Αλλαγή πλεύσης του Ιστολογίου “ΡΟΔΟΣυλλέκτης”

Το Ιστολόγιο του ΡΟΔΟΣυλλέκτη, απευθύνεται σε όσους αγαπούν τον τόπο τους… εδώ είναι λοιπόν και περιμένει τα δελτία για τις εκδηλώσεις και τις δράσεις των Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ότι αφορά τον τόπο μας – ακόμα και την πολιτική… Το Email μας είναι: r.telxinas@yahoo.gr

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

34 οι νεκροί στην τραγωδία ανατολικά της νήσου Φαρμακονησίου

Ευρεία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και ανάσυρση σορών στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου

Σε ευρεία επιχείρηση διάσωσης ενενήντα οκτώ (98) παράτυπα εισελθόντων αλλοδαπών και ανάσυρσης τριάντα τεσσάρων (34) σορών, προέβη από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Φαρμακονησίου.
Ειδικότερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε τηλεφωνικά από αλλοδαπό ότι, ο ίδιος και ικανός αριθμός ατόμων, επιβαίνουν σε ακυβέρνητο σκάφος και αιτούν συνδρομή.
Άμεσα, κατόπιν σχετικών εντολών του ΕΚΣΕΔ, έσπευσαν στην περιοχή Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ κινητοποιήθηκαν Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, δύο (02) ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερο τουFRONTEX. Παράλληλα, στο σημείο εστάλη Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με τη συνδρομή ελικοπτέρου Σινούκ του Στρατού Ξηράς.
Από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκαν και διεσώθησαν εξήντα οκτώ (68) άτομα ενώ ανεσύρθη και μία σορός βρέφους, τα οποία μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λέρου. Επί της ν. Φαρμακονησίου εντοπίστηκαν τριάντα (30) ακόμη άτομα, τα οποία επίσης μεταφέρθηκαν στη Λέρο.
Από τον έλεγχο που διενεργήθηκε από το Κλιμάκιο Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α) Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και από το Π.Α.Θ. Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ανεσύρθησαν από τη λέμβο, συνολικάτριάντα τρεις (33) σοροί (03 βρέφη, 05 ανήλικα κορίτσια, 06 ανήλικα αγόρια, 10 γυναίκες, 09 άνδρες). Οι ανωτέρω σοροί έχουν εναποθετηθεί επί της Κανονιοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού και επί του Π.Α.Θ. Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και πρόκειται να μεταφερθούν στη ν. Ρόδο.
Κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Χρήστου ΖΩΗ, μεταβαίνουν στη Λέρο οΑρχηγός Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., Αντιναύαρχος Λ.Σ Αθανάσιος ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ και ο Β΄ Υπαρχηγός Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Νικόλαος ΠΑΤΡΙΝΟΣ, για τη συνδρομή και τον συντονισμό των ενεργειών των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του περιστατικού.
Παράλληλα, πρωινές ώρες σήμερα, μετά από αίτημα του Αρχηγείου του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. ενεργοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας το Ειδικό Σχέδιο Διαχείρισης Ανθρωπίνων Απωλειών, για την κατάλληλη οργάνωση και το συντονισμό των εμπλεκόμενων φορέων και Υπηρεσιών, για την αποτελεσματική διαχείριση του συμβάντος.
Από τη Λιμενική Αρχή Λέρου ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και διενεργείται προανάκριση.
Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 1ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 2ο μέρος.

Η Ρόδος στην Ιταλοκρατία 3ο μέρος.

Η Ρόδος επί Ιταλοκρατίας 1920 – 1940

Εγω σωπαίνω....Φτύνω!!!

Μου μιλούν για δικαιοσύνη....οι δικαστές, Μου μιλούν για ηθική...οι αγύρτες, Μου μιλούν για ζωή...οι δολοφόνοι, Μου μιλούν για όνειρα...οι έμποροι, Μου μιλούν για ισότητα...τα αφεντικά, Μου μιλούν για φαντασία...οι υπάλληλοι, Μου μιλούν για ανθρωπιά...οι στρατοκράτες, Εγω σωπάινω....Φτύνω.


ΡΟΔΟΣυλλέκτης: e-mail r.telxinas@yahoo.gr
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στον ΝΕΟ ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://rouvim.blogspot.com

ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: http://rouvim.blogspot.com/
ΚΡΗΤΗΝΙΑ: http://www.kritinia.gr/
ΙΣΤΡΙΟΣ: http://istrio.blogspot.com/
ΣΟΡΩΝΗ: http://www.ampernalli.gr/
Dj news: http://fanenos.blogspot.com/
ΠΑΛΜΟΣ: http://www.palmos-fm.gr/
ΕΚΟΦΙΛΜ: http://www.ecofilms.gr/
ΡΑΔΙΟ1: http://www.radio1.gr/
http://www.ksipnistere.blogspot.com/
ΣΦΕΝΤΟΝΑ: http://gipas.blogspot.com/
ΡΟΔΟΣυλλέκτης: http://www.rodosillektis.com/
Η Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου: http://opsrodou.gr/
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ: http://www.hamogelo.gr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: http://rodosillektis.blogspot.gr/
Ιστοσελίδα του ΡΟΔΟΣυλλέκτη: http://www.rodosillektis.com/
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ: http://www.pnai.gov.gr
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ: http://www.rodos.gr/el/

Αρχειοθήκη ιστολογίου