Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τρίτη, 6 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS): Ενημερωτική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Goethe

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2015
Το πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag) σε ενημερωτική εκδήλωση στο Ινστιτούτο Goethe

Ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθηγητής κ. Παύλος Σούρλας εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην ενημερωτική προς το ελληνικό κοινό εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Goethe της Αθήνας, και αφορά στο πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας (IPS) της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής (Bundestag).
Ο κ. Σούρλας στον χαιρετισμό του ανέφερε:
«Πριν απ’ όλα θα ήθελα να ευχηθώ στους επισκέπτες μας από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας το καλώς όρισαν στην Αθήνα. Θα  ήθελα επίσης να εκφράσω τη χαρά μου που μου δίνεται η ευκαιρία να απευθύνω, ως προϊστάμενος του Ιδρύματος της Βουλής για τον
Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ένα χαιρετισμό στη σημερινή εκδήλωση.
Η σημερινή εκδήλωση αποτελεί συνέχεια μιας αντίστοιχης εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο πριν από ένα χρόνο. Θέμα της είναι η επιλογή του ή των Ελλήνων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας, η οποία οργανώνεται από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή και εκτελείται με την υποστήριξη και του  Πανεπιστημίου Χούμπολτ του Βερολίνου. Η υποτροφία δίνει τη δυνατότητα σε
 νέους υπαλλήλους που απασχολούνται ήδη στον δημόσιο τομέα, κατά   προτίμηση στο Κοινοβούλιο, να εργασθούν για ένα εξάμηνο στη Γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή, δίπλα σε ένα βουλευτή, και ταυτόχρονα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης στο Πανεπιστήμιο Χούμπολτ.
Η Βουλή των Ελλήνων εκδήλωσε από την αρχή την προθυμία της να παράσχει
την πλήρη υποστήριξή της σε αυτό το πρόγραμμα συνεργασίας, και το Ίδρυμα
της Βουλής έσπευσε να συμβάλει στην πραγματοποίησή του. Είμαστε της γνώμης ότι το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί μόνο εκδήλωση της βούλησης των δύο πλευρών να εντείνουν τις μεταξύ τους σχέσεις, πράγμα τόσο αναγκαίο αυτούς τους δύσκολους καιρούς, αλλά είναι και μία απόδειξη της κοινής επιθυμίας τόσο του γερμανικού όσο και του ελληνικού κοινοβουλίου να εργασθούν προς χάρη της ανάπτυξης μιας ακόμη στενότερης συνεργασίας μεταξύ των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό τη διάπλαση των θεσμών μιας μελλοντικής κοινής ευρωπαϊκής πατρίδας. Η από όλους μας προσδοκώμενη και επιδιωκόμενη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση προϋποθέτει όχι μόνο να αυξήσουμε την αμοιβαία κατανόηση ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις μας, όχι μόνο να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε περισσότερο μία κοινή ευρωπαϊκή παιδεία και εκπαίδευση, αλλά επίσης, εντελώς συγκεκριμένα, να καλλιεργήσουμε ένα κοινό πνεύμα στην καθημερινή θεσμική μας εργασία και να προωθήσουμε ένα θετικό φρόνημα απέναντι στον δημοκρατικό και δικαιοκρατικό πυρήνα αυτών των θεσμών μας. Έτσι αντιλαμβανόμαστε – και γι’ αυτό και χαιρετίζουμε – την πρωτοβουλία  της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής να καταστήσει προσιτή και σε νέους Έλληνες δημοσίους υπαλλήλους τη Διεθνή Κοινοβουλευτική Υποτροφία που δημιούργησε. Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία ήδη κατέβαλε έντονες προσπάθειες, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, να διαδώσει και καταστήσει γνωστό στην ευρύτερη κοινή γνώμη αυτό το πρόγραμμα και δηλώνει την ετοιμότητά του να καταβάλει και  στο μέλλον κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχία του».
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ενόψει της επιλογής των Ελλήνων υποψηφίων που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, για δεύτερη φορά μετά το 2014, από την γερμανική αντιπροσωπεία, στην Αθήνα. Της γερμανικής αντιπροσωπείας θα ηγείται ο βουλευτής κ. Alexander Ulrich (Die Linke). Σε αυτή θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Humboldt του Βερολίνου, καθηγητής Δρ Jan-Hendrik Olbertz.
Το ελληνικό σκέλος του προγράμματος τελεί τόσο υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, όσο και της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου