Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ποιοί απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ και ποιοί δικαιούνται έκπτωση

ΓΓ Εσόδων: Ποιοί απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ και ποιοί δικαιούνται έκπτωση

Απαλλαγή και εκπτώσεις στην καταβολή του ΕΝΦΙΑ που φθάνουν έως και το 50%ανακοίνωσε για μία σειρά ειδικών κατηγοριών φορολογουμένων η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, κα Κατερίνα Σαββαΐδου. Στις ειδικές ομάδες που θα απαλλαχθούν από μέρος του φόρου ανήκουν, μεταξύ άλλων, Άτομα με Αναπηρία, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι.

Πιο συγκεκριμένα, ενόψει της ανάρτησης των εκκαθαριστικών στο Taxisnet έως τις 20 Οκτωβρίου, η ΓΓ Εσόδων εξέδωσε εγκύκλιο (δείτε την εδώ) σύμφωνα με την οποία απαλλάσσονται κατά το ήμισυ ή και καθ' ολοκληρίαν ιδιοκτήτες ακινήτων με πολύ χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι.

Για τη χορήγηση της έκπτωσης ή μείωσης ο φορολογούμενος πρέπει να είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας την 1η Ιανουαρίου του έτους φορολογίας, ενώ όπως διευκρινίστηκε στος περιπτώσεις στις οποίες δεν είναι δυνατή η χορήγηση της έκπτωσης ή μείωσης, χορηγείται με αιτιολογημένη απόφαση του αρμοδίου προϊσταμένου Δ.Ο.Υ..

Ποιοί δικαιούνται έκπτωση 50%

Μισό φόρο δικαιούνται να καταβάλουν άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ -εφόσον είναι έγγαμος- για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο. Για να υπαχθούν ωστόσο στην έκτωση του 50% του φόρου θα πρέπει η αξία της ακίνητης περιουσίας των δικαιούχων να μην υπερβαίνει τις 85.000 ευρώ (στους άγαμους), τις 150.000 ευρώ (στους έγγαμους) και τις 200.000 ευρώ για τον έγγαμο με δύο παιδιά.

Ποιοί δικαιούνται απαλλαγή φόρου

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι τρίτεκνοι, οι πολύτεκνοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες με ποσοστό άνω του 80% και εισόδημα ως 12.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο, δε, προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε προστατευόμενο τέκνο, εφόσον η συνολική έκταση της ακίνητης περιουσίας τους δεν υπερβαίνει τα 150 τμ.

Ποιοί δικαιούνται αναστολή πληρωμής

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφει η κα Σαββαΐδου η χορήγηση αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α. σε νομικά πρόσωπα, σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 3 του άρθρου 7 του Ν. 4223/2013, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΠΟΛ. 1250/2014 απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή του φόρου θα ολοκληρωθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου