΔΟΠΑΡ (Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου), του Συλλόγου «Φίλοι Χορωδιακής Μουσικής Ρόδου», του Μουσικού Σχολείου Ρόδου και του Επιμορφωτικού και Επικοινωνιακού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέργος Αϊβάζης, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Σταματίου κ. Μάνος Κόκκινος κ.ά.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, οι οποίοι ξεπέρασαν και αυτή τη φορά τα 120 άτομα! Σ’ αυτούς τους ρομαντικούς, ερασιτέχνες ως προς τα αισθήματα και επαγγελματίες όσον αφορά το επίπεδο δουλειάς τους, ανθρώπους, που χρόνια τώρα επιμένουν πεισματικά, διά μέσω της αγάπης τους και της μουσικής τους τέχνης, να προσφέρουν έργο που καλλιεργεί ανθρωπιστικά συναισθήματα και δεξιότητες, δίνει διεξόδους, υπηρετεί ποιότητες και ζεσταίνει φωτίζοντας, παγωμένους και δύσκολους καιρούς. Η Ρόδος μας, χρόνια τώρα, παράγει πολιτισμό αποκλειστικά με δικούς της ανθρώπους. Η συναυλία αυτή της Μικτής Χορωδίας Ρόδου μας το (ξανα)θύμισε! Καλές γιορτές!

Σημείωση: Στη Μικτή Χορωδία του Δήμου Ρόδου, όπως και στην παιδική χορωδία Amabile, είναι ιδιαιτέρως εύκολο να ενταχθεί κάθε συμπολίτης και συμπολίτισσά μας, κάθε παιδί ή νέος/νέα που αγαπά την μουσική και το τραγούδι και θα ήθελε να αποτελέσει μέλος τους, ανεξάρτητα αν διαθέτει γνώσεις μουσικής ή όχι, αφού χρησιμοποιούνται εξελιγμένες μέθοδοι διδασκαλίας και αξιοποιούνται οι σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής κι επικοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου