Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Ενημερώνω τους αναγνώστες του Ιστολογίου μου, ότι από το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018, ημέρα των 12των «γενεθλίων» του, σταματά τις πολιτικές αναρτήσεις και θα ασχολείται μόνο με θέματα – κείμενα, φωτογραφίες - που αφορούν τα Δωδεκάνησα και ιδιαίτερα τη Ρόδο και τα χωριά της… δεν σταματούν οι αναρτήσεις που έχουν Πολιτιστικό, Ιστορικό, Περιβαλλοντικό χαρακτήρα…

Με την ευκαιρία, θέλω να ευχαριστήσω όσες και όσους με εμπιστεύτηκαν αυτά τα 12 χρόνια…

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα υποστήριξης από την Ελλάδα στέλνει το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά

Το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (ICMEC) που εδρεύει στην Ουάσιγκτον και μέλος του οποίου είναι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» ολοκλήρωσε τη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 8 και 9 Οκτωβρίου αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτελεί ο ελληνικός Οργανισμός στην Ελλάδα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2015

Το ICMEC είναι διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός με βασική αποστολή την ενδυνάμωση των φορέων σε παγκόσμιο επίπεδο σε θέματα προστασίας παιδιών ειδικότερα στον τομέα των εξαφανίσεων και εκμετάλλευσης παιδιών, της σεξουαλικής κακοποίησης και των αρπαγών ανηλίκων.

Ο πρόεδρος του ICMEC, Δρ. Franz Humer σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση στα νότια σύνορα της Ευρώπης και η εν εξελίξει οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνεπάγονται καταστροφικές συνέπειες για την ευημερία των παιδιών. «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εργάζεται για να διασφαλίσει τη συνέχιση των δράσεων του σε πανελλήνιο επίπεδο προς όφελος των παιδιών και των οικογενειών στην Ελλάδα, όπως και για την προστασία των παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ασυνόδευτων ανηλίκων και παιδιών που έχουν πέσει θύματα εμπορίας. Το Διεθνές Κέντρο είναι περήφανο για τη φιλία και συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και επαινεί το εξαιρετικό έργο του Οργανισμού σε μια περίοδο με μεγάλες προκλήσεις».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και μέλος του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου, Κώστας Γιαννόπουλος παρουσίασε στα μέλη του ΔΣ τις δράσεις του ελληνικού Οργανισμού και το κοινό πεδίο δράσεων με το Διεθνές Κέντρο, ειδικότερα στον τομέα των εξαφανίσεων και της εκμετάλλευσης παιδιών, της εμπορίας και παράνομης διακίνησης, της ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, της καταπολέμησης της παιδικής πορνογραφίας και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη λειτουργία της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116 000, στο μηχανισμό του Amber Alert Hellasπου ενεργοποιείται σύμφωνα με το αμερικανικό μοντέλο του Amber Alert και στις δράσεις τουΚέντρου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα παιδιά (SEEC), το οποίο δημιουργήθηκε το 2010 με κοινή πρωτοβουλία από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τοICMEC.

«Το ΔΣ του ICMEC στην Αθήνα μας προσέφερε μια μοναδική πρωτοβουλία να αναδείξουμε τη δουλειά του Διεθνούς Κέντρου για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο και να στείλουμε συνάμα ένα μήνυμα υποστήριξης από μια χώρα που δοκιμάζεται και αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις για τα παιδιά, απόρροια τόσο της οικονομικής κρίσης όσο και της προσφυγικής κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Πολλά παιδιά δεν έχουν την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, την εκπαίδευση και προστασία και η πρόκληση για εμάς είναι να εξασφαλίσουμε τη διατήρηση και επέκταση των δράσεων μας σε όλη την Ελλάδα προς όφελος αυτών των παιδιών και των οικογενειών που έχουν ανάγκη» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Μέλη του ΔΣ του Διεθνούς Κέντρου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά και ένα από τα Σπίτια του ελληνικού Οργανισμού και να λάβουν γνώση του έργου που επιτελείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στον τομέα παιδικής προστασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Τύπου στοpress@hamogelo.gr ή στο 210 33 06 140.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου