Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της Λιμενικής ζώνης στο Καρνάγιο

Δελτία Τύπου

[07/12/2015]
Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού της Λιμενικής ζώνης στο Καρνάγιο. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών σε ΡΟΜΑ 

Ο Δήμαρχος επέβλεψε προσωπικά τις εργασίες που ξεκίνησαν στο μισθωμένο χώρο του καρνάγιο, που βρίσκονται οι κατοικίες των ΡΟΜΑ. 
Ο ανάδοχος μισθωτής του έργου με την συνδρομή του Δήμου και την παρουσία Αστυνομικής και Λιμενικής δύναμης, δεσμεύτηκε σε διάστημα τριών μηνών, να καθαρίσει τις εγκαταστάσεις του Καρνάγιο και να κατασκευάσει το τοιχίο μεταξύ των ιδιωτικών εκτάσεων και της λιμενικής ζώνης. 

Ο Δήμαρχος με κύριο και πρώτο μέλημα τη μετεγκατάσταση οικογενειών σε οικίες, με επιδότηση ενοικίου σύμφωνα με το εγκεκριμένο Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης, πραγματοποίησε απευθείας επαφή με τους ΡΟΜΑ προκειμένου να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για μετεγκατάσταση σε οικείες.
Στο πλαίσιο αυτό και σε αυτή την πρώτη προσέγγιση, επτά οικογένειες ΡΟΜΑ που έχουν παιδιά στο σχολείο δήλωσαν το ενδιαφέρον τους και περιλήφθηκαν σε συγκεκριμένη λίστα ενώ ενδιαφέρον δήλωσαν κι άλλοι.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος πρόκειται για τη βέλτιστη λύση στο χρόνιο πρόβλημα η οποία θα 
συρρικνώσει τον αριθμό των ΡΟΜΑ που θα επιθυμήσουν να εγκατασταθούν σε νέο καταυλισμό. 
Για την πραγματοποίηση της μετεγκατάστασης των ΡΟΜΑ σε κατοικίες ο δήμος Ρόδου απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος σε ιδιοκτήτες κατοικιών η οποία έχει ως εξής:
Πρόσκληση Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για ενοικίαση κατοικιών σε ΡΟΜΑ
Με την υπ΄ αριθμ. 50/2015 απόφαση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ: ΩΞΞΥ7ΛΞ-ΥΒΡ) εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για την ένταξη των ΡΟΜΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, προβλέποντας συγκεκριμένα για τους ΡΟΜΑ των Δήμων Ρόδου και Κω την εξασφάλιση και εγγύηση του «κατοικείν» τους και την ανάπτυξη υποστηρικτικού πλέγματος κοινωνικής παρέμβασης στους τομείς της απασχόλησης, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής φροντίδας.
Προκειμένου να ενεργοποιηθεί το Σχέδιο Δράσης απαιτείται η ωρίμανση του μέσω της διερεύνησης τόσο της προσφοράς κατοικιών, που οι ιδιοκτήτες τους επιθυμούν να ενοικιάσουν σε ΡΟΜΑ και να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου, όσο και της ζήτησης από πλευράς των ΡΟΜΑ να κατοικήσουν σε οικίες. 

Ο Δήμος Ρόδου επιθυμώντας να συνδράμει στην ωρίμανση του έργου, που θα αποτελέσει τη βέλτιστη προσέγγιση στη λύση του χρόνιου προβλήματος των ΡΟΜΑ, καλεί όσους ιδιοκτήτες επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου και να ενοικιάσουν την κατοικία τους σε ΡΟΜΑ να δηλώσουν ενδιαφέρον έως τις 30/12/2015. 
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο Γραφείο Δημάρχου Ρόδου – τηλ. 2241361387, φαξ. 2241046323, καθημερινά από 09:00πμ – 14:00μμ. και ηλεκτρονικά στο email: mayor@rhodes.gr.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Ρόδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου