Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Κατηγορηματική διάψευση δημοσιευμάτων τουρκικού Τύπου

Με αφορμή δημοσιεύματα σημαντικής μερίδας του τουρκικού Τύπου, σύμφωνα με
τα οποία, η χθεσινή τραγωδία στα τουρκικά παράλια, που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια δεκάδων προσφύγων συνανθρώπων μας, οφείλεται σε δήθεν επαναπροώθηση των σκαφών που επέβαιναν, από το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα, το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής διαψεύδει κατηγορηματικά τους εν λόγω ισχυρισμούς. Ειδικότερα :
1. Μετά από ενδελεχή έρευνα που πραγματοποιήθηκε, προκύπτει ότι, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εκδήλωσης του τραγικού συμβάντος, λίγες δεκάδες μέτρα από τις τουρκικές ακτές, την ίδια ώρα στα ελληνικά χωρικά ύδατα ανατολικά της ν. Λέσβου περιπολούσαν δύο (02) σκάφη της δύναμης του FRONTEX, από τις αναφορές των οποίων, ουδεμία ανάμιξη προκύπτει στη διαλαμβανόμενη τραγωδία. Συνεπώς, οι ισχυρισμοί μερίδας του τουρκικού Τύπου είναι παντελώς αβάσιμοι και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
2. Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, εκτιμάται ότι θα πρέπει να εξαντληθεί από όλους τους εμπλεκόμενους, κάθε δυνατή προσπάθεια καταπολέμησης των οργανωμένων δικτύων, προκειμένου να αποτρέπεται η επιβίβαση προσφύγων σε ανασφαλή και αναξιόπλοα σκάφη, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, όπως επικρατούν σήμερα και επικρατούσαν κατά την χρονική περίοδο εκδήλωσης του συμβάντος, ώστε να αποφεύγονται τραγωδίες σαν την χθεσινή.
Σημειώνεται δε, ότι μόνο στη θαλάσσια περιοχή της ν. Λέσβου κατά το τελευταίο διήμερο, υπό δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες ( 6 έως 8 BF) εκτέθηκαν σε θανάσιμο κίνδυνο 2.156 πρόσφυγες οι οποίοι με την βοήθεια των ελληνικών Λιμενικών Αρχών και του FRONTEXαποβιβάστηκαν ασφαλώς στο νησί.
Το Λιμενικό Σώμα στο πλαίσιο της αποστολής του, συνεχίζει αταλάντευτα την άοκνη προσπάθειά του για τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας και τη διαφύλαξη του υπέρτατου αγαθού της ανθρώπινης ζωής, με απόλυτη προσήλωση στη νομιμότητα και με πλήρη σεβασμό στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το έτος 2015 σε χιλιάδες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης το ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. και με τη συνδρομή σκαφών Κρατών-Μελών της Ε.Ε. που συμμετέχουν στην επιχείρηση “ΠΟΣΕΙΔΩΝ” έχει διασώσει μέσα από την θάλασσα περισσότερους από 103.000 πρόσφυγες και μετανάστες.
3. Τέλος θεωρούμε ότι η αναζήτηση ευθυνών σε τρίτους από τέτοιου είδους δημοσιεύματα δεν βοηθούν στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το σύνολο της διεθνούς κοινότητας για την αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων που αφορούν τις προσφυγικές ροές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου