Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, σταμάτησαν οι αναρτήσεις πολιτικού περιεχομένου.

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2015

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συμμετείχε την Κυριακή στον εορτασμό του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου

Τα νησιά μας, με την στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα, επαναβεβαίωσαν ότι κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι η Ελλάδα

Ημερομηνία: 07/12/2015

Γ. Χατζημάρκος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Τα νησιά μας, με την στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα, επαναβεβαίωσαν ότι κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι η Ελλάδα». Πρόσκληση στον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις για την 69η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος  συμμετείχε την Κυριακή στον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου,  που πραγματοποιήθηκε παρόντος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄.

Το προσφυγικό ζήτημα καθώς και το κλίμα που διαμορφώνεται στην Ευρώπη μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του κ. Προκόπη Παυλόπουλου ο Μητροπολίτης Σύρου.
Ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε, η φετινή γιορτή του Αγίου Νικολάου να αποτελέσει  αφετηρία  για να συνειδητοποιήσουν η Ευρωπαίοι εταίροι μας αλλά και η γείτων Τουρκία ότι η προσφυγική
τραγωδία πρέπει να αντιμετωπιστεί με όρους Ανθρωπισμού και  Αλληλεγγύης.  «Μπορούμε και πρέπει να σταθούμε πρωτοπόροι στην αντιμετώπιση της προσφυγικής τραγωδίας, που στοιχειώνει την συνείδηση της Ευρώπης, αναδεικνύοντας με τη στάση μας τον Άνθρωπο και τον Ανθρωπισμό έναντι των προσφύγων πολέμου  αλλά και την αποφασιστικότητά μας,  έναντι των τρομοκρατών», ανέφερε  μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του.
Ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος,  απευθυνόμενος  τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δήλωσε:  «Σας υποδεχόμαστε
στα νησιά μας που με την στάση τους στο προσφυγικό ζήτημα επαναβεβαίωσαν ότι  κοιτίδα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού είναι η Ελλάδα. Μια χώρα που παλεύει εδώ και έξι χρόνια να σταθεί όρθια μέσα από μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες. Παρά ταύτα, οι Έλληνες, οι νησιώτες, άφησαν στην άκρη τα δικά τους προβλήματα και αγκάλιασαν τους πρόσφυγες με Ανθρωπιά και Αλληλεγγύη. Τις κλασσικές αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε η Ευρώπη, θα είμαστε οι τελευταίοι που θα τις προδώσουμε.  Όλες οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, απαντώνται στα νησιά μας. Ζητούμε την βοήθεια και την συμβολή σας ώστε αυτά τα νησιά να παραμείνουν φάροι ελπίδας και δημιουργίας,  στην προσπάθεια της χώρας μας να βγει από την κρίση».
Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Περιφερειάρχη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποσχέθηκε ότι θα βρίσκεται στα Δωδεκάνησα στις 7 Μαρτίου 2016,  για να τιμήσει με την παρουσία του τον εορτασμό της  69ης επετείου της  Απελευθέρωσης  της Δωδεκανήσου.
«Σας καλώ με την παρουσία σας   να δώσετε το στίγμα και να στείλετε το μήνυμα ότι η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζει και εκτιμά την  σημασία, τη συνεισφορά, και την βαρύτητα που έχουν για την χώρα τα ακριτικά  νησιά  της Δωδεκανήσου, τα τελευταία  που ενσωματώθηκαν στον εθνικό κορμό», είπε ο κ. Χατζημάρκος, απευθυνόμενος στον κ. Παυλόπουλο, στον οποίον χάρισε ένα πίνακα του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Γαΐτη.
Το μεσημέρι της Κυριακής  ο Περιφερειάρχης παρέστη  στην τελετή ανακήρυξης του Προέδρου της Δημοκρατίας ως επίτιμου δημότη Σύρου - Ερμούπολης, στο πλαίσιο ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου