Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2016

Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για την Προστασία του Παιδιού, στην έδρα της Google και του Facebook

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δουβλίνο, 19 Απριλίου 2016

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ανταλλάσσει καλές πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για την Προστασία του Παιδιού, στην έδρα της Google και του Facebook

Στην πρώτη από κοινού Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη για την Προστασία του Παιδιού από τις εταιρίες Google και Facebook παρευρέθηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στις 14 και 15 Απριλίου 2016, στην έδρα τους στο Δουβλίνο.

Περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι μη-κυβερνητικών οργανώσεων, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ειδικοί ασφάλειας από όλη την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν διάφορες πτυχές, εξελίξεις και ανάγκες σχετικά με την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο στη διάρκεια της διήμερης συνάντησης.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν για τις πιο πρόσφατες πολιτικές, τα εργαλεία και εκπαιδευτικά προγράμματα που ανέπτυξε το Facebook και η Google για την προστασία των χρηστών κατά τη διάρκεια επικοινωνίας τους με φίλους και γνωστούς. Οι συζητήσεις ήταν ιδιαίτερα εστιασμένες στην προστασία εφήβων, γονέων, εκπαιδευτικών, ειδικών, κυβερνήσεων και της βιομηχανίας της τεχνολογίας, προκειμένου να είναι ασφαλείς στο ψηφιακό περιβάλλον.

Συζητήθηκαν, επίσης, εκτενώς θέματα πρόληψης και ενημέρωσης, απευθυνόμενα κυρίως σε μαθητές και γονείς. Οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν με την ευρύτερη κοινότητα γνώσεις, ιδέες και καλές πρακτικές, για να μπορέσουν όλοι οι φορείς μαζί να σχεδιάσουν καινούριες καινοτομίες και προγράμματα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μοιράστηκε την εμπειρία, τα εργαλεία και τους πόρους του βάσει των δράσεων που υλοποιεί ο ελληνικός Οργανισμός σε εθνικό επίπεδο. Το 2015, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οργάνωσε διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης για 41.635 παιδιά, 16.074 γονείς και 3.043 εκπαιδευτικούς σε όλη τη χώρα, στο πλαίσιο περισσότερων από 1.000 επισκέψεων σε σχολικές κοινότητες.

Μεταξύ άλλων δράσεων, ο ελληνικός Οργανισμός λειτουργεί την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για Παιδιά SOS 1056», η οποία έλαβε 283.369 κλήσεις το τελευταίο μόνο έτος. Ανάμεσα στις σημαντικές δράσεις περιλαμβάνεται ο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», ένα καινοτόμο εργαλείο, το Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης Εκπαίδευσης και Τεχνολογίας, το οποίο το 2015 υλοποίησε δράσεις πρόληψης σε περισσότερους από 5.000 μαθητές και 1.412 γονείς και εκπαιδευτικούς.

Σε διεθνές επίπεδο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» συντονίζει το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (ΕΑΝ), ένα δίκτυο οργανισμών που αποτελείται από 20 φορείς σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες. Ένας από τους βασικούς σκοπούς του δικτύου είναι να συντονιστούν καλύτερα οι δράσεις Ευρωπαϊκών φορέων κατά του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να προωθηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή προσέγγιση και πολιτική αντιμετώπισης του φαινομένου.

Ενημερωθείτε περαιτέρω για το ΕΑΝ και τις δράσεις του στην ιστοσελίδα www.antibullying.eu.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε με την ομάδα του γραφείο τύπου στο press@hamogelo.gr ή στο +30 210 33 06 140.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου